Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Plăci din plută expandată pentru un montaj rapid - LAMBOURDE

Plăcile din plută expandată LAMBOURDE reprezintă cea mai recentă tehnologie de placare dezvoltată de producătorul portughez AmorimCorkInsulation. LAMBOURDE reprezintă plăci standard de plută expandată cu două fâșii de OSB pentru montaj poziționate longitudinal.
Plăci din plută expandată pentru un montaj rapid - LAMBOURDE

O astfel de soluție permite fixarea rapidă a plăcilor din plută expandată prin utilizarea de cuie sau holșuruburi. În același timp orice tip de placaj, gips-carton sau MDF pot fi fixate pe aceste fâșii utilizând holșuruburi pentru lemn.

Plăcile din plută expandată LAMBOURDE sunt naturale, echilibrate, cu proprietăți unice care, datorită unui proces tehnologic special de aglomerare a granulelor, nu conțin poliuretan sau alți lianți și aditivi. Datorită tratamentului la temperatură foarte înaltă din timpul procesului tehnologic, granulele expandează (similar boabelor de popcorn) și suberinul care se elimină din celule servește drept adeziv natural care leagă granulele expandate. În acest proces tehnologic avansat reușim să obținem un produs uimitor, natural și sustenabil care oferă o izolație anti-vibrații perfectă, izolație termică și fonică excelentă.

Sistemul de plăci din plută expandată LAMBOURDE placat cu gips-carton garantează atât o rezolvare eficientă a problemelor legate de izolarea fonică și anti-vibrații, cât și o excelentă izolație termică, care poate fi făcută nu doar în construcțiile noi, ci și în timpul lucrărilor de renovare. O foarte bună izolare combinată cu o instalare rapidă și ușoară fac acest sistem sustenabil o soluție de construcții perfectă.

Plăci din plută expandată pentru un montaj rapid - LAMBOURDE

Vopsire, decorare sau tapet - trebuie să finisaăm înainte?

Plăcile din plută expandată LAMBOURDE pot fi finisate după montaj fără nici o restricție. După o curățare minuțioasă, plăcile din plută pot fi vopsite cu orice vopsea, lac sau baiț, accentuând sau minimizând structura plutei. Pentru entuziaștii de suprafețe mai fine și tradiționale, recomandăm aplicarea pe plăcile din plută expandată a unor finisaje elastice pe plasă de fibră pentru armare.

Aplicarea de gips-carton cu un mic spațiu de aer între va spori coeficientul de izolare a peretelui despărțitor. Cea mai economică și cea mai puțin invazivă formă de finisare va fi ... lăsarea plutei fără nici un finisaj! Structura originală a plutei negre expandate va aduce interiorului dvs. o atmosferă brută și naturală, iar un astfel de perete din plută poate servi pentru mulți ani drept un panou de plută pentru întreaga familie!

Plăci din plută expandată pentru un montaj rapid - LAMBOURDE
NOTĂ IMPORTANTĂ:
- în cazul în care se dorește vopsirea sau lăcuirea plutei expandate este necesară aspirarea acesteia și aplicarea unei amorse.
- plăcile din plută expandată nu sunt un material decorativ, astfel anumite neconformități în geometria plăcilor sunt permise.
- plăcile din plută expandată nu au rezistență la șocuri mecanice, astfel incât, dacă le utilizați ca și strat decorativ, să vă asigurați că nu sunt expuse la lovituri sau frecare.
- în cazul tapetului sau a altui placaj flexibil trebuie să luăm în calcul că structura plăcii este rugoasă și neuniformă, iar rezultatul obținut nu va fi unul perfect.

Plăci din plută expandată pentru un montaj rapid - LAMBOURDE

APLICAȚII POSIBILE:
- suport pentru pardoseli
- suport pentru gips-carton
- suport pentru lambiu de lemn

SPECIFICAȚII TEHNICE:
- Densitate 110-120 kg/m3
- Conductivitate termică λ = 0,037 - 0,040 W/m°C
- Rezistență la co,presiune la 10% >= 100 KPa
- Stabilitate dimensională excelentă
- Rezistență la foc Euro Clasa E
- Izolație fonică Lambourde + 1 placă de gips-carton de 12,5mm 56 dB
- Izolație fonică Lambourde + 2 plăci de gips-carton de 12,5mm 59 dB

CARACTERISTICI DE MEDIU:
- Proces industrial 100% Natural fără aditivi
- Durabilitate 50-60 ani fără diminuarea performanțelor
- Reciclabil 100%
- Carbon Negativ
- Cantitate scazută de energie încorporată
- Nu elimină compuși dăunători pentru calitatea aerului interior.

Dimensiuni produs: 1.000 x 500 x [40-100] mm

Plăci din plută expandată pentru un montaj rapid - LAMBOURDE

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CORKLINE