Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Adaposturi gratuite pentru cei fara locuinte

Adaposturi gratuite pentru cei fara locuinte

Numarul persoanelor fara adapost este in crestere, iar aceasta problema globala este atat de complexa incat implica coordonarea mai multor domenii si tipuri de servicii publice. Proiectul propus de echipa slovaca urmareste sa ofere o alternativa acestor oameni si in acelasi timp administratia locala poate sa beneficieze de pe urma vanzarii spatiului publicitar.

 

Panourile publicitare au un cost ridicat de instalare, mantenanta si inchiriere astfel ca solutia arhitectilor propune folosirea structurii exterioare a locuintei, eficientizand costurile.

 

Noua locuinta ar urma sa fie construita pe o structura din lemn prinsa in fundatii de beton, iar inchiderile vor fi din placi de OSB cu termoizolatie. Pentru o vizibilitate buna a panourilor publicitare acestea trebuie sa fie la o inaltime de minim 2m astfel ca volumul este ridicat de la sol pe patru stalpi din lemn iar accesul se face printr-o scara metalica sau de lemn. Doua ferestre vor fi amplasate pe laturile inguste ale volumului.

Proiectul Gregory a fost conceput pentru orasul Bystrica, Slovacia, unde va fi foarte usor de implementat datorita retelei exitente de energie si apa-canal. Arhitectii spera ca aceasta idee va fi aplicata si in alte orase care se confrunta cu aceasta problema.

 

Pentru a estima eficienta si efectele unei astfel de investitii este recomandat sa se realizeze un studiu bine documentat inainte. Acest proiect a fost conceput ca un „proiect gratuit” astfel ca alti arhitecti, designeri si artisti pot sa il foloseasca si sa construiasca dupa el sau chiar sa il imbunatateasca si sa il adapteze conditiilor locale.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva