Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Iluminatul scarilor si siguranta: trei idei practice

Iluminatul scarilor si siguranta: trei idei practice

Fie ca sunt reabilitate sau nou construite, scarile si holurile ar trebui sa beneficieze de o atenție specială in materie de iluminare. Crearea unor scari de interior ridica pentru arhitect o serie de probleme legate nu doar de estetica, ci si de siguranta. Iluminarea intra si ea in parametrii de siguranta: unde pozitionezi  sursele de lumina, cum maschezi sau cum incadrezi spoturile in designul general, cum se vor aprinde? Iata trei idei, atat pentru arhitecti, cat si pentru proprietarii de case.

 

 

O balustrada suplimentara montata pe perete vine in completarea mainii curente. Ea ofera sprijin pe timp de noapte, fara sa fie nevoie sa se iluminzee tot houl. Sursa de lumini este un sistem cu LED-uri, cu aprindere de la comutatorul princpial al holului. Sistemul  trebuie sa fie instalat de un electrician profesionist.

 

 

Iluminarea pe contratrepte sau sub treapta este un mare plus pentru aspectul unei scari.  Acest tip de iluminare creeaza o liniaritate, oferind o adevarata cale de acces spre si dinspre palierul superior. Spoturile incastrate in perete sunt o altă opțiune pentru iluminatul scarii. Acest exemplu este o combinație a ambelor variante.

 

 

Sursele de lumina pot fi incastrate sub trepte, mizandu-se pe transparenta contratreptei, in cazul de fata materialul fiind o piatra naturala. Ca si postarea unor spoturi luminoase sub treapta, este un tip de iluminare deosebit de util atunci când cineva, chiar si avand probleme de vedere, coboară scările, deoarece ajuta la crea un contrast între o treapta intunecata si alta.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România