Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Hotelul Topazz, arhitectura contemporana in centrul istoric al Vienei

Hotelul Topazz, arhitectura contemporana in centrul istoric al Vienei

Noul Hotel Topazz a fost construit in zona centrala a Vienei sub o forma arhitecturala contemporana pentru a deveni exponent al viitorului orasului dar tinand in acelasi timp cont de vecinatatile istorice. Imobilul este primul hotel din centru care a fost realizat tinandu-se cont de principiile dezvoltarii durabile, avand implementate concepte pentru economisirea de energie si materiale ecologice.

 

Fatada hotelului este strapunsa de o serie de ferestre ovale, pozitionate la inaltimi si distante diferite pentru a se potrivi cu golurile cladirilor invecinate. Designerul de interior care s-a ocupat cu amenajarea hotelului s-a inspirat din fatada, pentru ca ii amintea de un model de vaza ornat cu o serie de pietre ovale din chihlimbar. A preluat aceasta tema si a dezvoltat-o la interior, realizand interioare care omagiaza pe pictorul Koloman Moser si designerul Dagobert Peche, doi dintre cei mai prestigiosi artisti austrieci ai inceputului de sec. XX.

 

 

Zona foaierului si a receptiei a fost amenajata la parter, deschizandu-se catre Salon. Aici, s-a recreat ambianta din fostele saloane de cultura cu ajutorul canapelelor elegante, a unor fotolii facute pe comanda si a separeurilor confortabile. Salonul recreaza perioada modernista a Vienei, cand artistii si intelectualii se intalneau pentru a schimba opinii si a se inspira reciproc, totul intamplandu-se intr-o atmosfera relaxanta asemeni celei dintr-o resedinta vieneza de lux.

Cele 32 de camere si apartamentul penthouse cu terasa proprie au fost finisate cu materiale in culori pamantii, cu panouri din lemn si draperii bogate. Corpurile de iluminat, fotoliile si textilele au fost inspirate din Wiennese Werkstatte – o comunitate de arhitecti, artisti si designeri vienezi formata la inceputul sec. XX al carei scop era sa realizeze obiecte de arta accesibile pentru publicul larg. Fiecare dintre ferestrele ovale are un divan integrat in grosimea peretelui – locul ideal din care turistii sa poata admira vechiul oras. Baile spatioase au fost realizate dupa tipicul celor din anii 1930, cu finisaje variind de la crom, nichel pana la marmura si portelan.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva