Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

Considerat a fi unul dintre cele mai bune restaurante japoneze din Mexico City si datorita succesului de care se bucura, Tori-Tori si-a schimbat de curand locatia, mutandu-se intr-un spatiu mai mare in zona Polanco, creat de echipele de la Rojkind Arquitectos si Esrawe Studio.

 

In aceasta zona a orasului tesutul urban a suferit modificari, pentru ca locuintele au inceput sa fie transformate in spatii de birouri si restaurante. Uneori aceste schimbari sunt atat de subtile incat doar aparitia unui indicator sau a unei firme luminoase te atentioneaza. Luand in calcul aceasta tendinta echipele de arhitecti au dorit sa ofere totusi impact vizual noii functiuni astfel ca au pornit cu schimbarile de la interior spre exterior.

Profitand de oportunitatile oferite de teren, accentul principal a fost pus pe renovarea casei, golind-o de orice element care ar aminti de functiunea de locuinta in vederea crearii unui mediu nou.

 

Desi cerintele clientilor au fost axate pe abordarea unei interpretari japoneze a spatiilor, aceasta nu s-a produs „ad literam” pentru ca era mai important ca restaurantul sa aiba o expresie personala, contemporana si cosmopolita. Prin exploatarea conditiilor spatiale existente prin crearea unor experiente diferite cu noile spatii deschise, terasele si barul sake si chiar propriul templu dedicat iubitorilor de sushi.

 

 

Pastrand o relatie intima si subtila cu exteriorul, odata ce ai patruns in „interior” te vei trezi de fapt pe o terasa unde se poate servi masa sau se poate savura o bautura intr-un cadru natural, inconjurat de vegetatie. Fatada organica a cladirii si peisajul au fost proiectate cu atentie astfel incat sa devina o extensie a restaurantului, creandu-se astfel o relatie puternica intre interior si exterior. Spatiile interioare primesc si reproduc cu mici diferente contrastante exteriorul. Fiecare camera are natura proprie si se observa o relatie directa cu functiunea pe care o gazduieste. Mobilierul a fost inspirat si realizat special pentru Tori-Tori, fiind particularizat pentru fiecare spatiu in parte. Timp de opt luni s-a lucrat la realizarea modelelor de scaune si mese folosite atat in spatiile interioare cat si la exterior.

I.D. Hector Esrawe, de la ESRAWE Studio declara: „Am cautat ca prin acest proiect clientii sa relationeze cu diferite ambiante si sa isi aleaga preferata. Materialele prezente in fiecare spatiu, caracteristicile mobilierului si modul de organizare genereaza o varietate de optiuni si senzatii.”

 

Fatada care pare ca se inalta din pamant, catarandu-se pe cladire, repoducand intr-un fel iedera, a fost realizata din doua straturi de placi din otel taiate mecanic si finisate manual in functie de specificatii.

 

Michel Rojkind, de la Rojkind Aquitectos declara: „Biroul nostru este foarte atent atunci cand eperimenteaza cu designul digital si in acelasi timp si cu ceea ce construieste. De aceea ne-am concentrat pe modalitatea de a transpune aceste geometrii complexe in desene simple, usor de inteles putand profita de indemanarea meseriasilor locali care lucreaza in Mexico City.”

 

Modelul fatadei raspunde golurilor interioare, filtrand lumina, umbrele si vederile catre peisajul inconjurator. O atmosfera imbogatita cu ajutorul unor variatii subtile.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk/

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Piatra cubica regulata, toate fețele tăiate.jpg
Piatra cubica regulata, toate fețele tăiate.jpg
Piatra cubica.jpeg
Piatra cubica.jpeg
placaj andezit.jpg
placaj andezit.jpg
Pavaje-andezit-Terragrey-Light-Fiamat-6-cm-grosime-wbg6
Pavaje-andezit-Terragrey-Light-Fiamat-6-cm-grosime-wbg6
placaj-andezit-terragrey-light-fiamat-5
placaj-andezit-terragrey-light-fiamat-5
Cristian Moldovan, Director Industrial Etex Building Performance
Cristian Moldovan, Director Industrial Etex Building Performance

“La exercițiu au participat Detașamentele 1 Cluj-Napoca și Huedin, cu un total de trei autospeciale cu apă și spumă, o autospecială cu modul de descarcerare, o autoscară și două echipaje SMURD. Aceste exerciții ne ajută să verificăm timpul de răspuns, dar și să cunoaștem în detaliu locurile unde își desfășoară activitatea operatorii economici din județ“ a spus purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, locotenent-colonel Andrei Biriș.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, locotenent-colonel Andrei Biriș
Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, locotenent-colonel Andrei Biriș

Materialele de construcție pot reduce considerabil riscul de expunere în cazul unui incendiu. Fabricate din ipsos, 99% din produsele comercializate de Etex Building Performance sub brandul Siniat sunt produse incombustibile. Ipsosul contribuie semnificativ la limitarea propagării incendiilor pentru că eliberează molecule de apă în momentul expunerii la temperaturi de peste 150 de grade Celsius.

Sistemele de gips-carton Siniat oferă protecție la foc până la 180 de minute, timp esențial pentru evacuarea persoanelor, bunurilor și intervenția echipajelor de pompieri. Produsele pe bază de ipsos Siniat sunt fabricate în România la fabricile din Aghireșu și Turceni. Gama Siniat este completată de brandul Promat cu produse și sisteme de înaltă performanță ( etanșări la trecerile de cabluri și țevi, tubulaturi de ventilație și desfumare, protecții ale structurilor metalice, protecții la foc pentru tuneluri ) rezistente la foc până la 240 de minute.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City
Restaurantul Tori-Tori din Mexico City
Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

DOMENII DE UTILIZARE

• hipermarket-uri
• magazine de proximitate
• galerii comerciale

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

De ce ușa Dynaco D-313 este “cea mai bună investiție pentru 5 ani de exploatare intensivă”?

Costul total al unui astfel de echipament este compus din prețul de achiziție și instalare la care se adaugă costurile de mentenanță și reparații. Ușa D-313 are un preț ridicat, dar costul de ownership este foarte avantajos, făcând ca după 5 ani de exploatare intensivă costul total să fie mult mai redus decât al unei uși “low cost”. Și totul în condițiile unei satisfacții ridicate de exploatare.

Ce se întâmplă dacă ușa este lovită accidental de un căruț sau un transpalet?

Se deschide și se reinserează automat, fără interventie umană. Datorită lipsei elementelor rigide, pericolul de lovire sau zgâriere a persoanelor este redus. Sistemul de reinserție funcționează din orice parte ar fi lovită ușa.

Care sunt operațiunile de mentenantă de care ușa are nevoie?

Pentru a beneficia de produs o perioadă lungă de timp, curățarea si ungerea șinelor e recomandabil a se realiza la fiecare 6 luni sau 15.000 cicluri. Este o operațiune ușoară care se poate realiza în regie proprie.

Care este perioada de garanție a echipamentului?

Perioada de garanţie este de 2 ani sau 250.000 cicluri.

 

EGO INTERIORS DESIGN
EGO INTERIORS DESIGN
Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

Din ce in ce mai mult, poluarea distruge mediul inconjurator, cat si sanatatea oamenilor. Aceasta a ajuns la cote alarmante si se incearca a se lua masuri cu privire la acest aspect. Se incearca reducerea consumului de plastic privind ambalajele de unica folosita si nu numai. O lege cu privire la acest lucru interzicea utilizarea platicului in industria Horeca, mai alea daca vorbim despre serviciul delivery. Insa, aceste masuri nu sunt suficiente.

Poluarea aerului provine si din alte lucruri. Iar daca ne gandim ca in propria locuinta aerul pe care il respiram este mai sanatos, nu este deloc asa. Ba mai mult, in unele cazuri poluarea este mai mare la interior decat la exterior.
Produsele de curatenie pe care le folosim zilnic, contin substante toxice ce sunt eliminate in aerul pe care il respiram. In plus, detergentii de rufe, balsamul, particulele de praf, fumul, mucegaiul, igrasia toate aceste lucruri nu fac decat sa polueze aerul din locuinta.

