Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Locuinta Bourne Lake inspirata din tipologia hambarelor englezesti

Locuinta Bourne Lake inspirata din tipologia hambarelor englezesti

 

Avand in vedere ca au petrecut ultimii 25 de ani intr-o locuinta amenajata intr-o structura veche, care fusese folosita in trecut pentru uscarea cerealelor necesare in procesul de fermentatie, clientii au dorit spatii mai moderne, durabile si accesibile, o casa construita care sa fie suficient de flexibila pentru a gazdui pe copii si nepotii care veneau in vizita.

 

Un acoperis verde cu sedum si stresini largi care coboara spre limitele de proprietate sunt menite sa ajute noua cladire sa se integreze mai bine in peisajul inconjurator.

 

Organizarea interioara a spatiilor a fost facuta in lungul a doua aripi a caror pozitionare s-a facut in corelare cu punctele cardinale, traseul soarelui si cerintele de intimitate impuse de anumite functiuni.

 

Acest capat al volumului este prevazut cu vitraje protejate de lamele din lemn pe exterior. Doua dormitoare si baile aferente au fost amenajate in aripa destinata zonei de noapte si au fost gandite pentru a putea fi folosite si de persoane cu disabilitati.

 

Interioarele se remarca prin lemnul natur folosit, atat la pardoseli cat si la obiectele de mobilier, scari, tamplarie si decoratiuni.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe http://www.dezeen.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva