Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Pavilion cu forme geometrice puse in valoare cu ajutorul luminilor

Pavilion cu forme geometrice puse in valoare cu ajutorul luminilor

 

Cellular Tessallation, cum a fost denumita a fost prezentata in cadrul Festivalului Luminii din Sydney. Pavilion in forma literei „S” avand o lungime de 9m si pana la 3.3m inaltime s-a dovedit a fi una dintre marile atractii ale festivalului care in chiar prima noapte a avut 100 000 de vizitatori.


„Raspunsul publicului fata de instalatia pe care am creat-o a fost coplesitor” declara profesorul Chris Knapp de la Universitatea de Arhitectura. „In noptile de vineri, sambata si duminica a fost o coada de 100 de persoane si chiar mai mult care asteptau sa intre si sa experimenteze atmosfera din pavilionul nostru.”

 

Pavilionul este o structura complexa alcatuita din 380 de celule individuale, fiecare avand un rol diferit astfel incat sa permita suprafetei sa se curbeze in anumite directii.

 

Una din provocarile cu care s-au confruntat a fost folosirea unui program de ultima ora care sa le permita mai intai testarea si apoi verificarea designului propus. Abia dupa aceea s-a trecut la realizarea matritelor pentru fiecare piesa astfel incat sa fie taiate cu laserul si sa fie montate in atelier.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva