Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Pousada de Cascais, hotel de lux din Portugalia

Pousada de Cascais, hotel de lux din Portugalia

Arhitectii Goncalo Byrne, Joao Gois si David Sinclair s-au ocupat de proiectul de reconversie al fortaretei Cascais, amplasata la vest de orasul Lisabona, Portugalia.

 

Noul hotel de lux Pousada de Cascais, inaugurat luna trecuta, a fost construit in interiorul incintei vechii fortarete ce dateaza din sec al XVI-lea. Proiectul a oferit ocazia de a combina arhitectura veche, cu elemente moderne astfel ca nici o camera nu este la fel cu cealalta. Arhitectii au transformat fostele baraci in apartamente dar au completat oferta si cu camere noi, amplasate la etaj, care ofera imagini spectaculoase cu marea si curtile interioare ale fortaretei. Hotelul nou creat pune la dispozitie turistilor 108 camere si 18 apartamente.

 

Volumele nou create sunt simple, astfel ca se combina placut cu detaliile specifice unei fortarete, punand in valoare zidurile din piatra. Materialele nou inserate in contextul existent se completeaza reciproc fiind din aceeasi gama, piatra, tencuiala decorativa, lemn si sticla.

Luand in considerare importanta fortaretei din punct de vedere al atractiei pentru turisti, acest nou hotel de lux va aduce un plus de valoare la cultura orasului Cascais, atat datorita calitatii lucrarilor de restaurare cat si datorita crearii unor noi oportunitati pentru regiune.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva