Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Rezervor gigant pentru stocarea apelor uzate revărsate construit cu tehnologia Penetron

Proiectul Greenbush Combined Sewer Overflow (CSO) din Lafayette, Indiana, a fost finalizat și certificat în aprilie 2019. Contractorul proiectului, Bowen Engineering, a ales ca furnizor de beton compania IMI pentru a integra PENETRON ADMIX ca soluție esentială de impermeabilizare a betonului.
Rezervor gigant pentru stocarea apelor uzate revărsate construit cu tehnologia Penetron

Sistemele de canalizare municipale din SUA au fost proiectate pentru colectarea apelor pluviale, a apelor uzate menajere și a apelor uzate industriale - toate în aceeași conductă. În timpul furtunilor, sistemele de canalizare transportă apele uzate combinate direct la stația de epurare. Acest lucru a dus adesea la revărsări nedorite în timpul furtunilor abundente.

"Datorită noii instalații Greenbush, această revărsare este acum direcționată către rezervorul CSO în timpul furtunilor abundente, unde este depozitată. Odată ce sistemul de colectare al orașului poate face din nou față, surplusul este pompat înapoi în sistem și trimis la Stația de epurare a apelor reziduale Lafayette, unde instalația poate trata acum apa reziduală, îmbunătățind semnificativ calitatea apei râului Wabash", a declarat Christopher Chen, directorul grupului Penetron.

Rezervorul de stocare Greenbush CSO este masiv: un bazin acoperit din beton, cu o capacitate de 4,2 milioane de galoane, aproape cât un teren de fotbal. Are o lungime de peste 110 m, o lățime de 35 m, cu pereți de 10 m înălțime și 1 m grosime.

Rezervorul este proiectat astfel încât să suporte o cantitate de apă egală cu cea a precipitațiilor căzute în timpul genului de ploaie care are loc o dată la 100 de ani.

Vezi continuarea articolului aici.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PENETRON ROMANIA