Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Pozitia O.A.R. Bucuresti fata de proiectul pasajului subteran de la Piata Presei Libere

Pozitia O.A.R. Bucuresti fata de proiectul pasajului subteran de la Piata Presei Libere

Într-un comunicat remis redacției, Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România,  prin vocea președintelui prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, își reiterează poziția față de proiectul pasajului subteran de la Piața Presei Libere. Astfel, bazându-se pe argumente tehnice şi profesionale, "filiala se declară împotriva realizării acestor proiecte şi solicită o întrevedere pe această temă cu Primarul General al Capitalei în perioada imediat următoare".

De asemenea, comunicatul amintește faptul că în data de 17 iunie 2013, conducerea O.A.R. București a înaintat Primăriei Municipiului Bucureşti un document prin care îşi făcea cunoscută poziţia faţă de proiectele pasajelor rutiere - Şoseaua Kiseleff şi Bulevardul Aviatorilor.


Întrucât până astăzi, 11 iulie 2013, O.A.R. București nu a primit nici un răspuns la solicitarea depusă, iar pe site-ul primăriei a fost lansat în dezbatere publică "Proiectul de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal PUZ - Piata Presei libere, sector 1, pasaj rutier subteran", Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România a luat decizia de a face public conţinutul documentului adresat primăriei, astfel încât poziția sa în această chestiune să fie
cunoscută atât de către comunitatea profesională a arhitecților, cât și de opinia publică.

Reproducem în cele ce urmează textul integral al memoriul adresat primăriei de către O.A.R București:

 

 Salvează pdfPână la data încheierii dezbaterii publice pe acest subiect, respectiv 18 iulie 2013, Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România va transmite un punct de vedere oficial faţă de aceste proiecte.

 

 

Citiți și DEZBATERE PUBLICĂ: pasajul rutier subteran din Piata Presei Libere, București

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România