Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Apartament amenajat in alb si negru

Apartament amenajat in alb si negru

 

Mobilierul clasic Alvar Aalto compune spatiul destinat zonei de zi, regasindu-se si in dormitor impreuna cu textile si alte obiecte create de designeri finlandezi contemporani. Aceasta predilectie manifestata pentru operele autohtone este sustinuta si de istoria cladirii in care locuiesc. Zona respectiva se afla la o distanta mica de centrul orasului Helsinki, cunoscuta sub numele de Olympiakyla sau Satul Olimpic. Constructiile au fost initial realizate pentru a deservi sportivilor si delegatiilor care trebuiau sa participe la Jocurile Olimpice din 1940 organizate in capitala dar care au fost amanate din cauza declansarii celui de al II-lea Razboi Mondial. Lucrarile au fost finalizate in 1952 cand s-a tinut Olimpiada iar designul cladirilor este o reprezentare tipica a functionalismului finlandez, un curent a carui manifestare se poate regasi in mai multe zone ale orasului.

 

Este interesant ca cei doi au reusit sa amenajeze o locuinta placuta si primitoare bazandu-se pe contrastul dintre alb si negru, restrangand paleta cromatica la cele doua elemente si doar, pe ici pe colo, inserand o serie de accente pamantii. Desi multi veti fi de parere ca acest apartament in alb si negru se incadreaza in tipologia uzuala a apartamentelor nordice, noi suntem impresionati de felul in care cei doi au reusit sa-si creeze un design unitar folosind doar aceste non-culori. Chiar si hainele ce stau agatate in cuierul de la intrare, perechile de pantofi, periutele de dinti si pisica - care abia se observa pe fundalul intunecat al asternutului - respecta acest cod de culoare.

 

 

In ciuda restrictiilor impuse de folosirea acestui cod, apartamentul reuseste sa aiba o atmosfera relaxanta, placuta. Aceasta nota personala este sustinuta de diversele obiecte colectionate ce impanzesc rafturile, parte dintre ele apartinand bunicului Kaisei - precum si de diversele afise si poze in alb si negru, bineinteles, agatate pe pereti.

 

Avand in vedere povestea spusa de cei doi, lucrarile de amenajare pe care le-au facut singuri au fost gandite de la inceput astfel incat spatiile rezultate sa fie in ton cu contextul istoric si geografic.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.apartmenttherapy.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România