Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Inscrierile pentru Kit-ul De-a Arhitectura "Scolari in siguranta" sunt deschise

Inscrierile pentru Kit-ul De-a Arhitectura "Scolari in siguranta" sunt deschise

S-au lansat inscrierile pentru parintii si cadrele didactice care doresc sa predea la clasa folosind noul material didactic De-a arhitectura „Scolari in siguranta”. Inscrierile vor fi deschise pana pe 15 martie 2017, iar proiectul va putea fi implementat in anul scolar 2016-2017, timp de 3 luni, intre 15 martie si 20 iunie 2017.

 

Multumita sponsorilor proiectului, incepand cu luna martie 2017, o prima transa de 90 de kit-uri vor fi transferate gratuit claselor a VI-a, a VII-a sau a VIII-a care doresc sa deruleze programul „Scolari in siguranta”. Asistenta Asociatiei De-a Arhitectura in cazul acestui proiect inseamna punerea la dispozitia clasei a unui material didactic original, gratuit, dezvoltat de Asociatie si produs cu ajutorul financiar al sponsorilor proiectului. Este necesar sa existe un parinte cu o profesie relevanta (arhitect, inginer, urbanist) care se angajeaza sa sustina lectiile in clasa insotit de diriginte sau cursul va fi predat de catre un profesor al scolii (profesor de matematica, fizica, chimie, tehnologie). De data aceasta Asociatia De-a Arhitectura si-a propus sa ajunga in scoli prin intermediul parintilor (dintre cei cu pregatire si preocupari tehnice - ingineri, arhitecti, urbanisti, designeri de interior), care vor fi provocati sa imbrace haina voluntariatului pentru a contribui la formarea comunitatii in care evolueaza proprii copii, aflati la inceputul adolescentei.

 

Kit-urile vor contine un set de cartoline, fiecare dedicata unei notiuni, cu explicatii, pictograme, idei de activitati si resurse (vezi un link, invita un pompier/un arhitect/un cadru medical etc.) + indrumare pentru explorari/analize ale spatiului scolii din punct de vedere al sigurantei.

 

In a doua etapa va fi construit un site dedicat care sa gazduiasca tot continutul, accesat liber. Aici va fi accesibil inclusiv intreg materialul documentar care a fost selectat pana acum pe cateva categorii importante: legislatia romaneasca in domeniu; cum se face acest tip de educatie/pregatire in alte tari: cadru si activitati; bune practici.

 

Profesorii claselor doritoare sa intre in posesia materialului didactic sunt invitati sa parcurga conditiile si sa se inscrie pe site-ul De-a arhitectura:
http://www.de-a-arhitectura.ro/inscrieri/inscrieri-pentru-kit-ul-de-a-arhitectura-scolari-in-siguranta/.

 

 

Despre De-a Arhitectura

Asociatia De-a Arhitectura a fost infiintata formal in ianuarie 2013 de catre sase arhitecti si isi propune o imbogatire a culturii arhitecturale si urbane a societatii romanesti actuale prin educatia copiilor care sunt si „formatori de opinie” ai parintilor lor. Aici rezultatele asociatiei din anul 2015: Raport 2015.

Misiunea Asociatiei De-a Arhitectura

Construim prin educatie. Constructia noastra creste cand:

- Copiii si adultii inteleg si iubesc valorile mediul construit si sunt activi in comunitatile lor

- Profesionistii mediului construit se implica prin educatie in societate

- In educatie, joaca, experimentul si creativitatea sunt luate in serios

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România