Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Perdeaua pentru baie, o solutie ieftina si estetica

Perdeaua pentru baie, o solutie ieftina si estetica

Ca sa impiedice imprastirea apei peste tot prin baie, sistemele de protectie cu geamuri de plexiglas sunt o solutie foarte potrivita pentru orice cabina de dus sau cada. Totusi pentru cei care isi doresc ceva mai ieftin, o solutie simpla, suficient de protectoare, este folosirea unei cortine de vinil.

 

 

Partea buna a acestui gen de perdea este ca aduce un plus de culoare baii, devenind inclusiv un accesoriu estetic. Pentru ca e vorba de un material expus frecvent la apa, care trebuie, asadar, sa nu mucegaiasca, e de preferat sa nu cumparati o bucata de vinil ca atare si sa o transformati singuri intr-o perdea de dus. Aceasta deoarce vinilul vandut la metru poate fi combinat si cu materiale textile, care nu sunt rezistente la apa, aduna bacterii si pot deveni o sursa de mirosuri neplacute.

In magazinele care vand obiecte de plastic pentru uz casnic sau in cele specializate pe produse de baie se pot gasi o serie de variante de perdele de vinil tratat antibacterian, inclusiv bare metalice sau din plastic pentru suspendarea lor, cu tot cu sistemele de prindere adecvate. Doua dintre cele mai intalnite modele de perdele sunt: cele cu inele mari, cromate (cu gauri date direct in textura materialului, prin care se trece direct bara de sustinere) sau cele cu inele mici (gaurile din textura materialului permit doar trecerea unor inele, care la randul lor vor fi agitate de bara in sine.)

Tevile din PVC sau metal inoxidabil ori cromat se vand impreuna cu sistemele de fixare in perete pe care bara urmeaza doar sa se sprijine. Tot ce aveti de facut este sa calculati exact distanta dintre peretii laterali sau sa cumparati o galerie a carei lungime se poate ajusta.

Atentie, totusi: unii cercetatori sustin ca, in baile neaerisite, chiar si vinilul poate favoriza aparitia de agenti patogeni. Solutia este fie sa schimbati periodic draperia (ceea ce probabil faceti cand va plictisiti de vechiul aspect) sau sa folositi una din material textil care sa poata fi spalata la masina, la temperaturi ridicate.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România