Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Idei inspirate într-un apartament de 50 de metri pătraţi

Idei inspirate într-un apartament de 50 de metri pătraţi

Un apartament de doua camere din Zagreb a fost reamenajat pentru a se potrivi cu gusturile si obiceiurile cuplului tanar care l-a achizitionat.

 

S-a optat pentru elemente care sa capteze atentia si s-a investit in alegerea unui design, a unor texturi sau culori care sa impresioneze.

 

Initial, apartamentul nu beneficia de spatii de depozitare dedicate acestui scop si pentru aceasta arhitectul Natasa Dobrinic a venit cu ideea de a transforma camara intr-un dulap incastrat pentru dormitor. Acest lucru a fost posibil si datorita pozitiei pe care o ocupa camara, la indemana intre bucatarie si dormitor. Spatiul ramas din camara a fost folosit ca o nisa in bucatarie pentru a masca frigiderul si pentru a completa cu o serie de rafturi suspendate.

 

 

Prin solutiile de reamenajare si recompartimentare, Natasa a urmarit sa foloseasca eficient cei 50 de metri patrati ai apartamentului. Drept urmare, mobilierul tip biblioteca din zona de zi ocupa intreg peretele, din pardoseala pana in tavan, oferind spatii variate pentru diferite obiecte, dar in acelasi timp iese din scara si creeaza senzatia unei camere mai mari. Acelasi efect a fost obtinut prin folosirea suprafetelor lucioase menite sa reflecte parte din spatiu, cum este cazul fronturilor de la mobila, al tapetului si al oglinzilor.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.apartmenttherapy.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva