Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum scapi de igrasie și de mucegai pentru totdeauna? (Video)

Ai igrasie și mucegai și nu mai știi cum să scapi de ele? O soluție, o substanța miraculoasa cu care să ștergi peretele în zona afectată.... nu există. De fapt, mucegaiul dispare pe moment, dar, cum probabil deja ai observat din propria experiență, reapare și o să tot reapară. De ce? Pentru că nu se elimină cauza apariției mucegaiului.
Cum scapi de igrasie și de mucegai pentru totdeauna? (Video)

În concluzie, pentru a scăpa de igrasie și de mucegai trebuie eliminată cauza formarii acestor probleme, adică umiditatea excesivă.

Casele care sunt izolate, etanșate, cu geamuri termopan, nu mai respiră, nu pierd nici căldura, însă, rămâne și umiditatea în interiorul încăperii. Locuințele noastre se transformă în niște borcane etanșate în care locuim, cu umiditate excesivă și o calitate scăzută a aerului.

Și atunci, aerul umed, acolo unde întâlnește cel mai rece punct din încăpere, se transformă în condens. Iar în locurile respective apar igrasia, mucegaiul care încep să se dezvolte prin spori.Pentru eliminarea cauzei formării igrasiei și a mucegaiului aveți nevoie de instalarea unei soluții de ventilație mecanică, care evacuează umiditatea din încăpere și aduce aer proaspăt de afară.

Pentru încăperile unde se locuiește (dormitor, living), cea mai eficientă soluție de ventilație este cea cu recuperare de căldură, care recuperează căldura aerului evacuat și astfel păstrează căldura casei în interior, iar aerul care intră de afară intră preîncălzit.

Pe lângă faptul că scăpați de igrasie și mucegai pentru totdeauna, aveți aer proaspăt permanent (încăpere aerisita, cu oxigen), iar faptul că se recuperează căldura aerului din interior vă aduce economii cu încălzirea.

Despre cum funcționează un schimbător de căldură din cupru poți afla mai multe informații accesând site-ul nostru, www.PranaRomania.ro.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ECOVENT Expert