Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Nu aruncati sticlele de plastic!

Nu aruncati sticlele de plastic!

Sticlele de plastic ajung la cosul de gunoi cel mai probabil in 99% din gospodarii. Stiati ca acestea pot fi  reciclate si refolosite pentru a crea diverse decoratiuni sau obiecte cu o functionalitate surprinzatoare? Din cateva sticle de plastic puteti realiza de la suporturi pentru flori pana la candelabre, recipiente simpatice pentru birou sau atelier, stropitori pentru gradina, o multitudine de obiecte decorative si nu numai? Cum in ultima vreme  reciclarea capata din ce in ce mai multa atentie si este clar ca refolosirea materialelor inseamna si economisirea bugetului alocat pentru diverse obiecte necesare in casa va prezentam mai jos cateva idei practice si inedite de a folosi sticlele.

 

Planter_01Ghivece "inteligente" din sticle de plastic


Materiale necesare: sticle de plastic de 2 litri, pamant pentru plante, seminte, sfoara groasa (din bumbac sau sintetica), surubelnita, ciocan, un cutit

 1.Taiati sticla in jumatate

2. Folositi surubelnita pentru a gauri dopul de plastic in centru.

3. Taiati o bucata de sfoara de 10 cm, indoiti-o pe jumatate, legati o bucla la unul din capete  

4. Bagati sfoara prin gaura dopului astfel incat nodul sa fie pe interior.  Sfoara va actiona ca un 'fitil', va trage apa din recipientul de jos care va ajunge in pamant. Astfel planta va absorbi exact cata apa are nevoie si pamantul va fi constant umed.  

5.  Puneti dopul si apoi asezati  partea superioara a sticlei peste baza sticlei (cealalta jumatate). Pe masura ce planta va creste si va absorbi apa doar ridicati ghiveciul si turnati apa in recipientul suport in loc sa turnati apa direct in pamant. Cand pamantul se va usca apa va fi absorbita prin intermediul sforii in ghiveci.

6.  Scrieti pe ghiveci numele plantei.

7. Puneti pamantul si semintele in recipientul de deasupra.

8. Prima oara udati si pamantul in care ati plantat semintele pentru a va asigura ca este umezit uniform si adaugati apa si in recipientul suport.

sursa: http://skruben.blogspot.ro

 

 

Stropitoare pentru gradina din sticla de plastic

Daca nu ati cumparat un sistem de stropit gazonul inca nu trebuie sa va faceti griji, puteti folosi la fel de bine o sticla. Gauriti o sticla de plastic de 2 litri si asigurati  furtunul la gura acesteia strangandu-l cu o sarma.

sursa: http://www.greensymbol.info

 

 

 

Recipiente pentru diverse obiecte

Puteti sa folositi sticlele de plastic si pentru a depozita diverse obiecte utile in casa. Trebuie doar sa taiati sticlele in jumatate si apoi cu ajutorul unor cuie sa le fixati pe un perete, sau se le aranjati pe o masa, intr-un dulap, oriunde aveti nevoie sa organizati lucruri marunte.Avanatajul sticlelelor de plastic o ofera si transparenta care va permite sa vedeti ce se afla in reciepientele create dar puteti sa le si  vopsiti daca le utilizati de exemplu pentru pensule sau obiecte mai mari.

sursa: http://thecraftysisters.com http://www.recyclart.org http://pysselbolaget.se

 

 

Autor: Radulescu Laura Teodora

Nu aruncati sticlele de plastic!

Dacă personalitatea ta vibrează la principiile și formele arhitecturii clasice, dar în același timp e puternic ancorată în contemporan, baia ta își va defini stilul prin obiectele din colecția OMNIRES NEO+. Inspirată din formele neoclasice și având o eleganță sofisticată și atemporală, colecția OMNIRES NEO+ este o fuziune impecabilă a minimalismului contemporan cu detalii tradiționale care au trecut proba timpului. Forma ergonomică, special conturată a căzilor de baie, decupajul distinct de la bază, curbele și jantele finisate subtil atrag privirea prin finețe și dau o notă de eleganță acronică oricărei camere de baie. Această geometrie subtilă se completează perfect cu designul minimalist al fitingurilor, al căror finisaj auriu periat opulent este o caracteristică decorativă atrăgătoare.

Nu aruncati sticlele de plastic!

Pe lângă un design recompensat cu premii la competiții internaționale precum Red Dot Design Award, Good Design, iF Design Award sau German Design Award, produsele OMNIRES integrează și tehnologii sustenabile cum este Eco Water, ce permite reducerea consumului de apă cu până la 50%, și Air Water, ce oferă o curgere lină a apei, uniformă și silențioasă.

Cu OMNIRES te poți exprima și poți impresiona în același timp. Descoperă colecțiile acestui brand polonez pe melthdesign.ro și creează-ți propria oază de relaxare, pe măsura personalității tale.

Nu aruncati sticlele de plastic!

2. Sunt practice și convenabile în ceea ce privește transportul și montarea

Țevile corugate SN4 si SN8 au greutate redusă comparativ cu alte tipuri de țevi destinate colectării apelor uzate și alimentării cu apă. La diametrul exterior de 110 mm greutatea este de 0,65-0,70 kg/m, iar la diametrul de 1000 mm este 31-36 kg/m, în funcție de producător.

Datorită valorilor mici a greutății conductelor din țevi corugate, manipularea, transportul și instalarea tuburilor corugate 315 se realizează cu ușurință, cu un rezultat benefic și anume timpul câștigat.

Tubimax.ro livrează țevi corugate din polietilena de inalta densitate SN4 si SN8 într-un timp scurt oriunde în țară, orice diametru de țeavă corugata, orice cantitate de tub riflat 500!

Nu aruncati sticlele de plastic!


3. Tevile corugate oferă rezistență și rigiditate ridicată pentru sisteme eficiente cum ar fi poduri și podețe pentru acces, subtraversări de drumuri, autostrăzi și căi ferate

Țevile corugate SN4, SN8, SN16 utilizate la subtraversări de drumuri, autostrăzi, căi ferate sunt supuse unor vibrații mari. Acest fapt poate duce la fisuri și crăpături.

Dar nu se întâmplă în cazul alegerii tuburilor corugate din polietilenă de înaltă densitate SN4 si SN8. Acest material are o rezistență și rigiditate ridicată, utilizându-se cu succes în condiții de trafic greu.

 

4. Tevile riflate au rezistență la apă și medii agresive, devenind opțiunea numărul unu pentru sisteme de colectare ape de ploaie, respectiv ape uzate ce conțin substanțe chimice

Tuburile corugate SN4 PEHD si SN8 HDPE cu pereţi dubli din polietilenă de înaltă densitate sunt produse pentru transportul apei, cum ar fi canalizare pluvială, menajeră, conducte drenaj, fiind rezistente la medii apoase și condiţii de sol agresive.

 

5. Țevile gofrate se caracterizează prin flexibilitate și elasticitate sporită, facilitând montarea indiferent de forma de relief

Flexibilitatea tuburilor corugate 600 este un alt factor important în realizarea rețelelor de utilități. O flexibilitate mai mare este legată de o performanță mai bună pe durata de viață a instalației. Aplicațiile îngropate sunt costisitoare și consumatoare de timp, astfel încât este esențial ca țevile corugate si tevile pvc să prelungească durata de viață utilă a instalației. Țevile corugate SN4 si SN8 sunt evaluate în mod obișnuit pentru o durată de viață utilă de 50, 75 sau chiar 100 de ani sau mai mult.

Nu aruncati sticlele de plastic!

Inițiat conceput ca ipoteză de cercetare, proiectul a trecut la următoarea fază: avem o problemă - cum găsim o soluție - cum ne putem asigura că elevii și profesorii își desfășoară activitatea în condiții optime în ceea ce privește fluxul de aer proaspăt?

 

Aici a intrat în scenă ATREA România venind în întâmpinarea autorităților cu soluții de ultimă generație, concepute special pentru instalare rapidă în săli de clasă.

 

Obiectivul misiunii a devenit și mai urgent odată ce a fost primite rezultatele cercetării: într-o sală de clasă folosită timp de 60 de minute de 25 de copii nivelul de CO2 este de 1.600 părți per milion. Limita maximă aprobată este de 900 de părți per milion.

Aerul pe care îl respirau copiii era irespirabil.

 

Soluția ATREA România: ventilație în școli prin DUPLEX Inter

Dacă deschiderea geamului nu mai este suficientă, cum putem oferi un flux de aer proaspăt în clasele din România? Răspunsul a fost: ventilația mecanică – o soluție aprobată de ingineri și experții în sănătate publică.

Implementarea unei soluție de ventilație mecanică în școli pare astfel cea mai la îndemână soluție dar ea se confruntă și cu o serie de provocări...

Nu aruncati sticlele de plastic!

Provocare #1: cum putem instala un sistem de ventilație fără să deranjăm desfășurarea cursurilor și fără să intervenim prea mult în structura clădirii?

 

Soluție ATREA: Duplex Inter este o unitate de ventilare care nu are nevoie decât de două găuri în peretele exterior, o conexiune la curent și una la Internet. Întregul proces nu durează mai mult de o oră pe unitate.

 

Folosind principiul ”plugn play”, o întreagă școală poate fi dotată cu unități de DUPLEX Inter de-a lungul unei vacanțe școlare sau chiar într-un singur weekend, în funcție de expertiza echipei de instalare.

 

 

Provocare #2: dacă unitatea merge în gol?


Soluție ATREA: una dintre principalele temeri legate de unitățile de ventilare este ca acestea să nu funcționeze ”degeaba”. De aceea, Duplex Inter este dotată cu un senzor de CO2 care adaptează fluxul de ventilație în funcție de concentrația de CO2 din aer. Astfel, dacă sunt mai puțini copii în clasă, aparatul nu trebuie să ”lucreze” la fel de mult, putând chiar pe perioada nopții să intre în standby.

 

 

Provocare #3: cum menținem o temperatură constantă în clasă indiferent de sezon?


Soluție ATREA: printre principalele beneficii oferite de unitatea Duplex Inter este modul în care are loc procesul. Folosind principiul recuperării de căldură, unitatea:

  • extrage aerul viciat din clasă (extracția depinde de indicatorul de CO2)
  • preia sarcina pozitivă a aerului extras (temperatura)
  • elimină aerul viciat în exterior
  • introduce aer proaspăt din exterior
  • încălzește aerul introdus cu sarcina pozitivă
  • ventilează fără a spori costurile de căldură - temperatura rămâne constantă indiferent de sezon.
Nu aruncati sticlele de plastic!

Provocare #4: nu deranjează unitatea?


Soluție ATREA: cele mai riguroase standarde din domeniu stipulează că nivelul de zgomot al unei unității de ventilație destinate școlilor trebuie să fie de min 35 dB. Unitatea de ventilație ATREA Duplex Inter are un nivel de zgomot de 32 dB - aproape nedectabil atât de profesori, cât și de elevi.


 

Provocarea #5: dar dacă tot introduc aer de afară, de ce îmi mai trebuie unitatea de ventilare?


Soluție ATREA: dincolo de avantajatul recuperării de căldură menționat, la punctul 3, Duplex Inter este dotată cu filtre speciale care elimină particulele nocive din aerul exterior. Din păcate, trăim în medii din ce în ce mai poluate și aceste filtre garantează că elevii și profesorii de bucură constant de un aer curat și proaspăt.

 

 

Provocare #6: când este frig unde se duce condensul?


Soluție ATREA: sistemele de ventilație generează condens pe timpul iernii și astfel au nevoie de o scurgere suplimentară. Adeseori această scurgere suplimentară poate fi problematică pentru că nu există o țeavă de canaliare în apropierea aparatului de ventilație. Așa apare nevoia  pentru un furtn care poate îngheța sau refula în clădire.

Sistemul ATREA elimină acest risc printr-o inovație remarcabilă: recuperatorul de căldură are o rezistență electrică integrată în baia de condens care ajută la evaporarea apei acumulate - echipamentul nu are nevoie de scurgere legată la sistemul de canalizare.

 

Provocare #7: cum controlez unitatea de ventilație?


Soluție ATREA: toate recuperatoare Duplex Inter vin cu automatizare de ultimă generație, ceea ce permite integrarea unităților într-un sistem de comandă centralizat, prin urmare controlul lor se face de către o singură persoană dintr-o interfață comună. Fiecare aparat are un IP dedicat ceea ce permite un control remote facil prin Modbus, KNX sau Bucnet. Un alt avantaj al controlului remote îl reprezintă timpul rapid de răspuns în cazul unei probeleme de service. Specialiștii ATREA pot astfel interveni în timp real pe fiecare unitatea din țară.

Nu aruncati sticlele de plastic!

Planurile de viitor ale proiectului și ATREA


În prezent Duplex Inter este prezentă în aproape 400 de spații și a fost integrată independent. Astfel fiecare unitate funcționează independent și nu necesită un sistem centralizat de ventilare.

 

Obiectivul pe următorul interval de timp: continuarea implementării aparatelor dedicate ventilării descentralizate la nivel național profitând atât de creșterea importanței standardelor în construcții, cât și de versatilitatea inclusă în beneficiile Duplex Inter.

Nu aruncati sticlele de plastic!

În timpul cercetării clădirii s-a constatat un conținut de sare semnificativ de mare în pereți, cu o saturație substanțială și există riscul foarte mare de a pătrunde sare în tencuiala nouă după o eventuală uscare. Pentru a renova corect pereții cu conținut excesiv de sare cauzată de umiditatea capilară, trebuie așteptat ca pereții să se usuce complet.

Modalitatea prin care Biodry poate ajuta

Umiditatea capilară din pereți se datorează câmpului magnetic al Pământului, care provoacă o sarcină electrică mică, dar măsurabilă, în pereții fiecărei clădiri. Această încărcătură face ca pereții să absoarbă umezeala din sol.

Ascensiunea capilară a apei are loc în pereții aflați în contact cu solul: dacă pereții clădirii nu sunt hidroizolați corespunzător, apa din subteran este absorbită mai întâi în pereții subsolului și ai parterului. Biodry elimină această sarcină electrică, ceea ce face ca pereții să nu mai absoarbă umezeala din sol și să se usuce definitiv.

Dispozitivul Biodry a fost testat de entități independente, care au certificat conformitatea produsului cu normele ISO EN 17050:2005 e IEC EN 62233:2005. Poate fi utilizat fără a dăuna structurii pereților, fără agenți chimici, fără electrosmog și nu necesită electricitate. Sistemul are un protocol de control strict, conținutul de umiditate al peretelui este măsurat cu un dispozitiv și datele sunt înregistrate continuu, iar procesul de uscare este, de asemenea, înregistrat.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.