Placi de faianta in obiecte decorative

Aveti cateva placi de faianta ramase de la ultimele placari de prin casa? De principiu, le pastrati pentru a inlocui, daca e cazul, vreo placa sparta si foarte bine faceti ca le pastrati. Dar daca vine un moment in care v-ati saturat sa le vedeti, depozitate intr-un loc unde aveti mai multa nevoie de saptiu, puteti... rari numarul placilor. Iar ca sa nu le aruncati pe cele la care renuntati, gasiti-le utilizari decorative prin casa.
In general, in cazul in care au niste placi de gresie sau faianta disponibile, multi se gandesc sa le reutilizeze pe post de suport termorezistent, la bucatarie, sau pentru a pune paharele pe o masa mai sensibila (in acest ultim caz, nu uitati sa le lipiti o bucata de fetru sau niste piciorise de cauciuc dedesubt.) Pentru a le transforma si in niste obiecte decorative cu ajutorul unor tehnici: imprimeuri colorate lipite prin tehnica servetelului, fotografii ale celor dragi, diverse imagini atragatoare din carti sau pur si simplu prin vopsire directa cu niste culori acrilice.
Alte idei de refolosire a placilor ceramice: se pot utiliza ca suport pentru a pune un numar pictat la poarta. Cu un cleste special pentru ceramica se pot rupe cioburi de forme neregulate, din care sa realizati ulterior un mozaic... Dar iata mai jos cateva exemple cu ce au realizat altii.

Proiectele realizate cu materialele și soluțiile oferite de Geplast oferă mai multă sustenabilitate (reducerea emisiilor de carbon, un consum mai mic de resurse, un grad de confort mai ridicat) și o performanță ridicată (reducerea timpului de montaj și construcție, economii financiare etc.).
La Geplast, consultanții noștri vă pot oferi sfaturi și informații detaliate despre aplicabilitatea materialelor și soluțiilor noastre în proiectele dumneavoastră. Cu o prezență multi-locală, vă așteptăm să ne contactați într-una din locațiile din țară pentru mai multe detalii.





Detaliile mici pot face diferența în amenajarea locuinței. Prin completarea designului cu funcționalitatea, putem crea un mediu confortabil și o protecție termică crescută.
Pentru mai multe informații despre rulourile exterioare parasolare opace VELUX și alte soluții inovatoare pentru locuințe, te rugăm să vizitezi velux.ro.
Despre Grupul VELUX
Ferestrele de mansardă VELUX au adus lumină naturală și aer proaspăt în casele oamenilor din întreaga lume de mai bine de 80 de ani, creând medii de trai mai bune. Oferim o gamă variată de produse, care include ferestre de mansardă și ferestre pentru acoperiș terasă, rulouri interioare, produse pentru protecție împotriva căldurii și rolete exterioare, precum și soluții de montaj și pentru case inteligente. Acestea ajută la crearea unor locuințe luminoase, sănătoase și eficiente din punct de vedere energetic pentru oamenii care trăiesc, lucrează, învață și se joacă în spațiile de sub acoperiș. Lucrăm la nivel global – cu operațiuni de vânzări și producție în 37 de țări, cu aproximativ 11.700 de angajați în întreaga lume. Grupul VELUX este deținut de VKR Holding A/S, o societate cu răspundere limitată deținută de către Fundația Villum și familia Kann Rasmussen. În 2023, Grupul VELUX a avut un venit total de 2,91 miliarde EUR, în timp ce VKR Holding a înregistrat un venit total de 3,97 miliarde EUR. În același an, Fundația Villum și VELUX FOUNDATION au donat un total de 184,6 milioane de euro sub formă de donații caritabile.
Pentru mai multe informații despre Grupul VELUX, vizitează velux.com.
1Datele provin dintr-o simulare efectuată într-o cameră orientată spre sud, echipată cu două dintre cele mai vândute ferestre de mansardă VELUX GLL 61, dimensiunea MK06 (780 x 1178 mm), în perioada iulie-august 2023, în București. Studiul VELUX din 2023 a analizat impactul accesoriilor pentru ferestre în timpul verii.