Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Sistem complet de impermeabilizare pentru structuri din beton

Susolurile și alte structuri subterane trebuie, de obicei, să fie impermeabile la apă. Conceptul Sika White Box este una dintre soluțiile de impermeabilizare Sika pentru a îmbunătăți mediul de viață intern și a oferi confort și opțiuni sporite de utilizare.
Sistem complet de impermeabilizare pentru structuri din beton

Este un sistem rigid și integral de impermeabilizare cu o rezistență înaltă pe întreaga perioadă de viață a proiectului. Conceptul Sika White Box este format din mai multe componente diferite, inclusiv proiectarea de ansamblu și proiectarea completă a unui amestec de beton impermeabil pentru construcții complet etanșe, plus soluții adecvate de impermeabilizare a rosturilor. De asemenea, oferă recomandări și orientări privind cele mai bune metode de a construi o structură impermeabilă și pentru a preveni infiltrarea apei din solul înconjurător pe termen lung. În plus, conceptul ia în considerare și evaluează pe deplin apa freatică, expunerea la solicitări și diferitele condiții de mediu.

Pentru a satisface cerințele de pe șantier ale beneficiarilor, arhitecților, inginerilor și antreprenorilor, Sika a realizat cea mai completă și cuprinzătoare gamă de produse și sisteme pentru utilizarea în cadrul conceptului Sika White Box.

 

Conceptul Sika White Box

 

Impermeabilizarea proiectată cu conceptul rigid și integral SikaWhite Box definește o structură complet impermeabilă din beton,care include o gamă completă de aditivi pentru beton pentruproducerea de beton impermeabil, un spectru complet deproduse pentru etanșarea rosturilor, detalii de proiectare și delimitare a fisurilor, precum și managementul costurilor pentru structuri complexe.

 

Conceptul Sika White Box are avantajul suplimentar alinstalării relativ simple și rapide, fără a fi necesară protecțiasuplimentară a materialelor de impermeabilizare.Prin urmare este și o soluție extrem de rentabilă.Sistemele de etanșare a rosturilor sunt instalate în principalparalel cu lucrările de armare și cofrare. Nu este necesară operioadă de timp suplimentară pentru instalarea lor. Astfel, procedurile de lucru de pe șantier se reduc, iar timpul și costurile de construcție pentru realizarea structurii subterane scad.În plus, în cazul oricăror defecte sau infiltrații, acestea sunt ușor de localizat și pot fi reparate prin injectarea unor zone limitate. Aceasta include injectarea fisurilor în betonul impermeabil și în toate tipurile de rosturi diferite. Sika oferăo serie de materiale de injectare pentru aceste aplicații și

cerințe.

 

Beton impermeabil

 

Betonul impermeabil descrie doar betonul care este etanșla apă și se axează pe calitatea și performanța betonuluicare a fost modificat folosind aditivi pentru beton cum ar fisuperplastifianți, materiale pentru blocarea porilor, materiale capilare de cristalizare și alte materiale pentru a obține impermeabilizarea integrală.

 

Sistem de etanșare a rosturilor

 

Construirea unui subsol din beton va include diverse etape delucru care încorporează rosturi de turnare și de dilatație, precumși străpungeri. Toate rosturile și străpungerile trebuie să beneficieze de o soluție impermeabilă de etanșare a acestor goluri.

 

Proiectarea și managementul costurilor

 

Pentru a asigura obținerea unui nivel adecvat de impermeabilizare, trebuie să se acorde atenția și asistența cuvenite betonului, proiectării structurii, lucrărilor de construcție și betonare în șantier.

 

Caracteristici de performanță:

 

Sistem rigid de impermeabilizare

Utilizare pentru umiditate ascendentă, infiltrații și apă subpresiune (cum ar fi gradele BS 1-3)

Impermeabil la apă, nu și la vapori de apă

Se utilizează în condiții de teren care nu este în mișcare, în careapele subterane nu sunt agresive pentru beton (fără o protecțiesuplimentară a suprafeței)

Durabilitate foarte ridicată

Proceduri de lucru reduse

Nu este necesară nicio protecție suplimentară

Rezistență chimică limitată - ca betonul

 

Utilizare:

 

 Pentru structuri care nu sunt în mișcare și medii mai puținagresive (fără protecție suplimentară a betonului)

Sistem complet de impermeabilizare pentru structuri din beton
Utilizare și limite

Este esențial pentru succesul oricărui proiect de impermeabilizare să se ia în considerare toate cerințele în serviciu, precum și avantajele și limitele întreguluic oncept de impermeabilizare din primul moment al procesului de proiectare.
În funcție de condițiile apei subterane din jur, structura specifică, expunerea sa și procesul de construcție, este disponibilă o gamă completă de materiale și sisteme alternative.Printre acestea se numără betonul impermeabil care trebuie să îndeplinească standardele noastre stricte de calitate, dar și toate detaliile, cum ar fi rosturi, îmbinări și străpungeri.O clădire este etanșă pe cât de etanșă este în punctul său cel mai slab.
Conceptul Sika White Box poate fi folosit pentru expunere limitată și numai pentru structuri fără mișcare și medii neagresive pentru beton.
Sistem complet de impermeabilizare pentru structuri din beton
Avantaje și beneficii
Sistem complet de impermeabilizare pentru structuri din beton

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SIKA Romania
Lucru în România