Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Tavane decorative in camera copiilor

Tavane decorative in camera copiilor

Desi unii prefera tavanele albe, pe care singurul ornament este o lampa de iluminare, aceasta nu inseamna ca nu pot fi decorate in armonie cu estetica intregii incaperi. Spre deosebire de camerele adultilor sau cele de uz comun, camerele copiilor ofera cea mai larga posibilitate de “joaca” si in ele se poate accepta fara nici o problema nu doar dublarea tavanului, instalarea de spoturi ca in alte camere, dar si decorarea suplimentara care in alte spatii ar fi considerata excesiva. Picturi murale, obiecte suspendate de tavan, lampi de forme indite, imitand sori, lune, planete, avioane etc. pot fi folosite pentru a impodobi in spirit ludic camerele pline de vise si imaginatie ale celor mici.
Pictura murala e cea mai potrivita pentru tavanele din camerele celor mici si pentru a pastra o atmosfera optimista, nu prea apasatoare (greoaie). Iar cea mai simpla cale de a le picta este de a se crea un fond albastru deschis pe care sa se aplice prin tamponare “noisori” albi. O lampa in forma de soare sau luna, avioane, baloane se vor potrivi foarte bine pe “cerul” astfel realizat. In variantele mai complexe, tavanul poate completa tematica generala a peretilor. Se pot picta scene de basm sau diverse ornamente, pe o tema aleasa (de exemplu, intr-una dintre ilustratiile de mai jos tema este “a venit circul”, iar tavanul, prin alternanta de benzi albe si albastre care se continua pe pereti imita decorul unui cort de circ). Daca nu cunoasteti o persoana mai antrenata in tehnica decorari murale sau nu puteti angaja una, nu renuntati la idee: exista si autocolante care pot fi folosite in acelasi scop, cu avantajul ca puteti schimba tema mai des.

Atentie, totusi, daca culorile alese sunt prea dinamice sau prea inchise, nu uitati ca incaperea ar trebui sa beneficieze de lumina din belsug care sa le compenseze efectul. Mai indicata este o combinatie de pasteluri. Daca vreti sa atarnati ornamente, alegeti-le cu o tematica. Celor mai mici, bebelusilor, adica, le plac lucrurile care se misca, vesel colorate, si care scot zgomote: va trebui sa ii tineti in brate pentru ca ei sa se si joace cu accesoriile sau sa le puteti porni, sa se miste atunci cand bebelusul este in pat si adultii parasesc camera. Alegerea lor va fi facuta si in functie de aceasta posbilitate. In schimb, restul copiilor, de la cei mai mici pana la adolescenti, se impaca foarte bine cu machetele detaliate. Aici decorarea nu tine decat de gusturile lor si mai putin ale parintilor.

Mai jos, aveti cateva imagini cu idei din divesre camere de copii, de la cei mai mici la cei mai mari, care va pot inspira in propria locuinta.Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România