Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O veche casa in Oregon adaptata pentru familie si prieteni

O veche casa in Oregon adaptata pentru familie si prieteni

 

Reamenajata de Jessica Helgerson si sotul acesteia Yianni, casa de doar 50mp se remarca prin interioarele primitoare, confortabile si eficient organizate. Reamenajare acestei mici constructii a fost un exercitiu de refolosire si optimizarea dotarilor, potrivindu-se de minune cu sera, gradina si livada ingrijita de familie - toate impreuna ajutandu-i sa se gospodareasca singuri.

 

Initial casa a fost construita in 1940 pe post de locuinta de lucru amplasata intr-un santier din Vanport Village. Dupa ce localitatea a fost inundata, casa a reusit sa fie mutata cu succes prin transportarea ei in josul raului pana la Sauvie Island unde a fost folosita ca locuinta de inchiriat. Atunci cand Jessica si Yianni au cumparat proprietatea de 5acri in 2008, au hotarat ca nu doresc sa modifice semnificativ locuinta ci doar sa ii foloseasca la maxim spatiul existent.

 

Pentru a asigura eficienta energetica a casei, familia a schimbat ferestrele cu unele izolante care permit luminii sa inunde incaperile dar in acelasi timp mentin o temperatura confortabila. Un strat suplimentar de izolatie a fost adaugat pe toata anvelopanta, in timp ce lemnul de la un vechi hambar a fost refolosit pentru refacerea exteriorul.

 

Elemente de mobilier refolosite, electrocasnice noi si armaturi eficiente intregesc spatiile, in timp ce un godin amplasat in locul de luat masa incalzeste casa dupa cum e nevoie.

 

Acoperisul a fost refacut prin inlocuirea celui traditional cu unul verde, unde au fost plantati muschi si ferigi prezente in vegetatia locala.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.