Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Serban Tiganas, presedintele OAR Romania: „Clujul este unul din locurile in care se inoveaza in Romania”

Serban Tiganas, presedintele OAR Romania: „Clujul este unul din locurile in care se inoveaza in Romania”

 

Architecture Conference&Expo: Ce va determina sa participati la Architecture - Conference&Expo? Ce aduce nou din perspectiva dvs. aceasta conferinta pentru domeniul arhitectural?

Serban Tiganas: Ma bucur ca aceasta serie de conferinte inceputa cu trei ani in urma a pornit din afara arhitecturii, de la oameni care au sesizat interesul public pentru acest domeniu. Am convingerea ca arhitectura trebuie discutata mai mult in afara profesiei si ca trebuie sa iasa din izolarea academica pe care si-a construit-o pentru a se distinge. Astfel de dialoguri se petrec deja in mod traditional la Bucuresti de cativa ani buni, dar e foarte bine ca facem asta si la Cluj. Pot aprecia consecventa in a alege locuri nou create in oras pentru a gazdui evenimentul si mai cred ca genericul discutiilor orientat spre patrimoniu ramane una din temele actuale importante.

 

In acest an, tema de la evenimentul organizat de catre LiberoEvents este Prezervarea Patrimoniului Arhitectural, Reconversii si Restaurari Inovatoare. In ce stadiu ne aflam la nivel de Cluj-Napoca pe aceste ramuri arhitecturale?

Cred ca, daca privim Clujul ca fenomen, putem constata o descoperire si utilizare din ce in ce mai intensa a centrului orasului, atat a spatiilor publice, cat si a spatiilor din cladirile care constituie patrimoniul arhitectural al orasului. Totusi, mai e mult de facut, fiind nevoie de mai multa coerenta strategica, de stimulente si nu numai de initiative independente, dar si de intuitie. Inovatia, desi pare ca se refera la viitor, la nou, este perfect compatibila si de dorit sa se manifeste si in domeniul cladirilor de patrimoniu. Clujul este fara indoiala unul din locurile in care se inoveaza in Romania si in domeniul utilizarii contemporane a arhitecturii istorice, mai mult sau mai putin indepartate in istorie. As putea da mai multe exemple clasice sau mai putin cunoscute, dar sper ca tocmai asta sa vedem cu totii in conferinta.

 

 

Persoana de contact:

Madalina Hodorog

Project Manager

Libero Events

Tel: 0741 401 399/0364 110 371

Email: madalina@liberoevents.ro

Lucru în România