Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Importanta filtrelor de sedimente in instalatia de alimentare cu apa

Importanta filtrelor de sedimente in instalatia de alimentare cu apa

Nu putem spune ca nu suntem surprinsi ca beneficiarii de imobile proprii, sau cei care au in exploatare instalatii industriale, nu dau importanta filtrarii apei. Ce inseamna acest lucru? Orice instalatie de alimentare cu apa, oricat de buna ar fi sursa, are nevoie de un sistem de filtrare minim al sedimentelor aflate in apa.

 

Initial, apa pare curata, dar dupa instalarea unui filtru de sedimente, majoritatea beneficiarilor constata ca nu este asa. Noi spunem ca rolul unui filtru este sa se infunde. Ce inseamna acest lucru?

 

In apa exista particule in suspensie, care se vad cu ochiul liber, si particule de nivelul micronilor care nu pot fi percepute cu ochiul liber. Fiecare dintre aceste particule pot crea probleme intr-o instalatie de alimentare cu apa. De exemplu: colmatarea conductelor din instalatiile interioare, a boilerelor, deteriorarea echipamentelor si armaturilor din instalatie precum si disconfortul folosirii unei ape murdare.

 

Sa incepem cu particulele care se vad cu ochiul liber, respectiv nisip de granulatie mare, bucati de rugina desprinse de pe conductele metalice sau alte elemente rezultate in urma lucrarilor de instalatii (resturi de span metalic sau plastic, fire de canepa, etc).

 

Aceste sedimente pot fi retinute usor de un filtru care este echipat cu un cartus de filtrare lavabil cuprins intre 60 si 300 de microni. Cartusul se va alege in functie de granulatia particulelor in suspensie ce dorim sa le retina filtrul. Avantajul cartusului filtrelor lavabile este ca acestea se pot spala periodic si nu este necesara inlocuirea lor decat dupa deteriorare.

 

Daca se doreste o filtrare mai eficienta a apei recomandam ca dupa instalarea unui filtru lavabil sa instalam, in cascada, filtre echipate cu cartuse cu finete de filtrare mai mica. Aceste filtre sunt echipate cu cartuse schimbabile, cu finete de filtrare cuprinsa intre 0,2 microni si 50 microni, si pot retine din apa particule in suspensie care nu se pot vedea cu ochiul liber.

 

In categoria acestor sedimente putem enumera: elementele precipitate in apa (fier, mangan), namol, polen, bentonita, rugina, praf de carbune, microorganisme si multe altele.

 

Aceste filtre au avantajul ca putem inlocui elementul filtrant in functie de necesitatea instalatiei sau compozitia apei.

 

Cartusele filtrante sunt in general din polipropilena sau hartie pliata, iar acestea se inlocuiesc ori de cate ori este nevoie, in special cand avem caderi mari de presiune intre intrarea si iesirea apei din filtru.

 

In aceasta categorie de filtre in functie de aplicatii va recomandam:

 

Specialistii societatii noastre stau la dispozitia oricarui solicitant pentru a alege cea mai buna solutie de filtrare dedicata aplicatiei respective

 

 

 

Lucru în România