Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Inaugurarea hotelului Belgraves din Londra

Inaugurarea hotelului Belgraves din Londra

Echipa de la EPR Architects Ltd a fost nominalizata ca proiectant general de catre clientul Harilela Hotels. Tema de proiectare cerea reamenajarea vechiului Hotel Sheraton din Londra astfel incat sa indeplineasca standardele moderne, devenind un hotel-boutique de lux, atat la interior cat si la exterior, printr-o interventie minima la structura din beton a acestuia.

 

Cladirea existenta s-a confruntat cu o multitudine de probleme, dar cea mai importanta provocare a fost regandirea celor doua fatade principale, in lungul Chesham Place si Pont Street. Propunerea arhitectilor a constat in demolarea extinderii din sticla cafenie si inlocuirea ei cu o fatada cortina, fara tamplarie, asigurand astfel lumina si transparenta.

 

 

Detaliile acestui vitraj au fost esentiale pentru succesul amenajarii interioarelor si conturarea unui design unitar pentru intreg hotelul. Dimensiunile vitrajului trebuiau sa redea scara si proportiile umane fara a crea senzatia unui acvariu sau a unei fatade de spatiu comercial. Combinarea coloanelor din otel-inox, lamele din sticla si prinderile punctuale tip spider a oferit solutia optima pentru marcarea zonei de acces in hotel. Usa este elementul care iese in evidenta in toata suprafata transparenta pentru ca a fost realizata din fasii de lemn si bronz, avand 3m inaltime si o copertina din bronz deasupra. Caldura acestor materiale contrasteaza cu fatada din sticla dar ofera un punct de interes in zona de acces a hotelului.

 

Deschizandu-se catre zona din spate a hotelului, arhitectii au realizat o terasa pe acoperis, functionala pe tot parcursul anului si care ofera spatiu in aer liber in special pentru fumatori. Designul pentru acest spatiu semi-inchis include un luminator compus din doua parti retractabile si un acoperis din sticla ce delimiteaza extinderea pe doua niveluri, care leaga spatiul exterior de cel al cladirii principale.

 

Colaborarea fructuoasa cu Tara Bernerd & Partners, Creative Direction&Interior Design a asigurat integrarea principalelor elemente arhitecturale in intregul proces de reamenajare al hotelului, obtinandu-se o solutie inteligenta si creativa.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva