Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Reparația fisurilor din tavan - Parcare Timișoara

Etansarea si reparatia fisurilor din tavanul parcarii subterane din Timisoara s-au efectuat pe partea negativa a suprafetelor. Tavanul prezenta infiltratii de apa cauzate de structura purtatoare de trafic de la nivel. Pentru impermeabilizarea structurilor existente s-a utilizat materialul Penetron aplicat prin pensulare.
 Reparația fisurilor din tavan - Parcare Timișoara

Penetron este un material hidroizolant integral cristalin care se aplica la suprafata, impermeabilizand si protejand in profunzime betonul.

Penetron trebuie amestecat numai cu apa inainte de aplicare. Cand Penetron este aplicat pe o suprafata din beton, substantele chimice active reactioneaza cu umiditatea si varul stins prezente in canalele capilare ale betonului, formand o structura insolubila cristalina. Suplimentar impermeabilizarii structurii, Penetron protejeaza betonul impotriva apei sarate, apei reziduale, apei subterane agresive si a altor solutii chimice agresive. Penetron este adecvat pentru utilizare in rezervoare de stocare a apei, instalatii de tratare a apei etc.

Toate suprafetele care urmeaza sa fie tratate cu Penetron trebuie sa fie curate si sa aiba un sistem capilar "deschis".

Materialul se amesteca cu apa curata pana ajunge la o consistenta cremoasa sau asemanatoare cu cea a uleiului dens.

Se aplica Penetron ca amorsa in unul sau doua straturi, conform specificatiilor tehnice, cu pensula sau cu un dispozitiv de pulverizare.

Reparatia fisurilor

Penecrete Mortar este un mortar de etansare si reparare, impermeabilizator prefabricat, integral cristalin pe baza de ciment.

Materialul confera rezistenta la presiune hidrostatica extrema atat pe suprafata pozitiva, cat si pe cea negativa a suprafetei de beton, etaneaza microfisurile de pana la 0,4 mm si este non - toxic (NSF 61 certificat pentru aplicare cu apa potabila).

Este rezistent la inghet/dezghet, la abraziune si uzura mecanica, se aplica pe suprafete umede din beton si este sigur pentru utilizare atat in exterior, cat si in spatii inchise.

Suprafetele care urmeaza sa fie acoperite, reparate sau etansate cu Mortar Penecrete trebuie sa fie curate.

Fisurile vor fi configurate sub forma unui canal sub forma de U, cu o latime de aproximativ 25 mm si o profunzime de minimum 25 mm. Inainte de umplere, orificiile trebuie sa fie aspre/matuite.

Zonele exfoliate si fisurate trebuie curatate in profunzime pentru a atinge forma intacta a betonului inainte de reparatie.

Dupa pregatirea corespunzatoare a suprafetei si devierea la o configuratie sub forma de U, se amorseaza zonele ce urmeaza sa fie reparate cu un strat de material Penetron si, cat este inca "proaspat" (lipicios), se umple cavitatea pana la suprafata cu Mortar Penecrete.

 Reparația fisurilor din tavan - Parcare Timișoara

Materiale utilizate: Penetron Standard - vezi detalii  

Penecrete Mortar - vezi detalii  

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PENETRON ROMANIA
Lucru în România