Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Magazinul Marni din Beijing

Magazinul Marni din Beijing

Designul propus de Sybarite pentru magazinul exlusivist Marni din Beijing marcheaza un punct de cotitura in evolutia conceptului prin folosirea unor forme geometrice puternice si prin reinterpretarea unor elemente familiare. Cutiile din fibra de sticla, luminate din spate sunt in continuare elementul central numai ca au fost marite si facute in forma patrata, adapostind atat rafturi cat si umerase. Bare din otel inox si elemente de sine-statatoare isi pastreaza fluiditatea sculpturala dar au forme putin mai pline si mai exagerate, cu suprafete mari de expunere facand trimitere la primele magazine Marni.

 

Cu acest nou magazin s-a creat un nou model de scaun de catifea, module care se pot desface din jurul unui element central. In vederea opimizarii flexibilitatii spatiului, tot mobilierul este acum autoportant si mobil, Lumina este impartita in zone circulare, de dimensiuni diferite, decupate in tavan si imprastiate la intamplare asemeni unor monede cazute pe podea.

 

 

Modelul geometric indraznet a fost inspirat de ultima colectie Marni asa cum s-a intamplat si cu paleta de culori pamantii, exceptie facand fasia de un rosu aprins in care este inchisa scara, ce aminteste de traditia locala chineza. Peste tot, peretii au fost finisati cu tapet avand modele octogonale, care se regaseste si in modelul mochetei de la etajul intai si al placilor de piatra de mari dimensiuni de la parter. Nuanta de galben palid de pe fundalul tapetului o reintalnim la tapiteria canapelelor din zona de asteptare si la peretii finisati cu vopsea lucioasa ce inchid cabinele de proba.

 

Scara existenta a fost pastrata, crandu-se o diferentiere interesanta intre stilul predominant industrial vizibil si atmosfera elaborata din restul magazinului. Copaci enormi din otel-inox se proiecteaza prin spatiul avand inaltime dubla de nivel in timp ce grupuri de manechine sunt atarnate de „crengi”. Finisata in negru lucios, fatada este simpla, cu suprafata vitrata mare si un cadru care sa prezinte spectacolul dinauntru.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Magazinul Marni din Beijing

Cum ajută montarea unor jaluzele de exterior ca protecție termică?

În vremurile acestea în care costurile cu întreținerea cresc constant, unul dintre cele mai importante beneficii oferite de jaluzelele exterioare este protecția termică, atât pe perioada verii, cât și pe perioada iernii.
Cei care dispun de astfel de sisteme de protecție a ferestrelor pot ajunge să reducă costurile cu energia necesară încălzirii pe perioada ierni, dar și răcirii pe perioada verii cu aproximativ 30 %. Acest avantaj este oferit de modul în care sunt concepute lamelele. Acestea sunt realizate de aluminiu, umplut cu spumă poliuretanică și la tragere se pliază în așa fel încât acționează ca o barieră de protecție termică, împiedicând pierderea de căldură iarna și eliberarea răcorii vara. Acest detaliu se traduc foarte simplu în reducerea consumului cu energia necesară pentru climatizarea unei locuințe, mai ales în anotimpurile cu extremități termice.

În aceste condiții dacă doriți mai multă eficientă energetică și facturi anuale pentru energie, ce pot scădea cu până la 30 %, luați în calcul achiziția și montarea unui sistem de jaluzele de exterior. Pe piață există în clipa de față numeroase modele și variante, ce pot fi personalizate în funcție de dimensiunile ferestrelor și de preferințele cromatice ale oricărui beneficiar.

În cazul în care vreți să aflați mai multe despre produse, posibilitățile de producere și care este cea mai potrivită variantă pentru a crește confortul termic, cu costuri de întreținere mai mici, cereți sfatul echipei Suntech România. Aici găsiți profesioniști care vă pot ajuta atât în proiectarea și producerea jaluzelelor de exterior dorite, cât și cu montajul lor.

Sistem array Bose L1 Model 1S
Sistem array Bose L1 Model 1S

Cum timpul nu este întotdeauna de partea artiștilor sau a organizatorilor de evenimente, sistemul array Bose L1 Model 1S oferă câteva avantaje importante: cele trei componente (array-ul superior, extensia inferioară și power stand-ul) se conectează rapid și ușor, fără să mai fie nevoie de stative separate pentru boxe, instalarea și demontarea durează doar câteva minute, iar totul se depozitează ordonat în gențile de transport incluse, făcând deplasarea facilă.
Pentru rezultate extraordinare, la sistemul pentru sunet live Bose L1 Model 1S se pot adăuga modulele de bas B1 și B2, precum și mixerele opționale ToneMatch.

Sistem Bose S1 Pro cu baterie
Sistem Bose S1 Pro cu baterie

Sistemul portabil Bose S1 Pro cu baterie oferă cea mai bună calitate a sunetului, fiind proiectat pentru muzicieni, DJ și amplificare de tip Public Adress, respectiv muzică ambientală din spații de tipul localurilor și centrelor comerciale.

