Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Noutăți în versiunea SketchUp Pro 2019

Versiunea 2019 a produsului SketchUp aduce noutăți atât din punct de vedere tehnic, ca funcționalități oferite, cât și din punctul de vedere al modului de achiziție și utilizare a licențelor.
Noutăți în versiunea SketchUp Pro 2019

Astfel, o nouă modalitate de achiziție este posibilă acum: abonamentul SketchUp. Acesta dă posibilitatea utilizatorilor ca, pe lângă licențele permanente, să poată avea în vedere și un plan de închiriere a licențelor pentru perioadele de vârf din activitatea companiei. Aceasta variantă vă permite să valorificați la potențialul maxim investiția în tehnologia SketchUp, adaptat proiectului, fluxului de lucru sau conceptului creativ din compania dumneavoastră.

Abonamentele anuale oferă utilizatorilor mai multă valoare într-un singur pachet. Aceasta schimbare în strategia de vânzare va permite mai multor utilizatori noi să cumpere și să folosească tehnologia SketchUp. Utilizatorii actuali care comută vor avea acces la mai multe produse SketchUp și nu vor trebui să se gândească niciodată la actualizarea acestora. Dacă sunteți abonat la SketchUp, folosiți deja cea mai recentă versiune a tuturor funcționalităților.

Dacă ați achiziționat în trecut o licență perpetuă (numită acum "clasică"), puteți să actualizați la noua versiune. De asemenea, aveți opțiunea să cumpărați o licență perpetuă sau un abonament - alegerea este a dumneavoastră.

Vorbind despre caracteristici, noul SketchUp 2019 este mai rapid și mai puternic decât oricând, cu eliminări de bug-uri, îmbunătățiri de sistem și câteva noi caracteristici importante.

Iată unele dintre cele mai importante noutăți tehnice din versiunea 2019:

SketchUp Pro 2019 pentru desktop

Conectați-vă și începeți modelarea! Tot ceea ce faceți în SketchUp este acum conectat cu un singur cont pentru a face din modelare, vizualizare și gestionarea contului un proces fără probleme.

Noutăți în versiunea SketchUp Pro 2019
O funcționalitate nouă pentru 2019, SketchUp Pro & LayOut: Layer-ele au acum linii punctate. O caracteristică solicitată de mult timp, liniile punctate vă permit să simplificați desenele și să aveți o comunicare eficientă în desen.
Noutăți în versiunea SketchUp Pro 2019
Instrumentul Tape Measure a beneficiat și în acest an de un facelift. Acum puteți vedea informații despre măsurători chiar în locul în care modelați. Rezultatul este un model mai precis și mai eficient chiar în planul de lucru.
Noutăți în versiunea SketchUp Pro 2019

LayOut


Nou pentru 2019, LayOut vă va informa care fișiere sunt deja deschise, astfel încât să nu creați mai multe versiuni. În acest mod proiectele devin inteligente.


De asemenea, atât în SketchUp, cât și în LayOut exista o serie de îmbunătățiri pentru funcția de import și export .dwg., inclusiv (dar fără a se limita la) suport pentru formatul de fișier AutoCAD DWG 2018, precizie sporită și stabilitate, reducând în același timp pierderile de date. A fost adăugată capacitatea de a importa și de a exporta materiale pentru o mai bună interoperabilitate și integrare a fluxurilor de lucru BIM.


Conlucrarea între SketchUp și LayOut s-a îmbunătățit prin crearea unei funcții “Export pentru SketchUp” care trimite toate entitățile LayOut împreună cu orice date de vizualizare SketchUp spre spațiul de modelare. Acum, orice formă plină creată în Layout poate fi exportată spre SketchUp ca fiind pregătită pentru utilizarea functiei Push/Pull. În acest mod, SketchUp & LayOut funcționează și mai bine împreună.


Trimble Connect


Trimble Connect facilitează incursiunea dumneavoastră în lumea fluxurilor de lucru eficiente și colaborarea în domeniul cloud. Instrumentul de modelare 3D și de document management, Trimble Connect se axează în special pe proiecte legate de proiectarea și construcția clădirilor. În plus, cu abonamentul SketchUp obțineți spațiu de stocare nelimitat în cloud.


Acum, puteți utiliza Trimble Connect pentru a crea copii de rezervă, a controla versiunile și a vă distribui fișierele SketchUp. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că puteți lucra eficient între desktop și web.


SketchUp pentru Web


Aplicația de modelare online evoluează într-un mod ușor diferit de aplicația desktop. De la lansarea sa, au fost adăugate continuu capabilități. Dacă nu ați acordat atenție aplicației web, iată ce este nou în aceasta:


Pentru utilizatorii SketchUp, am adăugat previzualizarea live pentru exporturile de imagini. Conectați-vă la SketchUp pentru Web, deschideți un model și accesați Fișier> Export> PNG. Acum, orientați-vă sau reîncadrați modelul ca și cum doriți să faceți un instantaneu la dimensiunea dorită/ aspectul dorit al imaginii. Utilizați această imagine de export pentru a forma o compoziție care vă ajută să transmiteți informații importante în modelele dumneavoastră.


Pentru utilizatorii de abonament SketchUp, am continuat să dezvoltăm capacitatea aplicației noastre web. De remarcat că am adăugat editarea de stiluri, o funcționalitate favorită, ca o facilitate inclusă în abonamentele noastre.

Noutăți în versiunea SketchUp Pro 2019

Viewer-ul SketchUp pentru AR / VR


Aplicația SketchUp Viewer este acum disponibilă pe mai multe căști de realitate virtuală decât oricând! Beneficiați de acces la fiecare dintre ele prin intermediul abonamentului SketchUp Pro. Oculus, Windows Mixed Reality, VIVE și Hololens utilizează SketchUp Viewer. Aveți posibilitatea să intrați în realitatea alternativă și să experimentați proiectul chiar acolo unde va fi construit.

Noutăți în versiunea SketchUp Pro 2019

Sursă: Sketchup Blog


Mai multe detalii legate de program gasiti aici.


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CADWARE Engineering