Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O sală de concerte în formă sferică este planificată pentru estul Londrei

O sală de concerte în formă sferică este planificată pentru estul Londrei

 

Denumita si “mingea de golf”, prima idee pentru forma distincta ar avea o capacitate de 20.000 de locuri, dupa spusele The Guardian si este pregatita pentru firma de sport si divertisment, Madison Square Garden Company (MSG). Firma MSG l-ar fi angajat pe arhitectul Populous din Londra, proiectantul Stadionului Olimpic din apropiere, sa elaboreze planuri pentru arena. In prezent, MSG lucreaza la Madison Square Garden si Sala Radio City Music, din New York, precum si Forumul din Inglewood, California, insa aceasta ar fi prima lucrare a companiei intr-o locatie in afara SUA.

 

Locul de desfasurare in forma de glob va rivaliza cu Arena O2 din Londra, cel mai mare spatiu in interior actual al orasului, care a fost proiectat, de asemenea, de specialistul care a proiectat si stadionul, Populous. In prezent, arhitectul mai proiecteaza si noul stadion al echipei Tottenham Hotspur din Londra si o arena noua in Bristol.

 

Proiectele vechi asemanatoare au avut scaune aranjate intr-un unghi de 360 de grade in locatii in forma de glob. Sfera este sprijinita pe un trepied de stalpi care ar permite oamenilor sa treaca pe sub ea. Terenul a fost alocat de catre London Legacy Development Corporation (LLDC) - Autoritatea de planificare responsabila pentru zonele parcului olimpic pentru „utilizarea pe scara larga a centrelor urbane cu elemente de sustinere. Un plan pentru o cupola de zapada, care a fost sustinuta de fostul primar al orasului Londra, Boris Johnson, pentru acest teren, a fost abandonat in 2016. In prezent, nu se stie cat de posibila va fi realizarea cladirii deoarece desenele sau modelele nu au fost inca prezentate firmei LLDC.

 

Dezvoltarea zonei inconjuratoare a parcului continua cu asa numitul masterplan Olympicopolis, prevazut sa include avanposturi, subunitate militara de siguranta, pentru Teatrul V&A, Sadler’s Wels si University College London (UCL). Designul campusului Olympic Park propus de UCL va fi proiectat de firmele de arhitectura Stanton Williams si Lifschutz Davidson Sandilands.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România