Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Soluția pentru a scăpa cu adevărat de mucegaiul din casă

Pete intunecate pe pereti, mobila si geamuri - este mucegaiul, una dintre marile neplaceri ale gospodinelor, pentru eliminarea careia se depun multe eforturi.
Soluția pentru a scăpa cu adevărat de mucegaiul din casă

In lupta cu mucegaiul, oamenii apeleaza deseori la arme traditionale precum bicarbonatul de sodiu, uleiurile esentiale, otetul si clorul din inalbitori (nu tocmai cea mai buna idee), precum si la diverse solutii din comert.

Insa toate aceste metode care ataca doar efectele mucegaiului sunt o pierdere de energie si de timp daca nu este tratata cauza aparitiei lui. In timp ce indepartati consecintele produse de mucegai (o parte vizibila a poluarii), camera continua sa ramana un mediu propice pentru dezvoltarea acestuia. Sporii microscopici ai mucegaiului sunt dispersati in aer si gata sa creasca din nou de indata ce ajung in conditii favorabile - un mediu umed fara posibilitate de evacuare a aerului.

Soluția pentru a scăpa cu adevărat de mucegaiul din casăUn metru patrat de mucegai este in masura sa arunce in aer miliarde de spori in 24 de ore.

Exista cateva tipuri de mucegai ai caror spori sunt foarte toxici si provoaca efecte negative asupra organismului uman. Medicii au identificat o lista cu cele mai frecvente probleme de sanatate cauzate de expunerea la mucegai.

In zona de risc intra: 

- sistemul respirator 
- sistemul cardiovascular
- sistemul nervos
- sistemul digestiv
- sistemul muscular si osos

Soluția pentru a scăpa cu adevărat de mucegaiul din casăReducerea ratei medii a aerului din interior cu 45% va creste de doua ori riscul aparitie simptomelor alergice la oamenii din incapere.

Cei mai afectati din cauza actiunii negative a mucegaiului sunt:

- copiii
- persoanele in varsta
- persoanele slabite din cauza unor boli
- persoanele care fac chimioterapie
- persoanele care urmeaza tratamente cu antibiotice

Printre cauzele aparitiei mucegaiului se numara nivelul ridicat de umiditate, termoizolarea, diferentele de temperatura (incalzirea insuficienta a incaperii) etc.


Cum scapam de mucegai o data pentru totdeauna? 

 

O solutie eficienta pentru rezolvarea problemei cu mucegaiul este folosirea unei ventilatii mecanice, care permite intrarea si evacuarea simultana a aerului.

Schimbul de aer nu numai ca asigura oxigen de buna calitate, dar genereaza si circulatia aerului in incapere. Un sistem corect de ventilare instalat in case, gradinite, scoli, spitale, centre de reabilitare etc. are o importanta deosebita pentru mentinerea unei vieti sanatoase.


Sistemul de ventilare cu recuperare de caldura PRANA creeaza o bariera puternica in calea dezvoltarii mucegaiului.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ECOVENT Expert
Lucru în România