Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Tehnologia cristalină Penetron protejează betonul la spitalul IRCCS Policlinico San Martino din Genova

Lucrările de renovare, finalizate în decembrie 2019, la Spitalul IRCCS Policlinico San Martino din Genova, Italia, au avut nevoie de o soluție de hidroizolație pentru a rezolva diverse probleme. Sistemul Penetron - bazat pe tehnologie cristalină - a permis contractantului să finalizeze proiectul în termen. Spitalul Policlinico San Martino este o unitate medicală extinsă, cuprinzând aproximativ 5.000 de angajați în zeci de clădiri de diagnostic și tratament specializate (pavilioane) în districtul San Martino d'Albaro din oraș.
Tehnologia cristalină Penetron protejează betonul la spitalul IRCCS Policlinico San Martino din Genova

Policlinico a finalizat recent o reorganizare internă, care a inclus și un program complet de renovare pentru modernizarea mai multor pavilioane și modernizarea facilităților tehnice pentru a satisface noile cerințe de asistență medicală. O parte a programului de modernizare a fost construirea unui tunel subteran de 90 m pentru pietoni care leagă Pavilionul 12 și Pavilionul 40 de Pavilionul Specialità, nou terminat, și un nou ax de ascensor care leagă pavilioanele medicale (12 și 40 ).

Structuri diferite, cerințe diferite

„Echipa Penetron Italia a fost abordată pentru a oferi o soluție de impermeabilizare pentru un tunel pietonal subteran, puțuri de ascensoare și diferite structuri de beton care fac parte din noua construcție. Fiecare clădire avea cerințe diferite de impermeabilizare și durabilitate a betonului”, spune Enricomaria Brac.

Puțul liftului a fost turnat folosind beton tratat cu PENETRON ADMIX și benzile expandabile PENEBAR SW pentru a etanșa rosturile constructiei. PENECRETE MORTAR a fost, de asemenea, utilizat pentru a efectua reparațiile necesare în structura de beton.

Avantajele torcretării betonului tratat

Tunelul subteran a necesitat aplicarea a betonului tratat cu PENETRON ADMIX prin pulverizare. Betonul torcretat - sau betonul pulverizat - se aplică la presiune înaltă pe suprafețe verticale sau orizontale, fără să aibă scurgere-ramane rigid. Amestecul îmbunătățit cu PENETRON ADMIX, aplicat prin pulverizare este foarte potrivit pentru aplicarea pe structuri curbate sau subțiri de beton, cu o carcasă armată internă. Odată setată, structura rezultată este complet impermeabilă și mult mai durabilă.

Citeste continuarea aici 

Tehnologia cristalină Penetron protejează betonul la spitalul IRCCS Policlinico San Martino din Genova

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România