Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O veche casa in Oregon adaptata pentru familie si prieteni

O veche casa in Oregon adaptata pentru familie si prieteni

 

Reamenajata de Jessica Helgerson si sotul acesteia Yianni, casa de doar 50mp se remarca prin interioarele primitoare, confortabile si eficient organizate. Reamenajare acestei mici constructii a fost un exercitiu de refolosire si optimizarea dotarilor, potrivindu-se de minune cu sera, gradina si livada ingrijita de familie - toate impreuna ajutandu-i sa se gospodareasca singuri.

 

Initial casa a fost construita in 1940 pe post de locuinta de lucru amplasata intr-un santier din Vanport Village. Dupa ce localitatea a fost inundata, casa a reusit sa fie mutata cu succes prin transportarea ei in josul raului pana la Sauvie Island unde a fost folosita ca locuinta de inchiriat. Atunci cand Jessica si Yianni au cumparat proprietatea de 5acri in 2008, au hotarat ca nu doresc sa modifice semnificativ locuinta ci doar sa ii foloseasca la maxim spatiul existent.

 

Pentru a asigura eficienta energetica a casei, familia a schimbat ferestrele cu unele izolante care permit luminii sa inunde incaperile dar in acelasi timp mentin o temperatura confortabila. Un strat suplimentar de izolatie a fost adaugat pe toata anvelopanta, in timp ce lemnul de la un vechi hambar a fost refolosit pentru refacerea exteriorul.

 

Elemente de mobilier refolosite, electrocasnice noi si armaturi eficiente intregesc spatiile, in timp ce un godin amplasat in locul de luat masa incalzeste casa dupa cum e nevoie.

 

Acoperisul a fost refacut prin inlocuirea celui traditional cu unul verde, unde au fost plantati muschi si ferigi prezente in vegetatia locala.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România