Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Lipsa ventilaţiei înseamnă oxigen insuficient în încăpere. Cum supraviețuim în autoizolare

Publicaţia franceză Le Monde a estimat că măsurile de carantină au obligat mai mult de 900 de milioane de oameni să adere la regimul de autoizolare la domiciliu. Imaginează-ți, aproape un miliard de oameni - o optime din populația lumii - sunt închiși în propriile case.
Lipsa ventilaţiei înseamnă oxigen insuficient în încăpere. Cum supraviețuim în autoizolare

Consecințele negative ale autoizolării au devenit evidente pentru majoritatea oamenilor în primele zile ale carantinei și sunt din ce în ce mai amenințătoare în fiecare zi:

• scăderea stării de bine
• iritabilitate
• apatie
• depresie
• conflicte familiale.

La copii se observă hiperactivitate, letargie, tulburări de atentie. În mare parte, aceaste stări sunt cauzate de schimbarea bruscă în viața socială a oamenilor: închiderea școlilor, a grădinițelor și a birourilor micşorează cercul de contacte sociale până la limitele propriei familii. De asemenea, contribuie rutina de acasă, monotonia, dar si toate ştirile din mass-media.

Fără ventilația constantă a încăperilor, nivelul de CO2 crește la limite periculoase pentru sănătatea umană.

Lipsa ventilaţiei înseamnă oxigen insuficient în încăpere. Cum supraviețuim în autoizolare

Principalele modificări apar la nivel fiziologic: organismul prezintă hipoxie (înfometarea cu oxigen), funcțiile tuturor organelor și sistemelor se agravează treptat (manifestările clinice sunt anemie, probleme de tensiune, probleme de respirație, oboseală și iritarea ochilor). Hipoxia este o afecțiune patologică în care organele nu sunt suficient de saturate de oxigen. În zona de risc se află în special femeile însărcinate, copiii, persoanele în vârstă.

Un geam deschis devine o adevărată solutie pentru sute de mii de oameni care se află în autoizolare. Diferența este resimțită instantaneu: un flux de aer proaspăt îmbunătățește respirația și influenteaza pozitiv starea generală de sănătatea și activitatea. Cu toate acestea, deschiderea geamului nu este în măsură să ofere schimbul de aer necesar.


O ventilație eficientă ar trebui să funcționeze non-stop! O persoană are nevoie în egală măsură de aer proaspăt pentru respirație sănătoasă, atât ziua, cât și noaptea.

 

Prin urmare, experții recomandă utilizarea sistemelor de ventilație mecanică cu recuperare de căldură. Recuperatoarele PRANA asigură nevoile microclimatice de bază ale unei persoane:


• debit de aer proaspăt îmbogățit cu oxigen
• evacuare aerului cu conţinut ridicat de CO2
• normalizarea umidității
• controlul calității aerului interior
• păstrarea căldurii / răcorii în cameră.

Aerul proaspăt este o resursă importantă pentru menținerea sănătății umane. Potrivit experților, calitatea aerului din cameră este de 10 ori mai contaminat decât cel de afară. În fiecare oră, nivelul de dioxid de carbon, fenol, benzen, radon și alte elemente periculoase din cameră crește daca nu se aeriseşte constant.

 

Astăzi, cand casa ta a devenit un loc în care le faci pe toate, creează un mediu optim şi sănătos, aeriseşte încăperea pentru o stare de bine. Daca vrei să faci o schimbare, specialiştii noştri în ventilaţie sunt gata să te ajute!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ECOVENT Expert