Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Pompe de căldură aer-apă de la PicoEnergy

Compania austriacă PicoEnergy susține tranziția către o economie cu impact neutru asupra mediului înconjurător, prin reducerea consumului de energie și dezvoltarea de soluții nepoluante. Aceasta propune soluții de încălzire, de răcire și de preparare a apei calde menajere performante și inovatoare, stabilind noi standarde în domeniu.

Pompe de căldură aer-apă de la PicoEnergy

Pompa de căldură ECOAir Compact din seria Power de la PicoEnergy: prezență magistrală dublată de eficiență impresionantă. Cu un SCOP de 5,49 (EN14825: climat mediu A2˚C) și o greutate totală de peste 400 kg, PicoEnergy își demonstrează încă o dată puterea de inovație în domeniu fără rabat de la calitate, oferind prin pompa de căldură ECOAir Compact partenerul ideal pentru toți cei care își propun eficiență și sustenabilitate în sectoarele industrial și comercial, cu economii substanțiale de funcționare.

Pompele de căldură preiau energia regenerabila din mediul înconjurător pentru a o transfera clădirilor pentru încălzire sau apă caldă menajeră. De asemenea, pe timp de vară, acestea preiau energia în exces din clădiri și o degajă spre exterior.

Unul dintre pilonii din portofoliul de produse al companiei PicoEnergy este reprezentat de pompele de căldură aerotermale aer-apă care utilizează aerul atmosferic ca sursă de extracție a energiei termice. Acestea sunt perfect adaptate climei din România, fiind concepute pentru climatul rece și pot fi utilizate atât pentru încălzire și pentru producerea de apă caldă menajeră, cât și pentru răcire.

Cum funcționează pompele de căldură aerotermale?

Grație portofoliului extins și exclusiv al pionierului austriac PicoEnergy, putem acoperi nevoile de încălzire, de apă caldă și de răcire pentru orice aplicație, indiferent de particularitățile construcției sau ale spațiului aferent. Pompele de căldură aer-apă de la PicoEnergy sunt soluția optimă atunci când clădirile pentru care se dorește asigurarea confortului termic au prea puțin teren disponibil sau prezintă alte limitări cum ar fi descărcarea arheologică, grație instalării rapide și a spațiului redus de care au nevoie pentru a fi instalate.

În principiu, pompele de căldură aer-apă funcționează asemenea agregatelor frigorifice: preiau energie dintr-un mediu de joasă temperatură și, prin intermediul agentului frigorific care este comprimat de compresor, cedează această energie mediului care trebuie încălzit la o temperatură mai înaltă. În cazul pompelor de căldură aer-apă, acestea preiau energia din aer, la o temperatură scăzută, și o eliberează în interiorul clădirii, la o temperatură ridicată.

Pe lângă eficiența energetică de care dau dovadă pompele aer-apă, pentru că utilizează în mod gratuit aerul din atmosferă, acestea prevăd și un mod simplu de instalare și spațiu redus, fără a fi necesară excavarea în curte sau grădină.

PicoEnergy pune la dispoziția proprietarilor și constructorilor, două variante constructive de pompe de căldură aer-apă sub sigla deja recunoscută ECOAir:

  • pompa de căldură cu două unități ECOAir Premium (design split) are vaporizatorul montat la exterior, iar pompa de căldură în interior. Aceasta este disponibilă în capacități constructive de 2-11 kW și 6-17 kW, cu posibilitate de cascadare. Vaporizatorul preia energia din aer, iar ciclul frigorific se încheie în unitatea interioară unde are loc comprimarea gazului fierbinte și cedarea energiei către agentul termic din sistemul radiant de încălzire.
  • pompa de căldură monobloc ECOAir Compact are toate componentele asamblate într-o singură unitate, atât vaporizatorul, cât și compresorul, și se montează la exterior, fără să fie necesară o sală tehnică. Unitățile cu puteri constructive de 2-11 kW și 6-17 kW pot fi cascadate pentru a aplicații rezidențiale de mari dimensiuni.
  • pompa de căldură monobloc ECOAir Compact Power pentru aplicații industriale. Cu seria Power, plaja de puteri generoasă acoperă necesaruri de până la 31 kW în unități independente și de peste 120 kW în cascadare, atât pentru rezidențial, cât și pentru industrial.

Cele mai importante avantaje ale pompelor de căldură aerotermale PicoEnergy

  • Integrarea cu sisteme fotovoltaice, cu panouri solare sau cu sisteme de management a clădirii, precum Loxone
  • Eficiența maximă prin controlul inteligent de autoreglare al puterii
  • Calitatea înaltă - calitatea produselor din Austria
  • Pachetele individuale de garanție: PicoEnergy este singura companie de pe piață care oferă pachete de garanție de până la 10 ani
  • Funcționarea extrem de silențioasă
  • Estetica plăcută și atemporală
  • Eficiența energetică prin faptul că acestea captează pe cât de mult posibil energia solară, iar costurile cu electricitatea sunt reduse la minim, grație sistemului de management energetic E-SMART

Printre avantajele alegerii unui sistem PicoEnergy se mai regăsește și tehnologia frigorifică inovatoare și avansată. Prin tehnologia Dualaced se realizează al doilea circuit frigorific în condensator sau vaporizator, pentru a fi posibil un amestec dublu de refrigerant în două faze succesive, care asigura o distribuție echilibrată în toate canalele de curgere, contribuind substanțial la reducerea fluctuațiilor în efectul de supraîncălzire.

În plus, cu ajutorul sistemului patentat Equalancer se realizează o distribuție uniformă a agentului frigorific între plăcile condensatorului sau vaporizatorului, iar toate canalele sunt presurizate uniform cu agent frigorific.

O altă dovadă de inovație în ceea ce privește tehnologiile în baza cărora compania austriacă PicoEnergy a conceput pompele de căldură, este autoreglarea inteligentă a puterii. Modularea fără trepte asigură o eficiență îmbunătățită cu până la 25%. Pompa de căldură dispune de o funcționare continuă și ascendentă, fără pornire aleatorie ca în cazul pompelor prevăzute cu compresoare on-off.

În acest sens, se elimina riscul de a uza prematur compresorul, deci durata de viață a pompelor de căldură PicoEnergy este prelungită considerabil.

Pompele PicoEnergy dețin un sistem inteligent de reglare controlată a agentului de lucru care se realizează prin: poziția optimă de pornire a ventilului de expansiune, evitarea ciclurilor start-stop, monitorizarea câmpului de caracteristici a compresorului și optimizarea eficienței debitelor.

De asemenea, meticulozitatea specific austriacă se traduce și în arhitectura constructivă de produs care permite economii în exploatare ani la rândul:

  • vaporizatorul supradimensionat: deoarece maximizarea cantității de energie care este preluată din aer la fiecare ciclu frigorific este crucială și contribuie direct la eficiența pompei de căldură, PicoEnergy își dimensionează generos vaporizatorul. Astfel, nu doar că se preia maximumul de energie gratuită din aer, ci se și pot asigura funcționări prelungite neîntrerupte de ciclurile de degivrare.
  • spațierea generoasă între lamelele vaporizatorului: un vaporizator generos dimensionat înseamnă și o distanță generoasă între lamelele vaporizatorului care conferă pierderi de presiune minime și o rezistență redusă la trecerea aerului prin vaporizator.
  • ventilatorul de înaltă eficiență energetică: nu doar compresorul este echipat cu tehnologia modulării care permite adaptarea puterii în funcție de necesarul termic al clădirii, ci și ventilatorul este prevăzut cu funcționalități de modulare astfel încât acesta să asigure volumul optim de aer în vaporizator.
  • owl-wing technology: cu tehnologia biomimetică, elicele ventilatorului imită aripile celui mai silențios prădător, bufnița, pentru a reduce și mai mult forțele de frecare cu aerul, asigurându-se o funcționare în șoaptă.
  • un singur ventilator pe unitate: spre deosebire de competiție, PicoEnergy a construit încă de la început unități cu un singur ventilator. Chiar dacă aplicarea acestui principiu presupune eforturi mai elaborate în faza de concepere și de producție, avantajele înclină net în favoarea utilizatorului: două ventilatoare, așa cum este cazul majorității competiției, înseamnă consumuri electrice suplimentare, mai multe piese defectabile în timp și dublarea sursei de emisii sonore, precum și costuri suplimentare de aprovizionare pe care producătorii de intrare în gamă sau de gamă medie încearcă să le taie prin reducerea calității acestor ventilatoare.
  • evacuarea condensului: în momentul degivrării, apa din aer înghețată de pe vaporizator se dezgheață. PicoEnergy tratează cu deosebită rigurozitate acest aspect integrând tava de condens preîncălzită, precum și conducta preîncălzită de evacuare a condensului. Astfel, vaporizatorul își utilizează toată suprafața de transfer indiferent de temperatura exterioară și unitatea rămâne mereu atractivă vizual, fără să acumuleze gheață în jurul ei, chiar și în iernile cele mai crâncene.
  • protecția ventilatorului: ventilatorul este și el inclus în schema de degivrare grație firului preîncălzit al duzei ventilatorului. Astfel, pot fi eliminate eventualele acumulări de gheață din jurul ventilatorului care ar putea afecta funcționarea optimă a acestuia.

Faptul că pompele de căldură PicoEnergy prezintă un coeficient de performanță anual ridicat permite accesarea la intensitate maximă de subvenții și fonduri de la stat, de la unitățile administrativ-teritoriale sau de la companiile de utilități publice.

 

Pompa de căldură aerotermală ECOAir Premium WPL 2-17 kW
Pompa de căldură aerotermală ECOAir Premium WPL 2-17 kW
Pompa de căldură aerotermală ECOAir Compact WPLC 2-17 kW
Pompa de căldură aerotermală ECOAir Compact WPLC 2-17 kW
 Pompa de căldură aerotermală ECOAir Compact Power WPLC 7-31 kW
Pompa de căldură aerotermală ECOAir Compact Power WPLC 7-31 kW

PicoEnergy este o companie green-tech, axată pe soluții inovatoare și mature de exploatare a energiilor regenerabile, cu sediul în Austria de Sus. Angajamentul de a face accesibile tuturor soluțiile noastre inovatoare de încălzire, de răcire și de preparare a apei calde menajere cu energie regenerabilă este transpus și producția sustenabilă prin utilizarea energiei regenerabile în toate etapele de fabricație, grație sistemului fotovoltaic și microhidrocentralei de care dispunem pentru producerea de energie electrică în regie proprie. Cu PicoEnergy și Havași Instalații, independența ta energetică începe direct de la producția sustenabilă a pompelor de căldură.

Pentru o locuință confortabilă, eficientă și ușor de întreținut pe termen lung, contactați:
SC HAVAȘI SERV CONSTRUCT SRL
Sebastian-Flaviu HAVAȘI
Telefon: 004 0744691188
E-mail: office@picoenergy.ro
Web: www.picoenergy.ro

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
Havași Instalații
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.