Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O locuinta de vacanta in Africa de Sud

O locuinta de vacanta in Africa de Sud

Kleinwingerd, insemnand „podgorie mica” este numele dat unei locuinte de vacanta a unui arhitect amplasata la marginea orasului agricol, Prince Alfred Hamlet din zona Warmbokkeveld specializata in culturi de pomi fructiferi.

Casa a fost construita in partea din spate a unei parcele dreptunghiulare astfel incat sa profite la maxim de perspectivele spectaculoase catre muntii din departare si sa beneficieze de liniste si intimitate, retrasa fiind fata de vacarmul strazii. O bariera suplimentara inserata intre strada si casa de vacanta este compusa dintr-o zona de vie si doua randuri de plopi, un sistem des intalnit in zona, foarte eficient pentru protejarea impotriva vanturilor dominante.

 

Designul este un raspuns pragmatic si personalizat in functie de caracteristicile climatice si specificul regional. Volumul casei a fost gandit sa gazduieasca functiunile intr-o compozitie de doua bare care se intersecteaza. Astfel in volumul mai lat a fost amenajata zona de zi, crama, biblioteca si zona de noapte cu baie proprie. In volumul ingust, asezat la 90 de grade fata de celalalt se gasesc holul intrarii principale, bucatatria si o depozitare. Cele doua volume delimiteaza curti exterioare semi-deschise care asigura o tranzitie lina intre spatiile interioare si peisajul inconjurator.

 

 

Materialele folosite si detaliile arhitecturale sunt simple, avandu-se in vedere eficienta pret-calitate. Astfel la interior camerele au pardoselile din dale de piatra iar peretii din caramida nu au mai fost tencuiti aplicandu-se doar un var ce pune in evidenta modelul intretesut al blocurilor ceramice. Acoperisul a fost realizat din panouri prefabricate din lemn cu izolatie inclusa fixate pe o structura de grinzi lamelare. Deoarece la momentul construirii casei via si copacii erau deja plantati, arhitectul a ales materialele astfel incat transportul si punerea in opera a acestora sa deranjeze cat mai putin. Betonul si otelul au fost intrebuintate doar pentru realizarea fundatiilor si a centurilor.

 

Casa a fost construita pentru a oferi spatii confortabile, care sa faca fata conditiilor meteo extreme printr-o buna izolare a intregului volum, prin amplasarea si dimensionarea strategica a suprafetelor vitrate cat si prin introducerea panourilor solare care sa asigure apa calda pentru uz intern si incalzirea spatiilor. Ferestrele pozitionate la partea superioara a peretilor asigura ventialrea naturala a casei astfel ca in zilele toride interioarele raman racoroase.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Proiectul RAP Confectionery
Proiectul RAP Confectionery
O locuinta de vacanta in Africa de Sud

Umiditatea este un factor la fel de important care determină păstrarea în bune condiții a produselor alimentare și a legumelor. O umiditate prea scăzută poate duce la uscarea prematură a acestora, pe când o umiditate prea ridicată poate duce la deteriorarea și mucegăirea alimentelor.

Umiditatea poate fi ținută sub control cu ajutorul dezumidificatoarelor profesionale sau a umidificatoarelor profesionale.

Dacă ai probleme specifice cu nivelul de umiditate din depozitul tău, apelează la aparatele din gama Alecoair și nu face compromisuri. Descoperă gama de dezumidificatoare de pe Alecoair.ro sau umidificatoare profesionale sau, dacă nu știi exact ce aparat să folosești, întreabă specialiștii nostri.

 

Cum se organizează zonele unui depozit

 

În cazul depozitelor de mărfuri de dimensiuni mai mari, este necesar ca zonele din spațiu să fie delimitate și organizate cât mai clar. Delimitarea pe zone este cea mai la îndemână metodă pentru amenajare. Așadar, depozitul poate arăta astfel:

Zona 1 este destinată mărfurilor și produselor care se vând cel mai des și care au nevoie să fie depozitate în apropierea căilor de acces în depozit.
Zona 2 se regăsesc produsele cu frecvență medie de livrare și se așează de-o parte și de alta a produselor din Zona 1.
Zona 3 se folosește pentru produsele livrate sezonier sau pentru cele care ies foarte rar din depozit.
Suprafața utilizabilă a depozitului se calculează cu ajutorul coeficienților:

Coeficientul de utilizare a suprafeței;
Coeficientul de utilizare a înălțimii;
Coeficientul de utilizare a volumului;
Spațiul de depozitare pe metru cub volum.
În cazul unui depozit de dimensiuni mari, este important să calculezi cu atenție suprafața utilizabilă a spațiului, pentru a reduce cât mai mult din timpul destinat operațiunilor, dar și pentru a facilita munca angajaților care se ocupă de manipularea produselor.

Pentru a monitoriza cât mai bine mediul creat în spațiul tău de depozitare, optează pentru produsele din categoria aparate de masura si control, pe care le găsești în magazinul nostru online Alecoair.ro. Acestea te pot ajuta să-ți menții depozitul în cei mai buni parametri temperatură-umiditate și să aduci îmbunătățiri, prin măsurători ale calității aerului.

Un depozit pentru produsele personale sau pentru mărfurile pe care le comercializezi, în cadrul unui magazin sau ca producător local, poate fi amenajat după un plan concret. Este recomandat să calculezi cu atenție ce suprafață poți folosi și să alegi echipamentele care îți ușurează munca, oferindu-ți calitate și siguranță.