Ce facem pentru a elimina acesti poluanti? Deschidem ferestrele cu gandul de a aerisi, insa nu facem decat sa recirculam un aer care deja este poluat. Urmarile se vad cu timpul: problemele respiratorii, alergiile, durerile de cap, nas infundat si asa mai departe. Toate acestea nu fac decat sa ne puna sanatatea in pericol.

Tocmai de aceea se trag semnale de alarma. Trebuie sa fim atenti la ce produse folosim. Indicate sunt cele bio, care nu ne pun viata in pericol. Insa este un procent destul de mic pentru a reduce poluarea din locuinta noastra.

O solutie salvatoare o putem gasi la Altecovent. Putem opta pentru un sistem de ventilatie GetAir descentralizat. Gama de produse este insa mult mai vasta, astfel incat sa avem de unde alege in functie de nevoile noastre. O investitie mai mare pe moment vine cu beneficii foarte importante pentru un stil de viata sanatos.

Altecovent - solutii inteligente pentru locuinta noastra

Cu cat suntem mai constienti de pericolul poluarii, cu atat mai mult vom cauta solutii in acest sens. Dat fiind faptul ca si tehnologia avanseaza cu o viteza uimitoare, acest lucru ne ajuta sa gasim produse potrivit nevoilor noastre.

Altecovent este deja un brand recunoscut pentru produsele pe care le comercializeaza. Firma este specializata in comercializarea sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura, cat si a ventilatoarelor de baie. Pe langa produsele comercializate, Altecovent vine cu servicii de calitate pentru cei care doresc sa locuiasca intr-un mediu unde aerul este nepoluat.

In functie de preferintele clientilor, echipa de aici poate personaliza fiecare proiect. Astfel ca ofera consultanta specializata. Daca cei interesati doresc si alte produse decat cele pe site, Altecovent poate aduce la comanda. Mai mult decat atat, indiferent de sistemul de ventilatie ales, echipa va asigura montaj profesional.

Daca sistemul de ventilatie GetAir poate fi montat si de catre proprietar, in cazul celorlalte este nevoie de o echipa specializata in domeniu. Asta pentru ca vorbim despre sisteme complexe ori un montaj neprofesional nu va aduce rezultatele dorite.

Puteti alege sisteme in functie de locuinta pe care o detineti

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

Puteti alege de aici sistemele in functie de tipul de locuinta pe care o detineti. Spre exemplu, sistemele de ventilatie descentralizate sunt formate din mai multe unitati individuale ce trebuie montate in fiecare camera din locuinta. Asta inseamna ca este recomandat mai mult pentru apartamente.

Cel centralizat este format dintr-o singura unitate ce trebuie montata in afara locuintei, intr-o camera tehnica sau chiar in mansarda. Tocmai de aceea are nevoie de montaj profesional.

Cert este ca ambele sisteme vin cu beneficii importante. Aerul din locuinta va fi in permanenta proaspat. Au capacitatea de a elimina mucegaiul si combate condensul. De asemenea, au capacitatea de a recupera pana la 97% din caldura eliminata din incaperile umede, fapt pentru care duc la economii foarte mari.

Astfel de sisteme sunt benefice atat in sezonul rece, cat si cel calduros. Acestea pot fi controlate de la distanta pentru mai multa usurinta.

Beneficiile sunt mai multe insa pot fi descoperite in pagina celor de la Altecovent. Pentru orice informatie de care aveti nevoie puteti lua legatura si cu echipa de aici. Va ajuta sa alegeti produsul potrivit.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

Panouri fotovoltaice

Eficientizarea consumului de energie nu presupune doar o bună izolare a locuinței, ci și instalarea unui sistem de încălzire care se bazează pe energie regenerabilă. O locuință alimentată cu energie solară prin intermediul panourilor fotovoltaice este cu siguranță o locuință a viitorului.

Avantaje: rezistența în timp, chiar și 25 de ani; facturi mai mici; independență energetică; mentenanță minimă; energie verde.

Ventilație cu recuperare de căldură

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură este, în esență, o instalație prin care se garantează un schimb continuu de aer în interiorul unei clădiri sau a unor încăperi, aerul fiind mereu proaspăt curat și igienizat.

