Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Keddie Architecture Inc. creeaza un spatiu colorat pentru o clinica de tratamente cu laser

Keddie Architecture Inc. creeaza un spatiu colorat pentru o clinica de tratamente cu laser

Beneficiarul a dorit sa obtina pentru clinica de tratamente cu laser si estetica corporala o atmosfera asemanatoare celei dintr-un centru spa. Prin folosirea materialelor naturale si a culorilor, interioarele clinicii nu amintesc decat intr-o mica masura de destinatia acesteia oferind un spatiu placut si primitor celor care ii pasesc pragul. In realzarea conceptului, lumina si suprafetele translucide au devenit definitorii. Un element decorativ face separarea intre zona de intrare, receptie cu spatiul destinat achitarii serviciilor astfel incat sa le fie asigurata intimitatea clientilor.

 

Cutii de dimensiuni diferite, realizate din plastic laminat de culoare verde ies dintr-un volum imbracat in lemn asemeni unor cutii de bijuterii, prezentand fiecare gama de produse si creand impact vizual imediat asupra clientilor ce intra in clinica. Panouri colorate, translucide, folosite pentru a inchide unele dintre cutiile luminate cu LED, filtreaza lumina pana in spatiul casei de marcat. Holurile largi au fost proiectate pentru a inlesni circulatia, contactul si impactul vizual remarcandu-se prin placaje din lemn inchis la culoare, panouri din rasini, luminate de la interior si elemente decorative din material acrilic, ce pot fi folosite pentru marketing si branding. In amenajarea clinicii s-au folosit numai usi glisante pentru a economisi spatiu si a permite un acces usor tuturor clientilor.

 

 

Un spatiu rezidual cu forma ciudata, amplasat in mijlocul clinicii a devenit camera pentru angajati si un element important in lungul coridorului. Peretii din fata ai camerei au fost executati cu placi subtiri, translucide, din rasini si montati pornind din fasia de piatris pana sus in scafa vopsita in verde deschis. Pe latura opusa a culuarului, un perete placat cu lemn inchis la culoare ce se imbina pe curb cu tavanul, marcheaza spatiul destinat salilor de interventie. Dupa amplasarea acestora si a spatiului de asteptare, suprafata ramasa din cei 157mp a trebuit amenajata pentru noi spatii de tratament. Solutia gasita a constat din crearea a patru mici alveole in lungul culuarului care in ciuda suprafetelor reduse ofera o atmosfera relaxanta cu ajutorul fatadei care isi schimba culorile.

 

Avand un spatiu vitrat de mari dimensiuni pe latura de sud a cladirii, arhitectii si-au pus problema incalzirii excesive, a lumini puternice si reflexiilor. Panourile din rasini au fost suspendate intre foile de geam, eliminandu-se astfel nevoia de rulouri si ajutand astfel la filtrarea luminii ce patrunde la interior. Crengile din mesteacan adaugate panourilor se armonizeaza placut cu mocheta al carei model pare sa recreeze din umbrele lasate de crengi.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România