Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Reconversie a unui depozit parasit

Reconversie a unui depozit parasit

Biroul de arhitectura Bruno Erpicum a fost angajat sa realizeze proiectul de reconversie al unui vechi depozit din caramida. In urma lucrarilor de renovare si reamenajare spatiile compun acum locuinta confortabila a unui cuplu pasionat de arhitectura si care a tinut foarte mult ca acest proiect sa devina realitate. Intregul proces de reconversie a fost supravegheat indeaproape de autoritatile de specialitate din Dusseldorf, deoarece fabrica era amplasata in centrul orasului si printr-o mare minune supravietuise bombardamentului din cel de al II-lea Razboi Mondial.

 

Dincolo de pasajul prin care treceau trasurile au fost amenajate niste garaje, pozitionate in fata zonei de acces in curte. Spatiul deschis al curtii a fost compartimentat prin intermediul unor pereti astfel incat sa se separe intrarea pe proprietate si terasa de zi. Istoria orasului este reflectata in foile de sticla, punand in valoare structura din caramida si amintind de trecutul acesteia. Proportiile vechii fabrici pot fi percepute de la exterior, privind prin fatada integral vitrata pozitionata detasat de cea din caramida astfel incat sa o protejeze fara ai stirbi din prestanta.

 

 

Pentru a respecta normele de performanta energetica intreaga structura a trebuit sa fie izolata si protejata. Biroul se deschide catre zona garajului si camera destinata salii de sport. Elementele de mobilier din material lucios proiectate de arhitect ajung sa reflecte elementele structurale. Un spatiu mare, alb, lipsit de orice accesoriu, gazduieste dormitorul, usa pivotanta prin care se intra parand ca sta suspendata. O zona de zi de dimensiuni impresionante a fost amenajata intre sirurile de pile din caramida, lasata aparenta ca o referire la trecutul cladirii. Designul propus este alcatuit din elemente de mobilier albe, materiale naturale precum lemnul brut sau metalul, astfel ca textura patinata a vechii structuri este pusa in evidenta. Bucataria impreuna cu depozitarile au fost amenajate intr-un hol exterior livingului, trecerea intre cele doua spatii facandu-se prin golurile vechilor ferestre.

 

Spatiul dormitorului este delimitat prin intermediul unei „curti nocturne”, un decupaj perimetral practicat in acoperis care permite iluminarea zenitala a camerei. Peretii dormitorului au fost finisati in alb, in timp ce cei din baie au ramas cu caramida originala. Elemente din beton aparent au fost folosite pentru a crea cada, dusul si lavoarul din baie.

 

Lumina in sine devine un material, reflectata de pe suprafata obiectelor pe care le atinge ea creaza o anumita aura in jurul lor. Senzatia de cer instelat creata cu ajutorul zecilor de fibre optice din sauna turceasca, completeaza compozitia. 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.archdaily.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Reconversie a unui depozit parasit

Î: OK, am înțeles, aer curat, aer proaspăt, zgomot minim, prezență discretă, control simplu... există și dezvantaje?

R: Da, că nu poți călători în timp pentru a mă alege mai devreme

Î: Și dacă vreau să te invit în casa mea, ce trebuie să fac?

R: Pașii sunt cam așa:


1. Află mai multe despre mine aici, sunt multe de povestit și acolo vei găsi toate detaliile tehnice.

2. Contactează echipa ATREA și ei te vor ajuta să mă primești în casa ta!

R-KER II IMAGINE PRINCIPALA.jpg
R-KER II IMAGINE PRINCIPALA.jpg
R-KEX-II IMAGINE PRINCIPALA.jpg
R-KEX-II IMAGINE PRINCIPALA.jpg
Reconversie a unui depozit parasit

Designul încorporează clădirile istorice restaurate folosite anterior de Arhivele Naționale. Ele vor fi conectate la clădirile existente ale parlamentului, care includ Palatul Christiansborg, printr-un centru pentru vizitatori subteran. Acesta va fi accesibil din zona amfiteatrului, ce servește drept intrare pentru vizitatori.

Reconversie a unui depozit parasit

”Noua intrare pentru vizitatori este concepută ca un loc de întâlnire deschis, primitor și o parte integrantă a Curții”, continuă arhitecții. La baza scărilor va fi plantat un copac, ”Copacul Poporului”, menit să simbolizeze rădăcinile democrației și să împrumute spațiului urban ”un caracter senzorial și primitor”.

Reconversie a unui depozit parasit

Extinderea va incorpora soluții moderne de securitate pentru a asigura continuarea accesibilității, în condiții de siguranță. Cu încăperi vaste și luminoase, noul spațiul subteran va include un spațiu expozițional dedicat constituției daneze și democrației. Clădirile existente vor primi funcționalități contemporane, fiind prevăzute și un restaurant și alte spații expoziționale.

Reconversie a unui depozit parasit

În cadrul proiectului vor fi selectate cele mai durabile materiale și metode de construcție, iar materialele existente de pe șantier vor fi reutilizate atunci când va fi posibil, mai transmit arhitecții.

CYPECAD + CYPE 3D 2024
CYPECAD + CYPE 3D 2024

Preț cu TVA: €5,831.00
€4,900.00

Adaugă în coș



ZWCAD
ZWCAD

Începeți orice proiect cu cea mai prietenoasă platformă CAD de pe piață.

Vezi mai multe

CYPE
CYPE

Continuați proiectul dumneavoastră cu soluția BIM de la CYPE, care vă oferă o creștere a productivității cu peste 50% în proiectele dumneavoastră, lucrând în fluxul Open BIM.

Vezi mai multe

CivilCAD
CivilCAD

Descoperiți programele noastre de proiectare inovative pentru inginerii topografi, inginerii de drumuri și inginerii specializati în proiectarea conductelor și rețelelor de apă-canal

Vezi mai multe

Reconversie a unui depozit parasit
Reconversie a unui depozit parasit

Durabilitate și sustenabilitate
Betonul este un material extrem de durabil, iar slefuirea îi poate prelungi durata de viață semnificativ. Recondiționarea pardoselilor existente în loc să fie înlocuite reduce cantitatea de deșeuri generate și contribuie la o abordare mai sustenabilă a ame najării spațiilor.

Flexibilitate și personalizare
Slefuirea betonului oferă oportunități de personalizare și flexibilitate în designul interior și exterior. Prin diferite tehnici de slefuire și finisaje, se pot obține efecte variate, de la aspectul lucios și modern la cel mat și rustic, adaptându-se astfel preferințelor și necesităților individuale.

Reconversie a unui depozit parasit

Îmbunătățirea eficienței energetice
O pardoseală perfect netedă, rezultată în urma slefuirii betonului, poate contribui la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii. Prin reducerea fricțiunii și a necesității de iluminare artificială, se pot realiza economii semnificative de energie.

Reconversie a unui depozit parasit

Beneficiile utilizarii Rawlplug Volume Calculator:

 

• utilizare facila, interfata intuitiva, meniu in limba romana
• generare rezultate instant, perfect pentru achizitori, ingineri, proiectanti si arhitecti
• determinarea volumului necesar de produs, in functie de: tipul lucrarii, elementul metalic ce necesita prindere si fixare, materialul suport, diametrul, adancimea si numarul de gauri
• calculare ultra-rapida a stocului necesar de material
• grad ridicat de acuratete, estimare si adaugare in calcul inclusiv a pierderilor de material
• testat si utilizat de catre specialistii Rawlplug.

Reconversie a unui depozit parasit

Procedura de utilizare:


  1. Se selecteaza sistemul de ancorare potrivit, tinand cont de: elementul metalic folosit in procesul de ancorare, substrat si caracteristicile lucrarii
  2. Se selecteaza varianta de produs preferat din punct de vedere al cantitatii ambalate
  3. Se introduce dimensiunea elementului metalic folosit in acest tip de ancorare
  4. Suplimentar, se poate seta diametrul si adancimea gaurii, daca acestea difera fata de valorile generate automat de calculator
  5. Se introduce numarul total de gauri din cadrul lucrarii
  6. Se genereaza rezultatele, respectiv cantitatea totala necesara de rasina, dar si numarul de pachete necesare, in functie de optiunea de ambalare selectata la pasul 2.
Reconversie a unui depozit parasit

Aici poti vedea ancorele chimice Rawlplug!

Despre RAWLPLUG

Inventia primului diblu de perete nu a devenit cunoscuta doar pentru compania Rawlplug, ci si in întreaga industrie a constructiilor. De atunci, Rawlplug a fost pionierul fixarilor moderne sigure si fiabile, o marca britanica construita pe inginerie britanica.
Obiectivul nostru cheie in fiecare an este sa dezvoltam si sa oferim o gama completa de solutii, produse si servicii pentru toate proiectele de constructii, in toate etapele de executie.

PORTOFOLIU DE PRODUSE RAWLPLUG
Portofoliul nostrum cuprinde aproximativ 30.000 de produse si sisteme, certificate la nivel european, din categorii precum:

  • ancore chimice si mecanice
  • elemente de fixare pentru cadre
  • elemente de fixare pentru izolatie
  • solutii pentru acoperisuri plate
  • scule si unelte electrice profesionale, cu fir si acumulatori
  • spume poliuretanice, materiale de etansare - toate utilizate in proiecte de constructii civile industriale si de infrastructura rutiera. Intreg protofoliul de produse poate fi regasit pe www.rawlplug.ro
Reconversie a unui depozit parasit

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.