Fiind un sistem all-in-one (PA, monitor de podea și amplificator compatibil Bluetooth), cu o baterie li-ion inclusă reîncărcabilă cu o autonomie de până la 11 ore și oferind posibilitatea de streaming wireless prin conectarea la un dispozitiv mobil, Bose S1 Pro este ușor de transportat, oriunde, cu orice ocazie.
Mixerul Bose T4S ToneMatch, cu 4 canale, și mixerul Bose T8S ToneMatch, cu 8 canale, oferă posibilitatea de a controla complet sunetul, performanțele fiind datorate efectelor actualizate, la calitate de studio, precum și nivelului avansat al procesării digitale de semnal.

Mixer Bose T4S ToneMatch si Mixer Bose T8S ToneMatch
Mixer Bose T4S ToneMatch si Mixer Bose T8S ToneMatch

Cele două modele de mixer Bose sunt dotate cu procesare integrată Bose ToneMatch și zEQ, în special atunci când este conectat la un sistem Bose L1 și F1, butoane tactile, display LED ușor de citit, funcție de redare a modurilor anterioare (scene recall) și o carcasă robustă cu o husă magnetică, ce protejează butoanele de control și partea de conectică.

Magazinul Marni din Beijing
Magazinul Marni din Beijing

Perioada lucrărilor s-a derulat din septembrie 2021 până în iulie 2022, construcția fiind efectiv realizată în șase luni. Proiectul edilitar este construit pe structură metalică și panouri sandwich, iar este pardoseala este din PVC. Clădirea cu suprafață construită de 415 mp are regim de înălțime parter și supantă, la nivelul acesteia din urmă ferestre generoase asigură lumina naturală.

Sala de sport va servi satul Rusănești și comuna Fârtățești cu o comunitate cu aproximativ 4000 de locuitori.

Experiența în domeniu - factor important în dezvoltarea în șase luni a lucrărilor de construire a sălii de sport din Rusănești, județ Vâlcea

Finalizarea rapidă a lucrărilor de construire a fost posibilă grație experienței companiei SMB Group, care a ridicat numeroase proiecte de acest gen în România și în străinătate.

Numai în anul 2022, compania SMB Group a derulat lucrări de construire edilitară în Dobrosloveni, Județul Olt; Limanu, Jud. Constanța; Gherghița, Jud. Prahova; Adunații Copăceni, Jud. Giurgiu; Gura Vulcanei, Jud. Dâmbovița și Rusănești, Jud. Vâlcea.

Magazinul Marni din Beijing

Toate aceste clădiri reprezintă săli de sport și baze sportive, urmând misiunea companiei de a contribui la încurajarea sportului în rândul tinerilor și nu numai.

Proiectele companiei se derulează inclusiv în afara granițelor României, dovadă a calității și bunelor practici în construcții. Un exemplu recent este implicarea în construcții metalice pentru o fabrică parteneră din Kinrooi, Belgia.

Contribuind la construirea sportului și culturii

Aceasta pare deviza prin fapte a companiei bucureștene SMG Group. Acest lucru se datoreaza proiectelor de construcții în care este implicata, deoarece sunt într-o pondere importantă în domeniul sporturilor și culturii, domenii care contribuie pentru creșterea sănătoasă a generațiilor viitoare. Pentru aceasta, SMB Group ridică rapid și temeinic construcțiile necesare, creând un mediu modern și încurajator pentru tineri.

Un alt palier al activității de construire ca misiune asumată prin fapte este ridicarea de proiecte culturale. Ca un exemplu stă lucrarea aflată în desfășurare în comuna Colonești, sat Mărunței, clădirea urmând să ofere comunității bibliotecă, sală de lectură, sală de festivități și anexele necesare desfășurării activităților culturale.

SMB Group - experiență și expertiză în domeniile construcțiilor, servicii digitale și a forței de muncă în industria structurilor metalice

SMB Group este companie cu vastă experiență în domeniul construcțiilor civile și industriale, a forței de muncă în industria structurilor metalice și în oferirea de servicii și soluții digitale.

În domeniul construcțiilor se remarcă prin finalizarea de proiecte ample, la nivel național și internațional, în calitate de antreprenor general, proiectant și executant.

Creșterea se bazează pe personal specializat, implicat, angajații SMB Group fiind un motiv de mândrie al companiei bucureștene.

 

Magazinul Marni din Beijing

Vopselele de var Kreidezeit

Sunt versatile și ușor de utilizat, chiar și de către neprofesioniști. Uscarea lor este mai lentă, special pentru a oferi și unui nespecialist timpul necesar pentru aplicare. Aderența la suport este foarte bună, peretele putând fi șters fără ca varul să se ia. Sunt produse total naturale, fără lianți pe bază de rășini sintetice sau pigmenți sintetici precum albul de titan. Culoarea albă și textura sunt obținute cu ajutorul prafului sau a nisipului de marmură de cea mai bună calitate. Capacitate foarte bună de acoperire face ca peretele să  fie complet acoperit cu doar două straturi, chiar dacă vopseaua inițială este diferită.

