Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O casa in Byoubugaura, ingramadita intre alte constructii

O casa in Byoubugaura, ingramadita intre alte constructii

 

La primul nivel placa de pardoseala care se inalta ofera locatarilor protectie impotriva privirilor trecatorilor, permitand in acelasi timp unei cantitati generoase de lumina sa ajunga la interior. In momentul in care se sta la masa sau in zona de lucru a bucatariei privirile sunt directionate in sus spre vegetatie si cer. Pentru spatiul baii, pozitionat in centrul casei arhitectul a folosit ca strat de finisare pe tavan o vopsea acrilica alba care capteaza si reflecta lumina naturala creand o atmosfera luminoasa in ciuda pozitiei.

 

Al doilea nivel se remarca printr-o curbura mai domoala a placii de pardoseala, ce pare ca mimeaza formele deluroase ale terenului pe care a fost contruita casa. In egala masura si placa tavanului a fost putin curbata la capete. Arhitectul a ales aceasta metoda pentru a oferi o solutie impotriva apei de ploaie care risca sa se prelinga peste marginea cladirii, aticul fiind inexistent.

 

O scara elicoidala, realizata din metal cu trepte in consola si forme suple, strapunge placile curbate si face legatura intre niveluri. Al doilea nivel contine zona de noapte cu un dormitor si o baie delimitata de pereti din sticla in timp ce subsolul este o camera multi-functionala.

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe http://www.archdaily.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România