Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Învață cum să reduci cheltuielile la încălzire pe termen lung

Pentru ca suntem deja in luna noiembrie, ne gandim ca urmeaza o perioada in care vom folosi zilnic sistemele de incalzire, ceea ce inseamna ca o mare parte din banii nostri se va duce catre facturile aferente. Motivul principal pentru un consum exagerat de caldura pot fi pierderile de caldura!
Învață cum să reduci cheltuielile la încălzire pe termen lung

Daca ai pierderi de caldura, este posibil ca materialele folosite sa nu fie de calitate, chiar daca ai platit mult, sau sa nu fie corect aplicate de catre meseriasi. In urma unui studiu pe aceasta tema, am observat ca in Romania 50% din pierderile de caldura au loc la nivelul ferestrelor, pe locul al doilea fiind izolatia prost efectuata sau… neefectuata.

Învață cum să reduci cheltuielile la încălzire pe termen lung

Jumatate din banii pe care ii pierzi, pe caldura se duc deci… "pe fereastra!"

Cu siguranta ca poti seta sistemul de incalzire la o temperatura mai mare, insa tot acel aer incalzit va merge catre exterior.

Concluzia: In sezonul rece, nu trebuie sa incalzim orasul, lasand caldura sa iasa in exterior. Cel mai bine este sa gasim rezolvarea potrivita si sa ne apucam de treaba din timp.

Este foarte important ca locuinta ta sa pastreze cat mai mult timp caldura in interior si nu sa produca mai multa energie, care sa fie eliminata in exterior.

Producerea de caldura nu face decat sa afecteze mediul, poluandu-l, dar si cheltuielile tale vor fi duble sau triple fata de cat ar trebui sa fie in mod normal.

Atentie! Daca in mod obisnuit o familie cu o locuinta de 300 mp plateste undeva la 800-1.000 lei, cu o tamplarie de calitate si o izolatie bine efectuata poate plati jumatate din suma pe timpul iernii.

O greseala masiva este folosirea termopanelor PVC de proastra calitate, prin care se pierde foarte multa caldura in exterior.

Caldura tinde sa mearga catre exterior, de aceea trebuie sa izolam corespunzator locurile pe unde ar putea iesi tot aerul cald produs.

Cum putem rezolva aceasta situatie?

1. Tamplaria casei este cea mai importanta in aceasta situatie, deoarece cele mai multe pierderi au loc in acesta zona

 

De retinut este faptul ca nu toate termopanele sunt la fel. Acestea sunt pe grade de calitate, iar daca iti doresti sa beneficiezi la maximum de toate avantajele pe care le poate oferi o tamplarie de calitate, iti recomandam sa te informezi inainte si sa nu achizitionezi cea mai proasta tamplarie, deoarece vei avea de platit mult mai mult dupa montarea acestora.

Învață cum să reduci cheltuielile la încălzire pe termen lung

Inainte de a alege tamplaria casei, informeaza-te despre produsele din aceasta categorie. Noua tehnologie utilizata de Fereastra ADF foloseste distantier Duratherm, ce constribuie la imbunatirea coeficientului termic si la eliminarea condensului.

Acest distantier din plastic este cel mai performant de pe piata si este procesat in exclusiviatate doar de Fereastra ADF.

Un alt beneficiu este dat de tehnologia sofisticata de etansare ce contribuie la pastrarea temperaturii pentru mai mult timp in interior. Pentru a pastra caldura in interior, platforma constructiva trebuie sa fie cat mai generoasa!

Fereastra ADF este recomandata in aceasta situatie deoarece include:

  • Profil Salamander - cel mai rezistent profil de pe piata in prezent
  • Vitraje triple sau duble cu grosimi superioare: 48 mm, 52 mm si 60 mm
  • Ventilatie economica
  • Camere bine izolate ce ajuta la mentinerea unei temperaturi optime
  • Design elegant si varietate de culori si modele
  • Raport calitate-pret foarte bun


Trimite-ne o solicitare pentru tamplarie si te poti convinge!

2. Izolarea peretilor exteriori reduce semnificativ costurile de intretinere

O veste buna nu? Izolatia casei nu mai reprezinta o etapa optionala, ci trebuie sa fie o necesitate!

In cazul unei locuinte izolate necorespunzator, peste 25% din totalul pierderilor de energie se produce la nivelul acoperisului. Acoperisul si partea exterioara a casei sunt expuse la conditiile meteorologice, de aceea trebuie sa folosesti materiale corespunzatoare atat pentru izolarea acoperisului, cat si pentru izolarea peretilor exteriori.

Pentru rezultate optime izoleaza-ti peretii exteriori ai casei cu polistiren sau vata bazaltica. Vei obtine rezultate si mai bune daca vei izola mansarda sau podul casei tale. In functie de bugetul alocat, poti alege una dintre metodele recomandate si te vei bucura de confort si siguranta pe termen lung.

Învață cum să reduci cheltuielile la încălzire pe termen lung

Iti recomandam sa alegi intotdeauna materiale non-combustibile, deoarece este foarte important sa constientizezi toate riscurile la care esti expus in cazul unui incediu.

3. Inainte de a deschide instalatia de incalzire in sezonul rece, verifica centrala termica, dar si cosul de fum

Asigura-te din timp ca te poti bucura de maximul de caldura al sistemelor, dar in siguranta. Cosul de fum Ecohorn face parte din gama de mijloc si include toate elementele necesare unui horn profesional la un pret accesibil si transport gratuit.

Elemente precum ferestrele, usile, acoperisul, cosul de fum nu le poti schimba periodic, deoarece costurile si deranjul sunt destut de mari. De aceea, invata sa alegi materiale de calitate si sa construiesti bine, atunci cand incepi.

Prin Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro poti beneficia de produse la o calitate premium, la pret de fabrica. In functie de cantitatea si zona de livrare, pretul poate fi negociat si transportul poate fi asigurat oriunde in Romania!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva