Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Președinte nou la Ordinul Arhitecților din România

Arhitecții au ales, în cadrul Conferinței Naționale a Ordinului Arhiteților din România, un nou președinte ce preia mandatul de la arh. Șerban Tigănaș. Domnul Tigănaș a deținut această poziție timp de două mandate, începând cu anul 2010.
Președinte nou la Ordinul Arhitecților din România
Cu 236 de voturi din cele 427 exprimate, a fost ales președinte al Ordinului Arhitecților din România pe perioada următorilor patru ani, arhitectul Lucian Alexandru Găvozdea.

Contracandidații săi au fost arh. Octavian Ungureanu (97 voturi), arh. Mircea Ochinciuc (71 voturi) și arh. George Tohăneanu (19 voturi).

Noul președinte al OAR, Alexandru Găvozdea este fondatorul biroului de arhitectură a. plan (2006) din Sibiu. A absolvit facultatea de arhitectură a UAUIM București în 2004 și are master în Conservarea Patrimoniului Construit. Este atestat ca specialist în urbanism RUR (2007 PUD, PUZ; 2009 PUG, studii de istorie urbană și protecția patrimoniului) și este expert tehnic judiciar pentru Ministerul Justiției.

Din 2014 este președintele filialei OAR din Sibiu-Vâlcea. Ca membru în Consiliul Național OAR din 2010 până în 2018, a contribuit semnificativ la activitatea grupurilor de lucru pentru organizarea stagiului, mecanismul de control al luării în evidență, branding, transformare și eficientizare a organizației, sistemul de informare asupra costurilor și platforma comună de pre-calcul a onorariilor de arhitectură.

Noul președinte al OAR și-a propus ca obiectiv principal să construiască un sistem coerent care să susțină practica responsabilă și concurențială de arhitectură. El crede că politica OAR în orice domeniu ar trebui să fie structurată în trei pași ce decurg logic unul din celălalt: informare (promovarea beneficiilor către membrii OAR și către fiecare actor implicat), consiliere și suport (consilierea membrilor care întâmpină dificultăți în procesul de aplicare) și sancționare (OAR va lua poziții publice de fiecare dată când se comit nereguli. Vor fi luate decizii disciplinare pe baza regulilor stabilite împreună ca organizație).

“Ne dorim ca profesia de arhitect și OAR să se bucure de mai mult respect în societate, iar noi putem să facem lucruri concrete în acest sens”, a subliniat arh Alexandru Găvozdea, noul preșdinte OAR.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România