Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Programul Casa Verde Fotovoltaice: Cum verifici situația dosarului tău și a fondurilor disponibile

Programul "Casa Verde Fotovoltaice", prin care persoanele care doresc sa isi monteze panouri fotovoltaice pot obtine finantare din partea statului, a fost reluat miercuri, 6 noiembrie 2019.
Programul Casa Verde Fotovoltaice: Cum verifici situația dosarului tău și a fondurilor disponibile
Pexels

Cu aceasta ocazie, AFM a lansat o aplicatie prin care persoanele interesate pot urmari in timp real situatia fondurilor disponibile pe regiuni pe pagina dedicata din site-ul AFM. De asemenea, accesand butonul "Cautare dosar" din aceeasi pagina, pot verifica, pe baza CNP-ului, in ce stadiu se afla dosarul personal depus de instalator.

 

Programul "Casa Verde Fotovoltaice" a fost oprit pe 10 septembrie, dupa doar cateva ore de la deschiderea lui, pe fondul suspiciunilor de frauda la inscrierea unor dosare, AFM invocand o "analiza asupra modului de functionare".

 

Bugetul alocat programului este de 656 de milioane de lei, iar autoritatile estimeaza ca in jur de 33.000 de gospodarii vor beneficia de finantarea de pana la 20.000 de lei de solicitant pentru achizitionarea si instalarea unui sistemul de panouri fotovoltaice cu putere minima instalata de 3kWp. Suma va acoperi cel mult 90% din costul total al proiectului (atat produsele - panouri fotovoltaice, invertor, conectori, tablouri electrice, cat si instalarea, TVA inclus), iar beneficiarul plateste diferenta de 10% din costul total.

 

Citeste mai multSe reiau inscrierile in programul Casa Verde Fotovoltaice. Una calda, una rece

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva