Roz in amenajarile de interior

Rozul este considerat mai degraba de evitat de catre o serie de oameni, nu doar cand vine vorba de haine, ci si de decoratiuni de interior. Se pare ca nu putem scapa nici la maturitate de cliseul pe care ni l-a infiltrat adanc in subconstient copilaria (adica acea perioada in care baieteii se imbracau in albastru si fetitele in roz, probabil ca sa poata fi identificati corect de catre adultii deja ). Si totusi, iata o scurta pledoarie in favoarea acestei culori “de fete”... Pentru acasa.
Nu degeaba se spune ca, atunci cand suntem veseli, vedem viata “prin ochelari roz”. Rozul confera optimism oricarui interior si, desi derivat din rosu, nu agita spiritele, ci dimpotriva le imblanzeseste si le predispune la comunicare. De la rosu, rozul pastreaza in schimb spiritul alert, activ, mentinand la cote optime dinamismul celor care il folosesc
Rozul poate fi folosit nu doar in accesoriile decorative, ci fara indoiala si pe pereti, creand in orice incapere un aer primitor si luminos. Si Feng Shui-ul considera culoarea roz de dorit, sustinand ca aceasta ar atrage in viata persoanei care il foloseste in interior mai mult romantism, ba chiar si perechea ideala in caz ca e vorba de caminul unei persoane singure.
Combinat cu culori precum galben, verde si portocaliu imprima unui interior cu atat mai mult dinamism si optimism. Se potriveste, dupa cum vedeti, pana si intr-o casa in care nu aveti cum face investitii prea mari, iar fundalul este destul de “uzat”. De fapt, acesta este stilul Pop-Art, specific anilor 50-60, cu textile cu multe imprimeuri, pernute, lucrari de arta, totul in acelasi ton psihedelic care avea sa preceada miscarea hippie.