Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Plăci ceramice fotocatalitice pentru exterior şi interior

Placile ceramice fotocatalitice Active 2.0 de la Porcelaingres sunt materiale fabricate la cele mai inalte standarde europene, din materii prime naturale. Se disting prin rezistenta superioara la temperaturi scazute si socuri termice. Panourile se pot folosi la interior, pentru pardoseli si pereti ceramici, si la exterior, ca detalii exterioare, pardoseli si fatade ventilate. Sunt disponibile panouri ceramice in diferite formate si grosimi si intr-o gama extinsa de finisaje.
Plăci ceramice fotocatalitice pentru exterior şi interior

Active 2.0 face insa mai mult de atat! Placile ceramice au proprietati fotocatalitice. Astfel, sub influenta luminii, in cadrul procesului de fotocataliza, Active 2.0 inregistreaza 4 functii care contribuie semnificativ la purificarea aerului si la igienizarea mediului din interiorul si exteriorul cladirilor:

• Functia anti-poluare
• Functia antibacteriana
• Functia de autocuratare
• Functia anti-mirosuri

Anti-poluare – pentru un aer cu mult purificat

 


Placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Eficienta anti-poluare
Placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Eficienta anti-poluare
  • Cum actioneaza mai exact Active 2.0?

 

Placile ceramice fotocatalitice Active 2.0 au capacitatea de elimina continuu moleculele poluante prezente in aer. Panourile reusesc sa atinga astfel de performante prin intermediul fotocatalizei. Asadar, prin simpla actiune a luminii si multumita combinatiei superioare de dioxid de titan si ioni de argint, sunt distruse pana si cele mai toxice si periculoase substante care intra in contact cu suprafetele fotocatalizatoare.


Exemple de astfel de substante sunt oxizii de azot si compusii organici volatili care pot conduce la:

- Diferite afectiuni respiratorii, iritatii ale mucoaselor, afectarea rinichilor, ficatului si sistemului nervos; in cazuri extreme, dezvoltarea tumorilor.
- Deteriorarea plantelor, coroziunea metalelor, decolorarea tesaturilor, deteriorarea si imbatranirea accelerata a cladirilor si monumentelor.

Toate aceste substante poluante sunt transformate in saruri la contactul cu placile ceramice fotocatalitice, sarurile astfel obtinute fiind inofensive pentru organismul uman.

Fatada ventilata realizata cu placi ceramice fotocatalitice Active 2 0 - Cladire de birouri De Castillia
Fatada ventilata realizata cu placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Cladire de birouri De Castillia 23, Italia
  • Placile ceramice fotocatalizatoare cu functie anti-poluare Active 2.0 sunt recomandate ca solutie pentru placarile exterioare, pavimente si pereti interiori in cazul:


- centrelor rezidentiale si urbane
- interioarelor cladirilor
- spatiilor publice
- scolilor
- spatiilor comerciale

Antibacteriene – elimina 99.99% din bacterii

Placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Eficienta antibacteriana
Placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Eficienta antibacteriana
  • Cum actioneaza mai exact placile antibacteriene Active 2.0?


Placile ceramice Active 2.0 au capacitatea de-a distruge toate tipurile de bacterii, de la cele mai des intalnite la cele rezistente la antibiotice, precum stafilococul auriu. Acestea din urma sunt invinse doar folosind antibiotice de ultima generatie si uneori chiar si acest tratament nu este suficient.

Eficienta antibacteriana a procesului fotocatalitic este explicata prinformarea unei concentratii mari de radicali hidroxil pe suprafata placilor ceramice, care actioneaza prin eliminarea bacteriilor in proportie de 99,99%, intr-un mod absolut natural.

Pavimente si pereti interiori realizati cu placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Spital Bufalini, Italia
Pavimente si pereti interiori realizati cu placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Spital Bufalini, Italia
  • Placile ceramice antibacteriene Active 2.0 sunt recomandate ca solutie pentru placarile exterioare, pavimente si pereti interiori in cazul:


- spitalelor si cabinetelor medicale
- creselor, gradinitelor, scolilor, universitatilor
- centrelor de ingrijire corporala
- spatiilor publice
- centrelor sportive
- cladirilor rezidentiale

Autocuratare – placi ceramice super-hidrofile

Placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Functie auto-curatare
Placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Functie auto-curatare
  • Cum actioneaza mai exact placile ceramice fotocatalizatoare Active 2.0?


Active 2.0 are functia de autocuratare ceea ce face intretinerea suprafetelor mult mai usoara si mai economica. Datorita fotocatalizei, suprafata materialelor are caracteristici hidrofile. Astfel, umiditatea externa formeaza un strat lichid pe suprafata placilor care impiedica aderarea murdariei. Ploaia (in aer liber) sau folosirea sapunului si a apei (la interior) sunt suficiente pentru a curata cu usurinta orice suprafata Active 2.0.

Pavimente si pereti interiori realizati cu placi ceramice fotocatalitice Active 2 0 - Complex comercial Iconsiam
Pavimente si pereti interiori realizati cu placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Complex comercial Iconsiam, Thailanda
  • Placile ceramice fotocatalizatoare Active 2.0 sunt recomandate ca solutie pentru placarile exterioare, pavimente si pereti interiori in cazul:


- fatadelor cladirilor
- zonelor cu trafic intens
- centrelor rezidentiale si urbane
- locuintelor private

Anti-mirosuri – elimina mirosurile neplacute

Placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Eficienta anti-mirosuri
Placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Eficienta anti-mirosuri
  • Cum actioneaza mai exact placile ceramice fotocatalizatoare Active 2.0?


Mirosul poate fi placut sau neplacut, puternic sau abia perceptibil, cu toate acestea un mediu lipsit de mirosuri este intotdeauna de preferat atat in spatiile private, cat si in cele publice. Datorita proprietatilor fotocatalitice, moleculele volatile odorifere, ce intalnesc suprafetele placilor ceramice Active 2.0, sunt descompuse si distruse, eliminand astfel mirosurile neplacute.

Blat realizat cu placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Restaurant Evviva, Italia
Blat realizat cu placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Restaurant Evviva, Italia
  • Placile ceramice fotocatalizatoare Active 2.0 sunt recomandate ca solutie pentru placarile exterioare, pavimente si pereti interiori in cazul:


- bucatariilor private si din spatiile publice / cu trafic intens
- interiorului cladirilor rezidentiale
- bailor
- salilor de sport
- spitalelor
- cladirilor cu trafic intens.

Ce aduc nou placile ceramice fotocatalitice Active 2.0 de la Porcelaingres?

Material fotocatalitic 24 ore / zi

Active 2.0 functioneaza si in intuneric sau in prezenta luminii de tip LED, datorita combinatiei structurale dintre dioxidul de titan si ionii de argint, ceea ce imbunatateste mult proprietatile antibacteriene, anti-poluare, anti-mirosuri si functia de autocuratare. Performantele se mentin astfel pe tot parcursul zilei si al noptii. Testele efectuate folosind standardele internationale (ISO 27447 si ISO 22196) confirma faptul ca Active 2.0 functioneaza in orice conditii de iluminare de la cea traditionala, cu noile lumini LED, in conditii de iluminare slaba, precum zonele umbrite, dar si in intuneric.


Material necancerigen

Dioxidul de titan ce intra in componenta Active 2.0 are molecule de dimensiune naturala, ce nu sunt periculoase pentru organismul uman. Acest aspect este important deoarece nanoparticulele de dioxid de titan produc mutatii genetice ce pot conduce la instalarea cancerului. Active 2.0 nu are in componenta sa nanoparticule de dioxid de titan.

Material cu garantie pe viata

Active 2.0 este mult mai eficient si mai puternic, datorita utilizarii tehnologiei digitale care permite o distributie omogena a dioxidului de titan pe placile ceramice si fixarea permanenta a dioxidului de titan si a ionilor de argint pe suprafata acestora. Astfel, caracteristicile superioare antibacteriene, anti-poluare, anti-mirosuri si functia de autocuratare sunt garantate pe toata durata de viata a materialului.

Pavimente si pereti interiori realizati cu placi ceramice fotocatalitice Active 2 0 - Centrul de fitness
Pavimente si pereti interiori realizati cu placi ceramice fotocatalitice Active 2.0 - Centrul de fitness Manhattan, Austria

Modele disponibile pentru placile ceramice fotocatalitice Active 2.0

Placile ceramice fotocatalitice, destinate utilizarii la exterior si la interior, sunt disponibile intr-o varietate de finisaje si decoruri. Detalii AICI si la reprezentantii Geplast din zona dvs.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
GEPLAST