Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Managementul Deseurilor Urbane la un nou nivel - prin participarea la Proiectul European Urban_WINS

Managementul Deseurilor Urbane la un nou nivel - prin participarea la Proiectul European Urban_WINS

Urban_WINS, un nou proiect European finantat prin Programul de Cercetare si Inovare “Horizon 2020”, va studia modul in care orasele utilizeaza resursele si produsele realizate, precum si modul in care sunt eliminate deseurile generate, in vederea dezvoltarii si testarii unor planuri si solutii inovative, in scopul imbunatatirii metodelor de prevenire si gestionare a deseurilor. Aceste planuri strategice vor fi testate in 8 orase-pilot din 6 tari europene - Austria, Italia, Portugalia, Romania, Suedia si Spania.

 

Urban_WINS urmareste trecerea la modele de consum si productie sustenabile, precum si dezvoltarea unui management mai eficient al deseurilor, pentru imbunatatirea calitatii vietii urbane si a bunastarii cetatenilor.

 

Proiectul, care se va desfasura pe o durata de 3 ani, este coordonat de Municipalitatea Cremona din Italia, in parteneriat cu 26 de participanti internationali.

 

In Romania, partenerii sunt: Primaria Municipiului Bucuresti, Asociatia ECOTECA, Romania Green Building Council, Asociatia ECOTIC, Global Inovation Solution, Asociatia ENVIRON.

 

 

Contact coordonator: urbanwins@comune.cremona.it
Contact Romania Green Building Council: monica.ardeleanu@rogbc.org
Lucru în România