 

Straturile de vopsea permit trecerea vaporilor de apă acționând ca o barieră permeabilă. Astfel, umiditatea nu rămâne blocată în interiorul peretelui, fiind astfel împiedicată deteriorarea pereților clădirii, fie ei din beton, cărămidă sau lemn.

Magazinul Marni din Beijing

Vopseaua de var Kreidezeit este o foarte bună alegere pentru camerele copiilor, ale persoanelor în vârstă, pentru dormitoare sau pentru casele în care locuiesc persoane cu alergii. Proprietățile antimicrobiene ridicate ale varului fac ca atmosfera interioară să fie una foarte curată.

.

Vopseaua de var Kreidezeit este disponibilă în două variante, netedă și structurată. Este albă, dar poate fi colorată cu ușurință cu pigmenți naturali Kreidezeit. Amestecarea se face simplu, iar la final se poate obține o varietate mare de culori pastelate.

Magazinul Marni din Beijing
Poza Korb + Associates Architects

În Amsterdam a apărut un nou reper architectural. Sluishuis este clădirea de pe lac cu propriul său port, un proiect rezidenţial realizat printr-o colaborare între birourile Bjarke Ingels Group (BIG) şi Barcode Architects.

Citește mai mult aici

 

 

Tot în Amsterdam, unul dintre cele mai apreciate proiecte arhitecturale din ultima vreme, clădirea multifuncţională “Valley” proiectată de biroul olandez MVRDV a fost finalizată în aceasta toamnă, la cinci ani de la începerea lucrărilor. A primit din partea companiei Emporis şi titlul de “cel mai bun zgârie-nori” din acest an.

Citește mai mult aici

 

 

La începutul toamnei, Parisul a văzut… propriile sale turnurile înclinate, o pereche de zgârie-nori înclinaţi cu numele de Tours Duo, un proiect realizat de Ateliers Jean Nouvel.

Citește mai mult aici

 

 

Am văzut cum arată și CapitaSpring, un zgârie-nori biofilic în care cresc 80.000 de plante, proiectat de arhitecţii de la BIG în colaborare cu Carlo Ratti Associati ca o oază urbană în inima aglomeratului cartier financiar din Singapore.

Citește mai mult aici

 

În octombrie a fost finalizată cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, Varso Tower, un zgârie-nori înalt de 310 de metri construit în Varşovia, Polonia. Turnul a fost proiectat de biroul britanic Foster + Partners şi construit alături de compania de inginerie Buro Happold şi de compania de arhitectură şi construcţii Epstein. O “destinaţie vibrantă în inima Varşoviei”, Varso este un turn cu o siluetă rectilinie format din trei volume de înălţimi diferite, atingând 230 de metri în cel mai înalt punct. Structura continuă cu o fleşă înaltă de 80 de metri.

Citește mai mult aici

 

 

În sfârșit, în decembrie am putut admira unul dintre cele mai interesante proiecte din ultima vreme ale biroului danez Bjarke Ingels Group. Cu o fațadă ”pixelată” din beton aparent, IQON este cea mai înaltă clădire din Quito.

Citește mai mult aici

 

Magazinul Marni din Beijing
Pexels/Trushotz

    4. Oferă eficiență energetică
    Dacă geamurile sunt prevăzute cu jaluzele, aceste reduc transferul de energie și duc la creșterea temperaturii din interior, cu câteva grade. Acest lucru înseamnă că locuința poate deveni mai eficientă din punct de vedere energetic și cu costuri mai mici de întreținere, atunci când afară este frig.

    5. Pot fi dotate cu senzori și sisteme automate de închidere
    În clipa de față există posibilitatea de a achiziționa jaluzele exterioare cu senzori și sisteme automate cu telecomandă. Se pot monta senzori de ploaie sau de soare, care permit coborârea sau ridicare automată atunci când sunt atinși anumiți parametrii predefiniți.
    În ceea ce privește acționarea prin telecomandă, aceasta reduce efortul de acționare, nu vă mai forțează să vă deplasați pentru a le ridica sau coborî și asigură mult mai mult confort în utilizare.

    6. Sunt simplu de întreținut
    Pentru curățare și întreținere nu este nevoie de soluții speciale sau de un efort prea mare. Însă, pentru a le păstra aspectul și calitățile, trebuie să fie curățate periodic, cel puțin atunci când se observă urme de murdărie, cu soluție de spălat geamuri sau pentru aluminu.

    7. Pot fi personalizate la cerere
    În clipa de față există modele și culori standard, dar dacă aveți doriți ceva mai special, de dimensiuni mai mari sau în culori mai aparte, este posibilă personalizarea.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.