Avantaje: pot fi integrate perfect într-o casă eco și smart; pot fi conectate cu ușurință cu pompele de căldură; sunt pe deplin compatibile cu sursele de energie regenerabilă; reducerea poluării din încăperi; de mare ajutor pentru persoanele cu alergii; stoparea producerii și răspândirii ciupercilor; reducerea radonului.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

Ionizatoare cu plasmă rece

În interiorul sistemelor de ventilație se dezvoltă poluanți chimici și bacterieni care pot fi transportați de fluxul de aer în încăperi. Aici își intră în rol ionizatorul JONIX Duct, care prin tehnologia avansată cu plasmă rece elimină bacteriile, mucegaiurile, virusurile, poluanții chimici, VOC și mirosurile, asigurând decontaminarea bacteriană a suprafețelor interne ale conductelor și a aerului care trece prin ele.

Avantaje: certificare energetică; nu utilizează substanțe chimice; elimină poluanții; decontaminează conductele; previn răspândirea afecțiunilor respiratorii; util în orice casă.

Aspirare centralizată

Dacă ținem la confortul și sănătatea noastră, dar ne pasă și de mediul înconjurător, un sistem de aspirare centralizată ne poate deveni cel mai bun prieten.

Aspiratorul central este elementul principal al sistemului de aspirare a prafului dezvoltat de Sistema.

Avantaje: cel mai important este efectul pozitiv asupra sănătății; zgomot redus, fiind un aspirator silențios; confort și manevrabilitate, nu trebuie cărat un aparat greu prin toată casa; putere superioară de aspirare; economie; costuri minime de întreținere; mai mult timp liber pentru orice activitate vă face plăcere, aspirarea fiind extrem de eficientă nu mai este necesară o spălare atât de frecventă a podelelor, draperiilor, etc.; valoare mai mare a casei în caz de vânzare.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

"Fie că sunt uși glisante, ferestre, uși, fațade, sere etc., toate produsele noastre sunt gândite și construite astfel încât să reziste timp de mai multe generații.
De aceea, soluțiile inteligente și eficiente din punct de vedere energetic reprezintă cerințe firești pentru noi, asemenea unui design frumos, atemporal. Angajamentul nostru pentru materiale durabile, reutilizabile și reciclabile este mare, iar acest lucru ne face să fim un pionier în industrie pentru că vrem să păstrăm frumusețea lumii", conchide Atilla Beer, Country Manager AluKönigstahl România și Moldova.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

Care sunt principalele tipuri de folii cu protecție solară și care sunt caracteristicile lor?

Caracteristicile și tipurile de folii de protecție solară sunt foarte variate la ora actuală. În funcție de modalitatea de montare, funcții și aspect, poți alege între următoarele variante:

Folie de protecție solară pentru interior
Acest tip de produs va fi unul care trebuie să fie aplicat pe interior și care poate fi disponibil în variantă cu efect de oglindă sau transparent.

● Folie de protecție solară pentru exterior
Un alt tip, al cărui montaj vă poate oferi confort sporit, cu minimum de disconfort, este cea de folie cu aplicare la exterior. Este un produs cu eficiență maximă.

● Folie cu buline metalizate
Este o folie din poliester siliconat, transparentă, cu buline metalizate, rezistentă la zgârieturi, ce poate fi aplicată pe orice tip de geam, reducând efectul de seră și supraîncălzirea spațiilor, fără a afecta vizibilitatea. Este potrivită pentru geamurile de mansardă.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

● Folie cu efect de oglindă
Acolo unde este nevoie nu doar de protecție solară, ci și de un plus de intimitate se poate recurge la această variantă de produs. Există tipuri, atât cu aplicare pe interior, cât și pe exterior. Culoarea este argintiu, cu efect de oglindă, oferind o protecție împotriva razelor UV și energiei solare, extrem de ridicată.

● Folie transparentă
Este un produs ce permite o pătrundere mult mai bună a undelor luminoase, ceea ce asigură un iluminat natural mult mai bun. Este indicată pentru camerele de lucru sau birouri.

