Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O casa intoarsa cu josul in sus, un mod ciudat de a decora sediul companiei

O casa intoarsa cu josul in sus, un mod ciudat de a decora sediul companiei

Desi sediul din Slovacia al companiei austriece de constructii Strabag este o cladire eficienta energetic, construita tinandu-se cont de principiile unei arhitecturi durabile, aceste caracteristici trec in plan secund atunci cand estetica exterioara socheaza prin prezentarea unei case rasturnate fixata in peretele cortina. Reprezentantii companiei austriece au angajat pe Erwin Wurm pentru a-si implementa lucrarea „House Attack” pe exteriorul noii cladiri. Proiectata de echipa MHM Architects, SKC Bratislava este o cladire moderna de birouri avand 530 de angajati.

 

Arhitectii au dorit ca prin volumetria si solutiile propuse sa puna in valoare tipul de lucrari realizate de compania Strabag si interesul pe care aceasta il manifesta pentru arta. Drept urmare, in spatiile interioare a fost expusa impresionanta colectie de obiecte de arta, printre care o serie de lucrari semnate de artisti renumiti. Opera de arta cu expunere maxima este lucrarea artistului Erwin Wrum, o locuinta unifamiliara traditionala pe care arhitectii s-au gandit sa o foloseasca ca element decorativ pe fatada, poztionand-o cu susul in jos, de parca urmeaza sa se rastoarne de pe acoperis

.

Imobilul avand sase niveluri a fost ridicat pe o serie de stalpi astfel incat la parter sa se obtina o piateta umbrita din care se face accesul in foaierul de intrare si printr-o rampa, in subsol unde pot parca 450 de masini. Echipa de arhitecti a conceput cladirea astfel incat sa se obtina un grad ridicat de eficienta energetica. Sistemul de incalzire al cladirii este alimentat din sursa geotermala care pe timpul verii ajuta la racirea spatiilor interioare. Vitrajele anvelopantei au fost realizate din sticla low-e, in diferite nuante de verde, asigurand izolarea fonica si protectia impotriva razelor solare.  Latimea mica a volmului cladirii permite ca birourile din zona centrala sa beneficieze in egala masura de lumina naturala, vederi catre exterior si ventilatie naturala. Gradinile de pe acoperis asigura spatiul exterior pentru pauzele si relaxarea angajatilor, dar in acelasi timp contribuie la o buna izolare termica a cladirii si la preluarea controlata a apei de ploaie.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România