Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Lista proiectelor ce vor intra în finala Romanian Building Awards 2017 este disponibilă!

Lista proiectelor ce vor intra în finala Romanian Building Awards 2017 este disponibilă!

Echipa Romanian Building Awards – Premiile Naționale pentru Spațiul Construit are plăcerea de a face publică lista de proiecte ce vor intra în Marea Finală din 6-7 noiembrie:

 

Lista este formată din proiectele care au trecut de prima etapă de selecție în urma deciziei board-ului multidisciplinar RBA pe baza impactului social, cultural, economic asupra calității vieții, pe lângă criteriile estetice și tehnice ale construcției. Membrii board-ului sunt următorii: arh. Șerban Țigănaș - președinte OAR, prof. Univ. Dr. Arh. Marian Moiceanu – Rector UAUIM, Marian Popa – Manager Deutsche Bank General Technology, arh. și fashion designer Ioana Ciolacu, prof. Dr. Vintilă Mihăilescu - autor, publicist, psihosociolog și antropolog cultural, Florin Mindirigiu – președinte Asociația Culturală Pro Event, Dr. Ing. Cristian Romeo Erbașu – președinte FPSC.

 

Șerban Țigănaș, Președinte al board-ului RBA, Președinte al OAR și Secretar General al UIA, a declarat:

„Board-ul RBA, premiile aflate la ediția a doua după un start reușit în 2016, a selectat lista de lucrări nominalizate pentru juriul final. Chiar dacă prin prisma acestei competiții se poate observa o piață românească a construcțiilor inconsistentă și fragilă, din care proiectele publice lipsesc aproape cu desăvârșire, lucrările selectate transmit ideea că mai puțin poate însemna mai multă calitate. Așteptăm cu interes ca reputatul juriu internațional care va veni la București să ne ofere ocazia de a plasa reușitele românești în contextul mondial. Anul acesta formatul etapei de judecată a nominalizărilor va da ocazia publicului interesat să asiste la susținerile proiectelor de către autorii lor. Fie ca cele mai convingătoare și valoroase, cele în care colaborarea cea mai bună dintre toți actorii indispensabili ai construirii să câștige!”

 

Aflat la a doua ediție, Romanian Building Awards își propune să identifice și să promoveze cele mai valoroase proiecte construite recent în România și se adresează trio-ului arhitect - constructor - beneficiar, presupunând 2 etape de jurizare. Prima, constă în selecția de către board-ul multidisciplinar RBA care evaluează proiectele pe baza impactului social, cultural, economic asupra calității vieții, pe lângă criteriile estetice și tehnice.

 

Noutatea ediției 2017 este faptul că proiectele de pe lista scurtă a nominalizărilor desemnate de board vor fi susținute de 2 reprezentanți ai biroului/companiei în fața juriului și a publicului prezent în cadrul Forumului Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE.

 

SHARE BUCHAREST 2017 este un eveniment dinamic ce include forumul dedicat exemplelor de bună practică în arhitectura europeană RIFF International Architecture Expo Conference Roofs, Insulations, Façades, sesiunea de susținere a proiectelor nominalizate la Romanian Building Awards – RBA LIVE și Gala de premiere RBA.

 

În etapa finală a concursului, un juriu internațional va desemna dintre nominalizați proiectele câștigătoare ce vor fi premiate în Marea Gală cu o diplomă însoțită de un certificat cu recenziile juriului, un trofeu mural, placheta de onoare Romanian Building Awards 2017 și promovate la nivel național și internațional.

Membri juriului RBA sunt arhitectul și teoreticianul italian Renato Rizzi, arhitectul Bruno Andreșoiu - coordonator al biroului iglooarchitecture și președinte igloomedia, arhitectul Andrei Șerbescu - ADNBA, birou câștigător al Marelui Premiu al ediției precedente RBA, Miha Dešman, unul din fondatorii biroului DANS arhitekti din Slovenia și Ken Yeang (Malaezia) - arhitect, urbanist, ecologist și teoretician de arhitectură.

 

Romanian Building Awards – Premiile Naționale pentru Spațiul Construit este un eveniment inițiat și organizat de Asociația Pro Event cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România și Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București și are ca misiune promovarea celor mai valoroase proiecte construite în ultimii 2 ani în România.

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România