Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Hotelurile prefabricate CitizenM, cazare de calitate la un pret rezonabil in Londra si Glasgow

Hotelurile prefabricate CitizenM, cazare de calitate la un pret rezonabil in Londra si Glasgow

In aceasta luna s-a deschis noul hotel prefabricat, CitizenM London din zona Bankside si un altul se va deschide in Glasgow. Unice prin designul lor modular si modul de constructie, hotelurile CitizenM au ca obiectiv final asigurarea unor spatii de cazare luxoase la un pret rezonabil prin economiile realizate cu ajutorul sistemului prefabricat folosit. Proiectate de catre biroul Concrete Architectural Associates din Amsterdam, hotelurile sunt deosebite, incadrandu-se perfect in mediul urban si ofera o noua imagine a industriei hoteliere.

 

In 2008, CitizenM a construit primele doua hoteluri in Amsterdam in cadrul unui experiment urban. Lectiile pe care le-au invatat in urma acestei experiente le-au implementat in noile imobile prefabricate pe care le-au construit in Marea Britanie. Au inceput prin proiectarea camerei, care sa includa un pat de dimensiuni „king size” si un grup sanitar cu lavoar, wc si dus. Un sistem de iluminat reglabil, sistem integrat de folosire a iPad-ului si alte dotari moderne ii confera acestei camere exact elementele necesare pentru a obtine o atmosfera confortabila si un grad de dotare peste medie. Camerele au fost contruite in Luton, in imediata apropiere a Londrei si au fost livrate pe santier aproape de stadiul final, avand mobilierul integrat, retelele electrice si sanitare astfel ca mai trebuiau legate la sistemul central, curatate si puse asternuturile. Hotelul beneficiaza de suficiente spatii de recreere, pentru intalniri sau spatii de lucru, impreuna cu o cafenea si un restaurant.

 

Fiecare hotel are o structura traditionala pentru fundatie si zona parterului, urmand ca etajele sa fie construite precum jocurile de LEGO, prin amplasarea cubiculelor unele peste celelalte. Rob Wageman, director la biroul Concrete Architectural Associates declara urmatoarele: „In acest fel am reusit sa reducem deseurile rezultate in urma lucrarilor de constructie si pentru ca stim exact cate hoteluri vom deschide, productia de camere prefabricate este in crestere. In acest fel ne permitem sa mentinem un pret de productie scazut.”

 

Hotelul din Glasgow va fi inaugurat la jumatatea lunii august iar productia de camere nu s-a oprit, cei de la CitizenM urmand sa mai deschida un hotel in Marea Britanie si spera sa se extinda si la New York.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România