Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Premii de 12.000 Euro pentru arhitectii romani

Premii de 12.000 Euro pentru arhitectii romani
Bucuresti, 30 august 2010 - VELUX Romania a desemnat juriul care va decide castigatorii premiilor de 12.000 Euro in cadrul concursului de arhitectura Inclinatie spre lumina.

Pana la 15 septembrie 2010, arhitectii care au realizat proiecte de mansardare folosind produse de la VELUX, mai au timp sa isi inscrie lucrarile pe site-ul dedicat concursului www.velux.ro/Profesionisti/Arhitecti/Concurs . La sfarsitul perioadei de inregistrare, un juriu format din arhitecti, specialisti in iluminat din tara si reprezentanti ai companiei VELUX din Romania si din afara se va reuni pentru a evalua proiectele din concurs.

Juriul este alcatuit din: Arh. Serban Tiganas - Presedinte Ordinul Arhitectilor din Romania, Arh. Nicolae Taric - Presedinte Ordinul Arhitectilor, Filiala Brasov-Covasna-Harghita, Conf. dr. ing. Dorin Beu - specialist in iluminat, Universitatea Tehnica Cluj, Centrul de ingineria iluminatului, Arh. Dragos Oprea - Partener-asociat al EXHIBIT Arhitectura, Arh. Eliza Yokina - Partener al biroului de arhitectura SYAA. Din partea VELUX in juriu vor fi Arh. Madalina Petrescu - Arhitect VELUX Romania si Arh. Henrik Norlander Smith - Manager of Building Industry VELUX Group.

"Prin Inclinatie spre lumina ne-am propus sa incurajam arhitectii romani care au inteles importanta folosirii eficiente a mansardei ca spatiu de locuit. Ne bucuram sa avem sustinerea unor arhitecti de renume care ne-au acceptat invitatia de a face parte din juriu. Membrii juriului vor evalua proiectele analizand solutiile propuse de arhitectii romani pentru imbunatatirea calitatii locuintelor, respectand si valorificand resursele naturale.", a declarat Hans Wreifalt - General Manager VELUX Romania.

Concursul Inclinatie spre lumina premiaza urmatoarele categorii de proiecte realizate in ultimii 3 ani (2008-2010):

- reabilitare de pod - lucrari in care s-a optat pentru functionalizarea spatiului de sub acoperis
- avantajul unei locuinte de varf - cladiri noi, mansardate
- mansardare de bloc - mansarde cu apartamente realizate pe acoperisuri terasa ale blocurilor existente

Pe 2 octombrie, in cadrul unei ceremonii, se vor acorda premiile in valoare totala de 12.000 euro, cate un premiu de 3000 euro si o mentiune de 1000 euro pentru fiecare categorie de concurs.

Prin produsele inventate si dezvoltate de mai bine de 65 de ani, compania VELUX contribuie la imbunatatirea climatului interior al spatiilor de locuit, aducand lumina naturala si aerul proaspat in interiorul mansardei. Grupul VELUX produce o gama larga de ferestre de mansarda, potrivite atat acoperisurilor inclinate cat si celor tip terasa, jaluzele, rulouri interioare si parasolare, produse de instalare, dispozitive de comanda si control. Grupul VELUX detine fabrici in 11 tari si companii de vanzari in 40 de tari si reprezinta, la nivel mondial, unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de constructii, ale carui produse sunt vandute peste tot in lume. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajati si este proprietatea VKR Holding A/S, companie cu raspundere limitata detinuta de catre familia fondatoare si fundatii. Grupul VELUX este prezent in Romania din 1997, prin intermediul companiei proprii, VELUX Romania S.R.L. Pentru detalii vizitati www.velux.ro si www.velux.com.

 

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

VELUX Romania, Alexandra Maier, Arhitect
Telefon: + 40 268 40 27 40
E-mail: alexandra.maier@velux.com
www.velux.ro

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
VELUX ROMANIA