 

Sursa foto: Shutterstock.com
Plato Contemporary Art Gallery / Juliusz Sokołowski
Plato Contemporary Art Gallery / Juliusz Sokołowski

Cea de-a cincea nominalizare este Häge in Lund, Suedia, de Brendeland & Kristoffersen Architects, un spațiu urban care curpinde o grădină închisă și un pavilion din oțel corten.

The Reggio / José Hevia
The Reggio / José Hevia

Cele două proiecte nominalizate în categoria Arhitectură Emergentă sunt Biblioteca Gabriel García Márquez din Barcelona, Spania, de SUMA Arquitectura, și Square and Tourist Office din Piódão, Portugalia, de Branco del Rio.

În declarația oficială a juriului, lucrările nominalizate sunt descrise astfel: ”Cele mai multe dintre ele au transformat și îmbunătățit condițiile pentru comunități mai degrabă mici din locuri care au trecut prin diferite procese de neglijare: foste zone industriale și orășele rurale. Lucrările din orașe mai mari sunt implementate în zone periferice, creând asocieri puternice cu cartierele”.

În martie, juriul va vizita lucrările nominalizate, iar pe 25 aprilie vor fi anunțate proiectele câștigătoare. Ceremonia de premiere va avea loc pe 14 mai 2024 la Pavilionul Mies van der Rohe Pavilion din Barcelona.

În 2022, Town House, aparţinând de Universitatea Kingston din Londra, a devenit prima clădire universitară care a câştigat premiul Mies van der Rohe. Premiul este decernat o dată la doi ani de Uniunea Europeană și Fundația Mies van der Rohe, începând cu 1987, celor mai bune proiecte de arhitectură contemporană: O clădire universitară câştigă pentru prima dată Premiul Mies van der Rohe

Printre proiectele selectate pe lista scurtă a Premiului Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană Mies van der Rohe 2024 s-a aflat și Pepiniera 1306 plante pentru Timișoara, care a activat în Piața Victoriei în timpul programului Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii: Pepiniera 1306 plante pentru Timișoara, pe lista scurtă pentru premiile EU Mies van der Rohe

Executie proiecte de design interior
Executie proiecte de design interior
O locuinta de vacanta in Africa de Sud

S.R.P. House-ul oferă un plus de confort și siguranță pentru locuințele care se confruntă cu un debit mic de apă pe perioadele secetoase ale anului sau, chiar dacă sunt racordate la sistemul public de alimentare cu apă, presiunea din rețea este scăzută.

Sistemul S.R.P. House înglobează patru etape ale procesului de ridicare a presiunii apei:

1. Alimentarea rezervorului, care se realizează prin conectarea acestuia la sursa de alimentare cu apă, prin intermediu unui racord. Datorită echipării acestuia cu flotor, întreruperea și reluarea alimentării bazinului se poate controla pentru atingerea nivelului maxim de umplere.

2. Pomparea apei. Hidroforul sistemului absoarbe apa prin partea inferioară a bazinului, pentru a o livra mai apoi în rețea la presiunea dorită.

3. Controlul presiunii. Stația de ridicare a presiunii este echipată cu presostat de comandă pentru reglarea și menținerea presiunii dorite a apei în rețea.

4. Livrarea apei. Apa este pompată și apoi livrată cu presiune crescută către destinația dorită, ca rețeaua de alimentare cu apă a unei clădiri sau sistemul de irigare. Prin intermediul conductelor și al accesoriilor potrivite, apa este distribuită în punctele de utilizare.

În funcție de necesitățile fiecărui utilizator casnic, stația S.R.P. House este benefică în situații precum:

  • Furnizarea apei cu presiune constantă în zone care rămân fără această resursă în perioadele secetoase. Bazinul inclus în sistemul de creștere a presiunii, va înmagazina apa pe timpul nopții și o va livra în rețeaua casei pe parcursul zilei.
  • Furnizarea apei în locuințe care se alimentează dintr-un izvor cu debit mic. Pe același principiu de funcționare, apa colectată va fi livrată în rețea la nevoie.
  • Furnizarea apei în zone cu presiunea scăzută. Datorită principiului de funcționare menționat și a bazinului de colectare a apei, stația de ridicare a presiunii poate fi utilizată pe tot parcursul anului pentru a beneficia de o presiune constantă a apei.
  • Creșterea presiunii apei în zone cu altitudine ridicată, precum zonele montane, unde presiunea apei furnizate prin rețeaua publică nu este suficient de mare să poată susține necesarul de apă.
  • Sisteme de irigare, fiind utilizată pentru a crește eficiența acestora sau pentru suplimentarea presiunii sistemelor de aspersoare sau de stropire.
  • Creșterea presiunii apei la rețelele unde sunt prea mulți consumatori racordați. Apa va fi colectată și reținută în bazin pe timpul nopții, când numărul de utilizatori este scăzut va fi redată în rețea pe timpul zilei, la presiunea dorită.

S.R.P. House-ul de la Formtehnik este sistemul de complet de creștere a presiunii, ce permite ajustarea acesteia și gestionarea eficientă a fluxului de apă livrat, soluționând una dintre problemele cu care locuințele rezidențiale încep să se confrunte din ce în ce mai des.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.