● Folie de protecție solară cu în nuanțe de gri, albăstrui, bronz, gri metalizat, fumuriu etc.
În cazul clădirilor de birouri sau al spațiilor cu suprafețe vitrate mari se poate opta pentru variante în mai multe nuanțe de gri, albăstrui, bronz etc. , ce păstrează proprietățile standard ale foliilor cu aplicare la interior sau la exterior.

● Folie antiefracție cu protecție solară
Acolo unde se dorește ca protecția solară să fie dublată și de o protecție suplimentară la spargere sau efracție se poate opta pentru o variantă de produs, conceput special pentru a spori rezistența în caz de accidente sau evenimente nedorite.

● Folie cu protecție la incendii
Multe dintre variantele de produse de acest tip sunt tratate pentru a oferi rezistență în caz de incendii, a preveni propagarea focului și deteriorarea geamurilor.

Fiecare dintre aceste produse vine cu caracteristici proprii, ce oferă o protecție solară, ignifugă, anti-efracție ce variază în funcție de tip, culoare, compoziție, montaj etc.

Cele mai bune variante disponibile în prezent oferă o protecție împotriva radiațiilor UV ce poate ajunge până la 99%. Tipurile cele mai des utilizate, cu costuri avantajoase, oferă protecție solară de 75-90 %.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

Cum să alegi varianta de folie de protecție solară cea mai potrivită?

În alegere variantei celei mai potrivite de produs trebuie să ții seama de o serie de specificații tehnice și caracteristici, printre care, cele mai importante sunt:

● protecția solară, cu eficiență în blocare radiații UV și energie solară
● rezistența la zgârieturi
● procentul de trecere a undelor luminoase
● grosimea în microni
● tipul de adeziv
● rezistență la foc
● aplicare
● durabilitate
● depozitare
● dimensiuni disponibile
● recomandări de aplicare.

În concluzie, dacă ești în căutare de soluții suplimentare pentru protecția solară a ferestrelor, care să sporească tot confortul și să reducă din costurile de întreținere, optează pentru o variantă de folie de protecție solară, care să corespundă cât mai bine nevoilor specifice și dispunerii geamurilor.

Mai ai nevoie de informații despre cele mai bune folii de protecție pentru geamurile casei sau biroului tău? Echipa Trimax îți e alături.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

Izolație de calitate

Lemnul este un bun izolator prin definiție, deoarece structura fibroasă nu permite schimbul de curenți de aer între interior și exterior. Mai mult, în cazul unei structuri prefabricate, construcția beneficiază de plăci izolatoare, un strat generos de celuloză ecologică, iar fațada se plachează cu un strat adiacent de tencuială. Astfel se asigură un strat generos de izolație, pentru o casă puternic izolată, care nu pierde aproape deloc energie.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City

Construcție rapidă

Timpul de finalizare al unei construcții este întotdeauna un punct sensibil. În cazul acelor din lemn prefabricate, acest aspect nu mai reprezintă o problemă. În funcție de planul ales, kitul pentru o casă din lemn prefabricată poate avea un termen de execuție între 4 și 14 zile de la finalizarea detaliilor tehnice. Pe lângă cele două săptămâni, instalarea propriu zisă a casei, durează între trei și șapte zile. Ce este interesant de știut este faptul că unii constructori dețin stocuri de case prefabricate, ceea ce însemna că poți avea o casă nouă în mai puțin de o săptămână.

Restaurantul Tori-Tori din Mexico City
20210408134026_sub-chic.jpg
20210408134026_sub-chic.jpg
20210408135108_cat-grip-rb023-door-handle.png
20210408135108_cat-grip-rb023-door-handle.png
20210410120626_still-living-cs-door-handle.jpg
20210410120626_still-living-cs-door-handle.jpg
20210410120626_still-living-cs-door-handle.jpg
20210410120626_still-living-cs-door-handle.jpg
20210408140318_sub-polo-zincral
20210408140318_sub-polo-zincral
20210410114505_sub-led-mesh.jpg
20210410114505_sub-led-mesh.jpg

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.