Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

De ce coș de fum profesional?

Intr-un sistem de incalzire a locuintei, anasamblul cos fum - sursa de caldura este unul din cele mai importante!
De ce coș de fum profesional?

Un cos fum necorespunzator nu numai ca afecteaza functionarea sursei de caldura, dar poate pune in pericol intreaga locuinta, crescand riscul de incendiu, riscul intoxicatiei cu monoxid de carbon etc.

In urma arderii, gazele rezultate se ridica in cos si se racesc pe masura ce urca. In aceste conditii este favorizata aparitia condensului, scazand in acelasi timp si tirajul. Atunci cand cosul de fum nu este izolat termic, temperatura joasa a cosului de fum in contact cu fumul fierbinte creeaza condensul, care devine acid si corodeaza interiorul cosurilor de fum neprofesionale.

De aceea, un cos fum profesional are o rezistenta crescuta la condensul acid, lucru confirmat de Garantia de 30 ani, precum si un tiraj foarte bun datorita mentinerii temperaturii gazelor de ardere in cos.

Un cos fum profesional favorizeaza functionarea la randament maxim a centralei, semineului sau sobei, in timp ce la un cos fum neprofesional arderea combustibilului este incompleta, existand pericolul patrunderii fumului in locuinta si al depunerii funinginii si a gudronului pe peretii cosului de fum (pericolul depunerilor este cel mai mare, deoarece cosul de fum poate lua foc de la o simpla scanteie).

Siguranta nu este o joaca!

Articol scris de
KaminHorn
Lucru în România