Muzeul Whitney se extinde cu un studio de arta realizat din containere de marfa

Saptamana trecuta Muzeul Whitney a inaugurat o noua expozitie si un spatiu pentru studio proiectate de echipa de arhitecti LOT-EK, specializati in lucrul cu containerele de marfa. Extinderea realizata intr-o arhitectura cu estetica moderna pune in valoare volumetria muzeului realizata in 1960 din beton aparent, intr-un stil brutalist. Lucrarea a fost contractata de catre conducerea muzeului astfel incat acesta sa beneficieze de un spatiu in care sa poata organiza diferite evenimente si expozitii in cadrul programului educational initiat de muzeul Whitney, printre care cursuri de arta si cicluri de prelegeri.
Pentru construirea noului spatiu Whitney Studio echipa de la LOT-EK a lipit sase containere de marfa intr-un singur volum cubic, vopsit in negru, care se remarca prin formele diverse ale vitrajelor. Structura astfel obtinuta masoara 6x6x6m. Volumul este sectionat in diagonala prin doua planuri colorate in verde-lime fluorescent care creaza o separare vizibila, marcata printr-un luminator ce strabate lateralele containerului pana la acoperis.
Designul ales pentru vitraje si pozitionarea acestora ajuta sustinerea unei relatii directe intre exterior si spatiile interioare, intre zona foaierului, cea a pasarelei si etajul de jos ce gazduieste restaurantul. Finisajele de un alb stralucitor si luminile fluorescente ajuta la crearea unui spatiu mai luminos si mai generos pentru zona studioului, care altfel ar parea compact – mai ales ca se afla sub nivelul strazii.
Modulele au fost modificate intr-un atelier local dintr-o fabrica din New Jersey si tot acolo au fost finisate, inainte de a fi transportate la muzeu. Cele sase containere au fost asezate pe poziti unul cate unul si apoi prinse intre ele.
Studioul va ramane in locatia de pe 75 si Madison, pana cand noua cladire a muzeului Whitney proiectata de arhitectul Renzo Piano va fi terminata si se va deschide in Meat Packing District abia in 2015.
Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Căștile cu anularea zgomotului Bose Headphones 700 sunt, de asemenea, alegerea perfectă atunci când doriți să vă relaxați ascultând artiștii preferați, când lucrați într-un mediu zgomotos sau când doriți să purtați conversații telefonice handsfree.
Avantajele folosirii acestor căști sunt următoarele:
- zgomotul este anulat și vocile interlocutorilor se aud perfect, datorită celor 4 microfoane încorporate;
- pentru a auzi ce se întâmplă în jur sau a purta o discuție, activați modul Conversație;
- utilizatorul poate opta pentru unul dintre cele 11 niveluri de anulare a zgomotului;
- autonomia bateriei este de până la 20 de ore.







Când ai început colaborarea cu De-a Arhitectura? Şi de ce? La ce te aşteptai?
Colaborarea cu De-a Arhitectura a început în 2015, eu fiind după o perioadă de introspecție ce a urmat unor schimbări majore din viață mea, și a venit din dorința și nevoia de a da ceva înapoi societății, de a contribui la educație, într-un fel. Așa că am început la grădiniță, la propriul copil, în paralel îndrumând primele două clase din Brașov care au făcut „De-a arhitectura mini”. Nu am știut cât de mare era nevoia copiilor de a face ceva diferit la școală… Teama de a sta în fața lor și de a le vorbi s-a dizolvat imediat și a făcut loc bucuriei redescoperite de a mă juca.