Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sistem de scurgere pluvial funcţional şi eficient

Atunci cand ai in plan montarea sau renovarea acoperisului, nu trebuie sa ignori sistemul pluvial. Nu putem caracteriza un acoperis ca fiind complet daca nu avem un sistem de scurgere functional si eficient.
Sistem de scurgere pluvial funcţional şi eficient

Componentele principale ale sistemului de scurgere sunt jgheaburile si burlanele. Jgheaburile au rolul de a capta si indeparta atat apa pluviala (apa de ploaie), cat si apa rezultata din topirea ghetii si zapezii de pe acoperis.

Cu ajutorul sistemului de scurgere, fatada cladirii se mentine curata si uscata, iar rezistenta invelitoarei este sporita. Pe langa factorul functional, sistemul pluvial intregeste si aspectul de ansamblu al cladirii.

De ce este important sa avem un sistem de scurgere curat?

O acumulare de frunze, crengute, murdarie sau alte materiale in jgheaburi poate bloca sau infunda intregul sistem de scurgere in timpul precipitatiilor abundente. Cand sistemul este blocat, apa se va scurge fie pe deasupra jgheaburilor, fie isi va face loc si va cobori pe acoperis sau tavan. Acest lucru va duce la aparitia mucegaiului si va produce daune costisitoare.

Greutatea suplimentara a materialelor acumulate in jgheaburi, impreuna cu apa colectata, pot provoca daune pe termen lung pentru intreg sistemul pluvial: elementele de rigidizare, carligele si ramificatiile, precum si bratarile si racordurile. In timp, sub greutatea excesiva, jgheaburile se pot prabusi, rezultand potentiale daune si reparatii costisitoare.

In cazul in care casa este construita predominant din lemn, asigura-te ca nu oferi termitelor mediul ideal pentru dezvoltare. Termitele apar in zonele umede si calde si sunt cunoscute pentru apetitul lor feroce pentru lemn. Daca jgheaburile tale se infunda, cauzand umezirea grinzilor interne sau a acoperisului, termitele isi vor face cuib rapid in lemnul jilav. Daunele provocate de termite pot fi catastrofale.

Sistemele de scurgere pluviala BILKA – ideale pentru orice tip de acoperis!

BILKA este o companie romaneasca specializata in productia de sisteme complete pentru acoperisuri. Sistemul pluvial produs de cei de la BILKA este foarte usor de montat si adaptabil in orice climat. Caracteristicile vizuale ale sistemului BILKA accentueza subtil, frumusetea fiecarei cladiri.
Fabricat din otel zincat la cald si protejat multistrat pe ambele fete pentru o comportare perfecta in timp, sistemul pluvial BILKA nu permite scurgerea apei pe fatada cladirii sau infiltrarea ȋn fundatia si peretii casei. Sistemul pluvial de la Bilka este construit din otel produs durabil la SSAB – un concern suedez renumit la nivel global. Astfel, te poti bucura de protectie maxima si de o durata de viata foarte mare.

Otelul este zincat pe ambele parti (275 g/mp) si acoperit cu Prelaq Nova (250 µm). Stratul de Prelaq Nova confera produselor o suprafata de netezime deosebita, stabilitate foarte mare a culorii si o rezistenta solida la actiunea apei de ploaie si a agentilor poluanti din atmosfera.

Cele opt straturi care confera si protejeaza banda metalica, garanteaza rezistenta la coroziune a fiecarui element si confera durata de viata foarte lunga. Acesta este motivul pentru care sistemul BILKA ofera garantii pentru o rezistenta indelungata in timp si singura operatie de intretinere pe care o necesita este redusa la curatarea jgheaburilor.

Are o garantie de 30 de ani pentru clasa de mediu C1-C4 (zone industriale si de coasta cu un mediu extrem de coroziv).

Elementele sistemului pluvial sunt realizate cu grija pentru cele mai mici detalii si se potrivesc perfect unul cu celalalt. Acesta este motivul pentru care asamblarea este atat de usoara.

Detalii aici.

BDM Roof System este distribuitor oficial al produselor Bilka (tigla si accesorii) in Bucuresti si jud. Ilfov.

De ce sa cumperi un sistem de scurgere mare, de 150 mm, in locul unuia de 125 mm

-Sistemul mic de scurgere capteaza 6.5 litri de apa pe ml, in timp ce, sistemul cu diametrul de 150mm capteaza 9.5l de apa pe ml
-Carligele folosite pentru fixarea sistemului de scurgere cu diametrul de 150mm au o rezistenta mai mare la incarcarea cu greutate (zapada, gheata) - pana la 60kg, fata de 40 kg, in cazul celui de 125 mm
-Poti optimiza numarul de scurgeri. Sistemul de 125mm are nevoie de 1 scurgere la aproximativ 50-70mp de acoperis, in timp ce pentru sistemul de 150mm poti folosi 1 scurgere la 80-110mp de acoperis.
-Eviti aparitia deteriorarilor. Cu sistemul de scurgere de 150 mm nu o sa ai probleme precum patarea fatadei, degradarea trotuarului, deoarece este captata toata apa de pe casa si rezista la greutatea apei, zapezii, ghetii.

Sistem de scurgere pluvial funcţional şi eficient

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
BDM ROOF SYSTEM