Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Importanța coșului de fum profesional pentru șemineu

Cosul de fum este o componenta foarte importanta a instalatiei de incalzire, deoarece are rolul de a evacua gazele rezultate in urma procesului de ardere.
Importanța coșului de fum profesional pentru șemineu

Instalatiile de incalzire sunt de mai multe feluri: centrale pe lemne, peleti sau gaz, sobe de teracota sau seminee. In functie de caracteristicile sursei de caldura pentru care ati optat si ale spatiului unde va fi instalat cosul de fum, pentru ca acesta sa functioneze corespunzator trebuie indeplinite cateva conditii de baza in faza de proiectare.

In situatia in care optati pentru un semineu, trebuie sa tineti cont de importanta focarului si a cosului de fum, care este unul dintre cele mai importante elemente.

Diametrul cosului de fum trebuie sa aiba cel putin aceeasi dimensiune cu diametrul focarului. In cazul in care cosul de fum este subdimensionat, acesta va fi ineficient, iar semineul nu va functiona corespunzator, ducand chiar la eliminarea fumului in casa.

Pe de alta parte, in situatia in care cosul de fum este supradimensionat, caldura se va pierde pe acesta, iar lemnele utilizate pentru ardere se vor consuma foarte repede, in acest fel facandu-se o risipa inutila.

De aceea este deosebit de important sa alegeti un cos de fum profesional si o firma specializata in montarea acestuia. In acest fel, in timp veti beneficia de numeroase avantaje si veti evita situatiile neplacute.

Noi va oferim cosuri de fum profesionale, concepute la o calitate superioara si la standarde de siguranta europeana, la cel mai bun pret de pe piata.

Sistemele de cos de fum pe care le gasiti la noi sunt ideale pentru evacuarea fumului si a gazelor de ardere provenite de la surse de caldura individuale, cum ar fi seminee, sobe de teracota sau centrale termice.

Articol scris de
KaminHorn
Lucru în România

Alte articole interesante