Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Noua generație de stivuitoare Linde complet interconectate

Potrivite pentru viitor. De la inceputul lunii noiembrie 2019, producatorul german Linde Material Handling a adaugat in portofoliul sau o noua generatie de motostivuitoare, care sunt un varf de lance in domeniul intralogisticii.
Noua generație de stivuitoare Linde complet interconectate

Hidrostatica din gama de sarcini intre 2 si 3,5 tone duc interactiunea dintre utilaj si operatorla nivelul urmator, si stabilesc noi standarde in ceea ce priveste disponibilitatea, eficienta, durabilitatea si siguranta. In acelasi timp, stivuitoarele Linde complet interconectate sunt pregatite pentru toate aplicatiile disponibile in combinatie cu conceptul Industrie 4.0.

Dezvoltata de la zero, aceasta generatie de stivuitoare se bazeaza pe un sondaj extins de date: aproape o mie de operatori de stivuitoare si manageri de flote din 26 de tari au evaluat stivuitoarele in timpul testelor si si-au exprimat dorintele de la designul treptelor de acces pana la accesul facil pentru service. "Am ascultat indeaproape clientii nostri si le-am transmis sugestiile catre inginerii nostri de dezvoltare", declara Stefan Prokosch Senior Vice President Product Managament Industrial Trucks la Linde Material Handling.

Eforturile au dat rezultate, dupa cum subliniaza acesta: "Noile echipamente sprijina si protejeaza operatorii intr-un mod fara precedent; sunt cele mai eficiente stivuitoare de pe piata si permit ca fluxul de materiale sa fie mai transparent si mai productiv, datorita comunicarii fara fir".

Concepute pentru Industrie 4.0

O caracteristica inovativa pentru aceste stivuitoare este faptul ca vin complet interconectate in retea, din versiunea standard: in functie de cele mai stricte standarde de securitate, parametrii relevanti ai utilajelor sunt transmisi catre un server cloud central din Europa de Vest, care poate fi accesat de catre clienti si partenerii de vanzari. In schimb, datele pot fi primite si procesate. In acest mod, puteti efectuate in continuare actualizari de software si sa activati functii suplimentare, precum afisarea sarcinii.

Stefan Prokosch: "In viitor, putem adapta stivuitoarele la cerintele in continua schimbare ale clientilor nostri, pe intreg ciclul de viata al echipamentelor". In prezent, conectivitatea este un avantaj clar atunci cand vine vorba de service: Truck Health Management, diagnoza de la distanta si intretinerea predictiva sporesc disponibilitatea utilajului si conduc la reducerea costurilor.

Cresterea sigurantei si a productivitatii datorita vizibilitatii imbunatatite

Vizibilitatea fara restrictii este o conditie prealabila importanta pentru manipularea rapida, precisa si sigura a marfurilor atunci cand sunt manipulate stivuitoarele.

In special in acest sens, proiectantii Linde Material Handling au creat o inovatie: Campul vizual printre catargul ridicat a fost marit cu 20% in comparatie cu modelul precedent. Stalpii tip A si profilele asimetrice ale catargului deschid noi zone de vizibilitate suplimentare care faciliteza pozitionarea cu precizie milimetrica, a incarcaturii.

Contragreutatea mai plana permite o vedere mai buna din spate; plafonul realizat din sticla armata combina vizibilitatea maxima cu cea mai buna protectie posibila.

Noile modele Linde H20 - H35 sunt echipate cu o cabina rezistenta la intemperii care ofera o vizibilitate laterala optima, datorita usilor complet vitrate. In plus, conceptul cadrului de protectie cu cilindrii de inclinare amplasati in partea superioara asigura stabilitate maxima si o capacitate de incarcare reziduala maxima.

In ceea ce priveste siguranta, Linde Material Handling isi urmareste strategia "Vison Zero": pe termen lung numarul de accidente trebuie reduse la zero. Optiunile de iluminare, cum ar fi benzile LED si VertiLight, contribuie la acest demers - la fel ca sistemele de avertizare si siguranta, Linde Safety Pilot si Linde Safety Guard.

Functia de Asistenta la incarcare Linde este acum in dotarea standard.

Tehnologia la dispozitia omului

In cadrul procesului de manipulare a sarcinilor, cel mai important factor este totusi operatorul uman. Si cu cat mediul de lucru este mai ergonomic si mai sigur, cu atat eficienta la lucru este mai buna. Acesta este motivul pentru care noua generatie de stivuitoare Linde a fost proiectata avand in centrul atentiei operatorul uman: treapta de acces este situata la o inaltime de doar 465 mm si este de doua ori mai lata decat inainte.

Este disponibila o gama de 12 optiuni diferite de scaun pentru operator, pana la varianta unui scaun super confort incalzit, cu spatar reglabil si reglare automata a greutatii. Interiorul cabinei ofera mai mult de 10 cm spatiu superior; butoanele configurabile au fost integrate in cotiera (Linde Load Control). Toate stivuitoarele sunt echipate cu functia de monitorizare electronica a centurii de siguranta.

Sustenabilitate maxima

Potrivit expertului Linde Material Handling, d-nul Prokosch, motostivuitorul va ramane si in viitor alegerea numarul unu pentru multi clienti, datorita performantelor ridicate: "De aceea am acordat o importanta deosebita optimizarii consumului de energie si cresterii capacitatii de manipulare, reducand in acelasi timp emisiile". Linde Material Handling a obtinut acest lucru prin utilizarea unui motor industrial modern, usor de intretinut, cu filtru de particule integrat si optimizarea hidrostaticii Linde.

Prokosch continua: "Masuratorile noastre arata ca stivuitoarele noastre sunt cu pana la 30% mai economice decat cele ale competitorilor nostri si, de asemenea, sunt net superioare cand vine vorba de capacitatea de manipulare. Acest lucru le face si mai eficiente din punct de vedere al costurilor, pe intreaga durata de viata. In acelasi timp, sunt mai prietenoase cu resursele si produc un nivel scazut de gaze cu efect de sera".

Un concept modular

Aceasta noua serie anunta o noua era din punct de vedere conceptual: marcheaza sfarsitul separatiei de design dintre motostivuitoare si electrostivuitoare.

Toate noile stivuitoare pentru sarcini intre 1,2 si 5 tone vor fi realizate de acum inainte pe un concept modular uniform.

"Vrem sa oferim clientilor nostri echipamente echivalente pentru toate aplicatiile , indiferent de tipul de actionare", explica domnul Prokosch. In acest mod, Linde Material Handling face mai usoara pentru clienti, adaptarea la procesul de transformare catre concepte durabile. "Am dorit sa indeplinim standardul Euro V pentru aceasta clasa de capacitate a noilor stivuitoare si sa oferim clientilor echipamente care stabilesc noi valori de referinta in industrie si sunt pregatite pentru noile aplicatii din sfera Industrie 4.0", subliniaza Prokosch.

Noua generație de stivuitoare Linde complet interconectate

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ELMAS